به گزارش شهرآرانیوز، از این رو دولت هرسال در بودجه سالانه کشور منابعی را برای انتشار اوراق مشارکت به شهرداریها اختصاص میدهد و علاوه بر آن و پس از تصویب قانون درآمدهای پایدار، راه برای ورود شهرداریها به ماجرای تأسیس و عضویت در صندوقهای تأمین مالی باز شده است.
اما دوسهسالی هست که شهرداری مشهد بهخوبی از این ظرفیت استفاده میکند و نهتنها در یکیدو سال گذشته شهرداری مشهد رکورددار انتشار اوراق مشارکت است، بلکه اولین شهرداری کشور است که بهصورت جدی وارد ماجرای تأسیس صندوقهای مالی شده و تا امروز پنج صندوق تأمین مالی با مجوز شورای شهر تأسیس کرده است.
دراینزمینه معاون شهردار و رئیس سازمان اقتصادی شهرداری مشهد با بیان اینکه اتفاقاتی که در حوزه اقتصادی برای مشهد در سال گذشته افتاد، در کشور بیسابقه بود، گفت: برای اولینبار صندوق زمین و ساختمان را تأسیس کردیم و با مجوز شورای شهر مشهد، صندوق جسورانه تشکیل دادیم؛ همچنین صندوق پژوهش و فناوری مسکن و ساختمان را تأسیس کردیم و در آن عضو شدیم، درحالیکه خیلی شهرداریها را به این صندوقها راه نمیدهند.
محمدهادی محمدیمقدم افزود: توانستیم صندوق تأمین مالی جمعی را هم کلید بزنیم و برای اولینبار قصد داریم اوراق صکوک منتشر کنیم.
وی با اشاره به تأمین منابع پروژههای شهرداری بهصورت غیرنقد نیز ادامه داد: قرارداد خرید پساب بهمدت ۲۵ سال بهصورت غیرنقد قرار است اجرایی شود و برای اولینبار بودجه خرید اتوبوس را که ۵هزارمیلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشت، به صورت غیرنقد تأمین و حتی از همین طریق ۷۰۰میلیارد تومان برای خرید هزینه کردیم.
وی ادامه داد: چیزی نزدیک به سیزده پروژه کلانشهری بیش از یک دهه معطل تعیینتکلیف بود که همه آنها در شورای رفع موانع، تعیینتکلیف شد.
اما در ادامه معاون شهردار و رئیس سازمان اقتصادی شهرداری مشهد از رکوردشکنیهای مدیریت شهری در انتشار اوراق مشارکت صحبت کرد و دراینباره توضیح داد: سال ۱۴۰۱، فقط ۱۵۰۰میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر شد و سال ۱۴۰۲ این عدد به ۳۹۰۰میلیارد تومان رسید و در سال ۱۴۰۳ با یک رکوردشکنی ۶۳۰۰میلیارد تومان اوراق منتشر کردیم. همچنین در سال جدید ۲۱هزارمیلیارد پیشنهاد اوراق دادیم که پیشبینی میکنیم ۵۰درصد از آن محقق شود.
محمدیمقدم افزود: بخشی از این اوراق در بافت فرسوده هزینه میشود. امسال ۱۰۵۰ میلیارد تومان اوراق سال۱۴۰۲ را در بافت آبکوه، عامل و وکیلآباد هزینه میکنیم و در سال جدید هم ۱۱۰۰میلیارد تومان اوراق برای این بافتها منتشر خواهد شد و ۲ هزارمیلیارد تومان هم برای بافت ثامن در نظر گرفته شده است؛ البته در بافت فرسوده عامل نیز با حمایت معاونت اقتصادی شهرداری، هفده پروژه در محور فرسوده حرعاملی اجرا و پیادهروسازی انجام و سهراه کاشانی به چهارراه تبدیل شد، شهرداری به دو پروژه ترمه و حریر وارد شد و دو پروژه دیگر به سرمایهگذار داده شده است و تا پایان سال چند پروژه دیگر نیز اجرا میکنیم.