آمادگی ترکیه برای مذاکره درباره قبرس حمله موشکی قسام به مقر فرماندهی تیپ ۳۰۰ ارتش اسرائیل از جنوب لبنان (۳۰ تیر ۱۴۰۳) واکنش حماس تروریست خواندن نتانیاهو توسط دولت پاکستان ده‌ها موشک از جنوب لبنان به شمال اراضی اشغالی شلیک شد ایران و ترکیه بر برگزاری ششمین نشست کارگروه مشترک امنیتی ۲ کشور تاکید کردند سخنگوی وزارت خارجه: «فنا» نزدیک‌ترین مقصد رژیم صهیونیستی است واکنش نمایندگان مردم مشهد‌وکلات در مجلس شورای اسلامی به اختلاف مرزی مشهد و طرقبه‌شاندیز: نگران آینده مشهد هستیم آیت‌الله علم‌الهدی: فرمان رهبری، خط قرمز سیاست خارجی باشد | روابط بین‌الملل، سنگر راهبردی نظام است پزشکیان با فعالان اقتصادی دیدار کرد (۳۰ تیر ۱۴۰۳) کمیسیون اقتصاد هیئت دولت در خصوص حذف‌نشدن ارز ترجیحی برنج وارداتی تصمیم گرفت کامالا هریس خطاب به حامیان مالی: نگران نباشید ما پیروزیم درخواست رئیس پلیس راهور فراجا از رئیس جمهوری منتخب؛ فکری به حال خودروهای بی کیفیت داخلی کنید مقام انصارالله یمن: عملیات تل‌آویو کاملاً یمنی بود ناوشکن «سهند» از آب بیرون کشیده شد (۳۰ تیر ۱۴۰۳) ادامه بحران در بیمارستان‌های غزه و شهادت یک خبرنگار دیگر سنتکام: عملیات آمریکا علیه یمن در حال شکست است معاون وزیر خارجه روسیه: مبارزه با تهدیدات ناشی از افغانستان اولویت سازمان همکاری شانگهای است صدور کیفرخواست کلاهبرداری ۸۰۰ میلیاردی در قم صحن علنی مجلس، میزبان وزرای کار و میراث فرهنگی جان بولتون: ترامپ نمی‌داند چه رویکردی در قبال ایران دارد
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: فرمان رهبری، خط قرمز سیاست خارجی باشد | روابط بین‌الملل، سنگر راهبردی نظام است

  • کد خبر: ۲۴۰۰۰۷
  • ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲
آیت‌الله علم‌الهدی: فرمان رهبری، خط قرمز سیاست خارجی باشد | روابط بین‌الملل، سنگر راهبردی نظام است
نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان‌رضوی گفت: اصلی‌ترین نگرانی امروز ما نیز مربوط به همین سیاست خارجی است تا مبادا رویه اجرایی در این عرصه طوری پیش برود که خلاف مصالح کشور، منافع ملت و مبانی انقلاب و نظام باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی در دیدار با رئیس و اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که به‌میزبانی دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان‌رضوی برگزار شد، اظهار کرد: کمیسیون شما در بُعد اول اجرایی آن دچار چالش و مسئله‌ای نیست و الحمدلله دستگاه‌های متولی امنیت ملی، در تفاهم و همکاری نزدیک با یکدیگر توانسته‌اند پوشش جامع‌الاطرافی در ایران اسلامی ایجاد کنند که به‌خصوص در دهه‌های اخیر، مظاهر بارز آن مشخص بوده است.

وی افزود: موضوع مهم و راهبردی در کنشگری شما مربوط به بُعد دوم فعالیت کمیسیون شماست؛ یعنی جایی که سیاست خارجی مورد توجه نهاد قانون‌گذار کشور قرار می‌گیرد و تجربه تاریخی ما هم نشان می‌دهد در همه دولت‌های پس از انقلاب، باوجود خدمات کثیری که از سوی دولت‌مردان انجام شده، بخش اصلی زاویه‌ها با راهبرد‌های نظام و منویات رهبر معظم انقلاب از همین بخش یعنی سیاست خارجی آغاز شده است. همین جریان برجام به همراه مشکلاتی که به‌تبع آن پیش آمد، یک نمونه است. شما ببینید باوجود مواضع قاطع رهبری در حوزه استکبارستیزی، رفتند مذاکره کردند و عاقبت آن چه شد.

