به گزارش شهرآرانیوز، در همین راستا معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا بیان کرد: در سازمان فرهنگی و هنری شهرداری مشهد، اقدامات مؤثری در راستای فرهنگسازی نگهداری از طبیعت انجام میشود و بهطورقطع فرهنگسازی در این زمینه، سرمایهگذاری برای نسلهای آینده است.
محمد اسکندرینژاد افزود: برنامههایی که در زمینه محیطزیست و در راستای حفظ طبیعت در شهر مشهد از سوی مدیریت شهری انجام میشود، الگویی مؤثر برای سایر شهرها نیز خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه فرهنگسرای محیطزیست با محوریت انجام اقدامات مؤثر در حوزه نگهداری از طبیعت راهاندازی شده است و زیر نظر مدیریت شهری اداره میشود، ادامه داد: این فرهنگسرا به صورت تخصصی و با همکاری تشکلهای مردمی که دغدغهمند حفظ محیطزیست هستند از طریق برگزاری پویشهای مختلف و برنامههای هنری به این موضوع میپردازد.
اسکندرینژاد در ادامه بیان کرد: از مهمترین پویشهایی که توسط فرهنگسرای محیطزیست و به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد انجام شده، پویش «نذر من» با هدف کمک به پاکبانان شهر و جمعآوری ظروف یکبار مصرف و زبالهها در خیابانهای منتهی به حرم امام رضا (ع) در دهه اول محرم بوده و قرار است این پویش در دهه پایانی ماه صفر با توجه به افزایش حضور زائران اجرا شود، همچنین در ایام محرم و دهه پایانی ماه صفر، پویش «رسم حسینی» با محوریت ترویج فرهنگ استفاده از لیوان شیشهای به جای لیوان پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف، نصب بنر کنار موکبها با هدف اطلاعرسانی خطرات رها کردن زباله هرساله اجرا میشود و فردی از تشکلهای مردمی درباره اهمیت محیط زیست و تأثیرات مخرب زباله بر روی آن به مواکب آموزش میدهد.
معاون فرهنگی و هنری شهرداری مشهد با اشاره به پویش «بازی را تمام نکن» نیز تصریح کرد: این پویش با همکاری تشکلهای مردمی و با محوریت جمعآوری اسباب بازیهای قدیمی برای کودکان محروم شهر و به مناسبت دهه ولایت برگزار شده است.
وی با بیان اینکه در طول سال برای شهروندان کلاسهای آموزشی مختلفی با محوریت حفظ طبیعت توسط این فرهنگسرا برگزار میشود ادامه داد: از مهمترین کلاسهای آموزشی این فرهنگسرا، برگزاری دورههای آتشنشان داوطلب با موضوع اطفای حریق در طبیعت به صورت تخصصی و همچنین دورههای آموزشی تأثیرات تغذیه سالم بر روی کره زمین بوده است.
اسکندرینژاد همچنین درباره جمعآوری فیلتر سیگار توسط تشکلهای مردمی محیطزیستی نیز گفت: این برنامه با هدف فرهنگسازی درباره نریختن زباله و رها نکردن فیلتر سیگار در طبیعت و آموزش آسیبها و تأثیرات منفی آن هر هفته در روزهای یکشنبه در خط سلامت بوستان ملت برگزار میشود که این برنامه از ابتدای سال جاری و به مدت ۱۰ هفته اجرا شده و اکنون از جمعآوری ۱۰ هزار فیلتر سیگار به عدد ۵۰۰ هزار رسیده است.