رئیس سازمان سیا ارسال موشک بالستیک از ایران به روسیه را تایید نکرد پنج کشته در حمله روسیه به شرق اوکراین حمله نظامیان صهیونیست به صهیونیستهای معترض| زخمی شدن تعدادی از معترضان شنیده شدن صدای انفجار در صومعه سرا | علت انفجار چه بود؟ رئیس جمهور: ساختارنظام‌مند ارتش قابل تعمیم به ساحت‌های مدیریتی کشور است درخواست حماس برای مجازات جنایتکاران جنگی صهیونیست(۱۷ شهریور ۱۴۰۳) آتش مقابل خانه نتانیاهو | تجمع معترضان جنگ در نزدیکی خانه نتانیاهو جزئیات حمله پهپادی اوکراین به انبار مهمات در روسیه بیش از ۱۰ هزار نظامی اوکراین در جریان حمله به کورسک کشته شدند هزاران صهیونیست در سرزمین‌های اشغالی دست به تظاهرات زدند (۱۷ شهریور ۱۴۰۳) آژیر خطر در الجلیل فلسطین اشغالی به صدا درآمد (۱۷ شهریور ۱۴۰۳) هشدار نماینده مجلس درباره رواج بی تفاوتی در جامعه| ایستادن در برابر انحرافات هزینه دارد میثم ظهوریان: جریان «منتقد معتقد» امروز موردنیاز کشور است هزاران نفر از مردم فرانسه به خیابان‌ها ریختند سخنگوی دولت: افزایش فقر نتیجه عملکرد اشتباه سیستم است آیت‌الله علم‌الهدی: جامعه قاریان باید مجری توسعه برنامه‌های قرآنی باشند اردوغان: ایستادگی در برابر تروریسم اسرائیل یک وظیفه اسلامی و دینی است تصویب اخذ وثیقه از اتباع خارجی برای ترک بموقع ایران عراقچی: دولت و ملت یمن در عمل مدافع مظلومیت ملت فلسطین هستند پزشکیان با فرماندهان ارتش در دافوس دیدار کرد (۱۷ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تکذیب دستور اژه‌ای درباره توقف آزادسازی قیمت بلیت هواپیما

  • کد خبر: ۲۴۰۴۶۶
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱
تکذیب دستور اژه‌ای درباره توقف آزادسازی قیمت بلیت هواپیما
مرکز رسانه ای قوه قضائیه طی اطلاعیه ای اعلام کرد: موضوع توقف حکم دیوان عدالت اداری در مورد آزادسازی قیمت بلیت هواپیما از سوی رییس قوه قضاییه مربوط به ۶ ماه گذشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در یک نشست خبری ادعا کرد که مصوبه دیوان عدالت اداری در مورد قیمت بلیت هواپیما با دستور رئیس قوه قضائیه متوقف شده است.

ادعای وزیر راه و شهرسازی در حالی مطرح شده است که دستور رئیس قوه قضائیه مربوط به ۶ ماه پیش است و حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای دستور جدیدی درباره این پرونده صادر نکرده است.

در اسفند ماه سال گذشته پس از اینکه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با شکایت برخی شرکت‌های هواپیمایی و براساس قانون، مصوبه ستاد تنظیم بازار در زمینه نرخ‌گذاری بلیت هواپیما را ابطال کرد، رئیس قوه قضائیه دستور داد موضوع آزادسازی نرخ بلیت هواپیما در هیئت مشترکی با دولت بررسی شود.

بر همین اساس پس از برگزاری جلساتی با با حضور وزیر راه و شهرسازی مقرر شد که این وزارتخانه برای ابطال رأی دیوان درخواست اعمال ماده ۹۱ را ارائه کند و تا بررسی این درخواست اجرای رأی متوقف شود.

با توجه به نزدیکی ایام عید و افزایش آمار سفرهای هوایی و همچنین فرصت اقدام قانونی برای رفع مشکل از سوی دستگاه‌های ذیربط با ارسال نامه‌ای به وزارت راه و شهرسازی اجرای این رأی به تعویق افتاد.

گفتنی است بر اساس بند (ب) ماده ۱۶۱ قانون برنامه پنجم توسعه دولت مکلف است تا پایان سال اول برنامه نسبت به متنوع سازی نرخ خدمات حمل و نقل هوایی بار و مسافر اقدام کند و از ابتدای سال سوم برنامه ضمن آزادسازی کامل نرخ حمل و نقل هوایی، خدمات فرودگاهی و شبکه پروازی، لغو تخفیف تکلیفی و هرگونه معافیت در زمینه بهره‌برداری از خدمات ناوبری هوایی، فرودگاهی، نشست و برخاست، خدمات پروازی، واگذاری اماکن و سایر موارد مرتبط نسبت به واقعی کردن نرخ آن‌ها اقدام کند.

سال گذشته برخی شرکت‌های هواپیمایی با ادعای اینکه قانون‌گذار در برنامه پنجم توسعه و در ماده ۱۶۱ دولت را مکلف کرده که نسبت به آزادسازی نرخ بلیت هواپیما اقدام کند از مصوبه ستاد تنظیم بازار در زمینه نرخ‌گذاری بلیت هواپیما در دیوان عدالت اداری شکایتی را مطرح کرد.

پرونده مورد اشاره با دستور رئیس قوه قضائیه مجدداً در هیئت تخصصی دیوان عدالت اداری بررسی شد و بر اساس نظر این هیئت، احراز شد که موجبی برای اعمال ماده ۹۱ وجود ندارد و رأی دیوان کاملاً مطابق با قانون است.

وزارت راه و شهرسازی و دیگر دستگاه‌های اجرایی ذیربط در فرصت ۶ ماهه توقف این رأی فرصت داشتند اقدامات لازم را انجام دهند، اما با توجه به اینکه پیگیری خاصی در رابطه با تغییر این قانون از سوی قانون‌گذار و … انجام نشد، بنابراین بر اساس قانون از دستور موقت لغو اثر شد.

گفتنی است، بر اساس بند (ه) تبصره ۱ قانون هواپیمایی کشوری، شورای عالی هواپیمایی دارای صلاحیت تعیین خط مشی کلی هواپیمایی کشوری است و می‌تواند با تعیین ضوابطی برای قیمت‌گذاری مانع افزایش نامتعارف بلیت هواپیما و اجحاف حقوق مسافرین شود.

همانطور که رئیس دیوان عدالت اداری تاکید کرده است، وظیفه دیوان بررسی موضوع، درخواست و شکایات از حیث انطباق با قانون است و فراتر از این موضوع تکلیفی بر عهده دیوان نیست و دیوان نمی‌تواند تصمیم بگیرد که اجرای یک قانون به صلاح مملکت هست یا نیست چرا که اساساً قانون این اجازه را به دیوان نداده است و ورود به این موضوع بر عهده قانون‌گذار است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->