اتلاف سرمایه؛ ثمره نرمش ذلیلانه

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان‌رضوی خاطرنشان کرد: اصل قضیه این است که حالا ممکن است دولتی سر کار بیاید و مردم هم به آن رأی بدهند. بعد از این، دولت برود سراغ مذاکره و سازش و بعد هم بگوید من به غیر از این راه، نمی‌توانم کشور را اداره کنم. به‌موازات این، یک عده از مسئولان هم بیایند همه‌چیز ملت از اقتصاد و معیشت گرفته تا فرهنگ و آب خوردن را به این گره بزنند. در این شرایط، رهبری که رأی مردم را تنفیذ هم کرده، بدیهی است در مقابل این اراده ممانعتی ایجاد نخواهد کرد، اما ایشان از همان ابتدا به دو نکته اشاره کردند؛ یکی اینکه این ماجرای مذاکره به دلیل خباثت و رذالت ذاتی آمریکا به نتیجه نخواهد رسید و دوم اینکه اگر هم شما می‌خواهید وارد گود شوید، با نرمش قهرمانانه وارد شوید.

وی ادامه داد: با همه این تفاسیر، در قضیه برجام واقعیت این است که بسیاری از آقایان با نرمش ذلیلانه وارد شدند و شما دیدید چه بلایایی ایجاد شد، چه سرمایه‌هایی از بین رفت، چه ذلتی برای ملت ما در دنیا پیش آمد. شاید آن روز اگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با افرادی تشکیل می‌شد که با قدرت این قضیه را مدیریت می‌کردند، کار به اینجا نمی‌کشید. شما دیدید آخرش همه‌چیز را طوری هماهنگ کردند که کل فرایند رسیدگی به چند دقیقه هم نکشید و کاری کردند که یک لکه ننگ بر دامن سیاست خارجی کشور بماند.

سیاست خارجی؛ سنگر راهبردی نظام

آیت‌الله علم‌الهدی با تأکید بر ضرورت صیانت از مواضع سیاست خارجی به عنوان سنگر راهبردی نظام، تصریح کرد: اصلی‌ترین نگرانی امروز ما نیز مربوط به همین سیاست خارجی است تا مبادا رویه اجرایی در این عرصه طوری پیش برود که خلاف مصالح کشور، منافع ملت و مبانی انقلاب و نظام باشد. غیر از این دیگر چالش مهمی وجود ندارد. در هر حال، هر جریانی هم که روی کار بیاید، حقیقت این است که از اداره مسائل کشور فروگذاری نخواهد کرد و همه توان خود را پای کار می‌آورد تا حداقل کارآمدی تفکر و منطق خود را ثابت کند.

وی تأکید کرد: ما نه فکر می‌کنیم افراد سیاست‌مداری هستیم و نه ادعا می‌کنیم در این حوزه استاد هستیم. اصل دغدغه بنده و افراد مثل من این است که آخر کار، همان چیزی بشود که رهبری می‌گوید. حالا در این شرایط ممکن است دولتی هم پیدا بشود که بگوید من نتوانستم و مثلاً زورم نرسید آن‌طوری‌که رهبری می‌فرماید، عمل بکنم. باز این هم ایرادی ندارد، اما اینکه دولتی بخواهد خلاف نظر ایشان عمل کند، این موضوعی است که آینده مملکت را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ملت این رویه را نخواهد بخشید.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه سیاست خارجی، عمود و محور مبنایی نظام است، گفت: مقام معظم رهبری هیچ‌وقت در منویاتشان کلی‌گویی ندارند. حتی در صحبت‌ها و اوامری که خطابش ما هستیم، من به چشم خودم دیده‌ام حتی راهکار‌های تحقق آن هدف هم مطرح می‌شود. ایشان هیچ‌وقت دستوری نداده‌اند که اطراف آن ابهام باقی مانده باشد. آن هم به‌خصوص در چنین امر مهم و ویژه‌ای همچون سیاست خارجی که عمود و محور مبنایی نظام است.

وی بیان کرد: سیاست خارجی موضوعی است که نتایج آن با بسیاری از امور حساس و راهبردی گره خورده است. یک نمونه همین موضوع محور مقاومت. اگر جریانی تصمیم گرفت خلاف امور منطقه، راهبردی مخالف محور مقاومت در دستورکار قرار بدهد، علاوه بر اینکه خلاف ارزش‌های انقلاب گام برداشته، زیان آن به صورت مستقیم به امنیت داخلی کشور نیز بازمی‌گردد.

در ابتدای این دیدار هم ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، به‌همراه شماری از اعضای این کمیسیون به بیان دیدگاه‌ها و مواضع خود پرداختند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->