واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

غلظت خون را جدی بگیرید

  • کد خبر: ۲۴۱۱۰۶
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۹
غلظت خون را جدی بگیرید
در غلظت خون تعداد گلبول‌های قرمز نسبت حجم خون زیاد می‌شود و این موضوع ممکن است سبب لخته‌شدن خون یا مسدودشدن رگ‌ها شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ غلظت خون که به آن پلی‌سیتمی یا اریتروسیتوز نیز گفته می‌شود، زمانی اتفاق می‌افتد که تعداد گلبول‌های قرمز خون بیش از حد نرمال باشد. این امر باعث می‌شود که خون غلیظ‌تر شده و جریان آن در رگ‌ها با مشکل مواجه شود.این نوع از غلظت خون، یک بیماری ژنتیکی است که در آن مغز استخوان به طور غیرطبیعی گلبول‌های قرمز زیادی تولید می‌کند.

علائم پلی‌سیتمی ورا شامل خارش پوست، سر درد، سرگیجه، قرمزی صورت و چشم، خونریزی و بزرگ شدن طحال است.

پُرخونی ثانویه این نوع از غلظت خون، ناشی از یک بیماری یا وضعیت دیگر مانند بیماری‌های قلبی، ریوی، کلیوی، کمبود اکسیژن (مانند زندگی در ارتفاعات بالا)، برخی از انواع سرطان، مصرف برخی از داروها (مانند استروئیدها و داروهای ضد بارداری خوراکی) و سیگار کشیدن است.
علائم پلی‌سیتمی ثانویه می‌تواند شامل علائم بیماری زمینه‌ای، خستگی، ضعف، سردرد، سرگیجه و تنگی نفس باشد. 

افزایش غلظت خون به دلیل کمبود مایعات

کمبود آب بدن می‌تواند باعث شود که حجم خون کاهش یابد و در نتیجه غلظت گلبول‌های قرمز خون افزایش یابد. علائم کم آبی بدن شامل تشنگی، خشکی دهان، خستگی، سرگیجه، یبوست و کاهش ادرار است.

علل ابتلا به غلظت خون را بشناسید

استعمال دخانیات و کشیدن سیگار، زندگی در ارتفاعات و مناطق کوهستانی، مشکلات خونی، بیماری‌های قلبی و ریوی، مسمومیت با مونوکسیدکربن، بیماری‌های زمینه‌ای، تعریق و اسهال‌های شدید، تورم‌های بدخیم کلیوی و کبدی در بزرگسالان، فیبروم های رحمی در زنانه، کیست‌های متعدد کلیه و استرس و فشارهای روانی سبب ابتلا به غلظت خون می‌شود.

از عوارض غلظت خون که میتوان به آن اشاره کرد  کندشدن حرکت خون در قلب و رگ‌ها و گرفتگی اندام‌هایی مانند دست و پا یا سکته مغزی خواهد شد. افزایش غلظت خون، می‌تواند باعث آمبولی ریوی شود.باعث خونریزی از بینی می‌شود. همچنین باعث می‌شود که کبد و طحال بزرگ شوند.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به غلظت خون

برای جلوگیری از ابتلا به غلظت خون سیر زیاد بخورید، ویتامین E مصرف کنید، روغن زیتون را جایگزین روغن‌های دیگر کنید، زنجبیل بخورید، خون بدهید، سیگار نکشید و پرخوری نکنید، ورزش کنید.

داروی غلظت خون

پزشک برای کاهش غلظت خون، داروهای رقیق‌کننده خون را به شما پیشنهاد می‌کند که این داروها را باید درست طبق دستورالعمل و تجویز پزشک متخصص مصرف کنید. مصرف بی‌اندازه این داروها، باعث خونریزی شدید می‌شود. این داروها عبارتند از آسپرین، کلوپیدوگول، دی‌پیریدامول و تیکلوپدین است.

رژیم غذایی برای غلظت خون بالا

بی شک تاثیر رژیم غذایی در کاهش ابتلا به بسیاری از بیماری ها را نباید نادیده بگیریم. تغییر در عادات غذایی یا به اصطلاح اصلاح سبک زندگی می تواند کمک شایانی به کاهش غلظت خون کند. در این خصوص باید در رژیم غذایی خود از میوه ها ، سبزیجات و غذاهای کم چرب استفاده کنید. 

گوشت ماهی، لبنیات کم چربی، سبزیجات، میوه هایی مانند آلبالو و موز، آبلیمو، عرق گیاه گزنه، دمنوش های گیاهی مانند دارچین ، دمنوش ریشه گیاه شیرین بیان ، چای سبز، چای کوهی و دمنوش گل مینا برای کاهش غلظت خون مفید هستند.

نحوه تشخیص غلظت خون بالا

غلظت خون بالا به معنی افزایش غیرطبیعی سطح مواد مختلف در خون است. این مواد می‌توانند شامل قند خون، کلسترول، تری‌گلیسرید، هورمون‌ها، الکترولیت‌ها و غیره باشند. تشخیص غلظت خون  از طریق تست‌های خونی و ارزیابی آزمایشات مختلف صورت می‌گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->