به گزارش شهرآرانیوز، اولین شعبه روستا بازار مشهد عصر امروز (سهشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳) در چهارراه مخابرات با حضور یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی و محسن داوری فرماندار مشهد افتتاح شد.
فرماندار مشهد در حاشیه این مراسم، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: یکی از فرصتهایی که در دولت سیزدهم ایجاد شد این بود که ما در روستاها ظرفیتی ایجاد و تسهیلاتی ارائه کردیم تا روستائیان محصولاتشان را فرآوری کرده و به بازار برسانند.
وی افزود: این امر در ۳ بخش مرکزی، رضویه و احمدآباد محقق شد، روستابازار با هدف معرفی محصولات روستائیان و فروش بدون واسطه و با قیمت مناسبتر افتتاح شد که در صورت استقبال، درسطح شهر گسترش خواهد یافت. همچنین تمام عرضه کنندگان مجوزهای مربوطه را اخذ کردند.
در حاشیه این بازدید، افراد در خصوص دریافت وام مطالباتی داشتند، که فرماندار مشهد در این خصوص، اعلام کرد: به درخواست مردم رسیدگی خواهد شد کما اینکه سال گذشته حدود ۳ هزار میلیارد وام ارزان قیمت به روستائیان و مشاغل خانگی ارائه شد.
وارد روستا بازار که میشویم بوی همان خانههای پرصفای مادربزرگها، بوی ماست و دوغ محلی و سبزی خشک معطر استشمام میشود و همان صفا و معرفت خانههای کاهگلی در اینجا موج میزند. روستائیان هر یک محصولات خود را در غرفههایشان چیده و لبخند رضایت بر لب دارند چرا که واسطههایی که حضورشان باعث شده محصولات کشاورزان و دامدارن گرانتر به دست مصرف کننده برسد، تولیدکنندگان کمتر از همیشه سود ببرند و چوب لای چرخ اقتصاد روستائیان بودند با افتتاح و شاید گسترش روستابازار دستشان کوتاه شود و اوضاع تغییر کند؛ مردم با قیمت کمتر خرید کنند و روستائیان با منفعت بیشتر محصولات خود را به فروش برسانند که در این خصوص با چند تن از تولیدکنندگان به گفتگو پرداختیم.
زهرا آزادی تولیدکننده عرقیات گیاهی از روستای رونج واقع در بخش رضویه، در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، میگوید: از این مجموعه کوچک ۷ خانوار کسب درآمد میکنند و روستابازار موقعیت خیلی خوبی است که بتوانیم محصولات خود را به مصرفکنندگان ارائه دهیم از طرفی حذف واسطهها در این بازار منافع تولیدکننده و مصرفکننده را تامین میکند.
وی افزود: گسترش فروشگاههای اینچنینی به اقتصاد روستائیان کمک میکند.
همچنین، احسان پورمحمدی که خود تولید کننده محصولات کشاورزی، دامی، طیور و فرآوردههای زنبور عسل است، میگوید: ۲۰ سرپرست خانوار از این مجموعه به طور مستقیم در مزرعه فعالیت و کسب درآمد میکنند و با فعالیت در این بازار چند نفر دیگر نیز اضافه خواهند شد.
وی افزود: روستابازار قابلیت عرضه مستقیم محصولات ارگانیک و صددرصد طبیعی را فراهم کرده است که با آغاز فعالیت در روستابازار مصرف کننده کالای با کیفیت را دریافت میکنند و از طرفی ما میتوانیم بدون واسط محصولات خود را ارائه دهیم کما اینکه فروش مستقیم بهتر از فروش با حضور دلالان است.
در ادامه لیلی مقدم یک بانوی کارآفرین از دل روستای بالندر واقع در بخش احمدآباد است که انواع ترشیجات را تولید میکند و میگوید برای تولید محصولاتش از مرغوبترین مواد اولیه استفاده میکند که بهترین محصول را ارائه دهد اما از طرفی قیمتهایشان کمتر از سایر مراکز خرید است.
در ادامه محسن سالاری از روستای بالندر واقع در بخش احمدآباد مشهد میگوید: میوه خشک و سبزیجات خشک ارگانیک را ارائه میکنیم که که ۱۲خانم از این مجموعه کسب درآمد میکنند. خوشبختانه بازخورد خوبی در سطح شهر دارد و انشاءلله این بازارچه منافع مصرفکننده و تولیدکننده را تامین میکند چرا که به دلیل حذف دست دلالان محصولات را با قیمتهایی کمتر از سایر مراکز فروش ارائه میدهیم.
آقای رضایی که همراه با خانواده خود برای خرید از روستابازار در آنجا حضور پیدا کرده بود، در گفتوگو با شهرآرانیوز، میگوید: ما همواره به دنبال خرید محصولات سالم هستیم و خوشبختانه با افتتاح روستابازار امکان آن فراهم شده است که به نوعی محصول را از مزرعه خریداری کنیم.
همچنین خانم سعیدی میگوید: این روزها با توجه به سبک زندگی و تغییر تغذیه به دنبال خرید محصولات ارگانیک هستیم که خوشبختانه افتتاح روستاباز این امکان را فراهم کرده است اما افتتاح این بازار در غرب مشهد موجب شده دسترسی کمتری داشته باشیم شاید با افزایش شعب دیگر مردم دسترسیشان بیشتر شود که در این صورت سود تولیدکنندگان نیز افزایش خواهد یافت.