ویدئو| دستگیری سارقان به عنف از گیم‌سنتر‌ها و کشف اموال به ارزش ۳ میلیارد تومان در مشهد نقشه شیطانی مرد شیاد برای اخاذی از خانواده دختر ۱۳ ساله هوش مصنوعی به کمک قضاوت می‌آید چرا گرمازدگی خطرناک است؟ هجوم طرفداران به جشن تولد اسب‌آبی مشهور در تایلند آیا دود روغن آشپزی خطرناک است؟ ویروس جدید وارد ایران شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) قطع تعریق بدن را جدی بگیرید یافته‌های تازه محققان درباره خواص شگفت‌انگیز هندوانه قتل هولناک مرد افغان در خواب دستور پزشکیان برای تشکیل کارگروه تخصصی مقابله با پدیده گرد و غبار چند راهکار عملی برای رها نکردن زباله‌های شهری در گرمای شدید | خطر آلودگی با گرما! صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در ۹ استان (۲۲ تیر ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم تکمیل زنجیره ارزش صنایع‌دستی در خراسان رضوی ماجرای سرقت مسلحانه خونبار در مشهد بعد از پخش سریال پایتخت ۷ شناسایی فرار مالیاتی ۱۴۱ میلیارد تومانی تولیدکننده محصولات آرایشی بهداشتی حدود ۳ هزار روانشناس و مددکار به آسیب‌دیدگان جنگ خدمات حمایتی ارائه می‌دهند استقبال از پایگاه‌های اوقات فراغت دانش‌آموزی در خراسان رضوی رو به افزایش است آمار شوکه‌کننده طلاق در ایران | بیشترین جدایی‌ها در ۵ سال اول ازدواج رخ می‌دهد دستور قضایی برای انتشار تصاویر سارقان مأمورنما در شهرری + عکس برای جابه‌جایی زائران اربعین به ۳۶۰۰ دستگاه اتوبوس نیاز است کشف یک تن مواد مخدر در شرق کرمان (۲۲ تیر ۱۴۰۴) کاهش ۴۳ درصدی ورودی سد‌های کشور در سال ۱۴۰۴ نسبت‌به سال گذشته بازدید سرزده از بیمارستان شهید کامیاب مشهد (امدادی) | امدادی که به امداد نیاز دارد صدور بیش از ۹ هزار و ۷۵۷ میلیارد ریال رأی محکومیت تعزیراتی در خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ ابهام در سرنوشت «هلنا» کودک ۱۱ ساله اصفهانی در سالگرد ربودن او | آیا قتلی اتفاق افتاده است؟ رئیس شورای شهر تهران: شهرداری به تنهایی قادر به بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده نیست بیماران خاص و صعب‌العلاج تأمین اجتماعی می‌توانند مستندات بیماری را در سامانه ثبت کنند ضرورت تأمین مصوبات مالی مرتبط با تأمین اجتماعی توسط دولت
سرخط خبرها

آیا نصف‌کردن قرص عوارض دارد؟

  • کد خبر: ۲۴۳۵۰۶
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۷
آیا نصف‌کردن قرص عوارض دارد؟
اگر دکتر اجازه نصف‌کردن قرص را داده است که مجازید؛ در غیر این صورت بدانید که این کار عوارض دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، برخی قرص‌ها را باید به طور کامل مصرف کرد؛ زیرا آن‌ها به‌آرامی آزاد می‌شوند؛ بنابراین برای محافظت از معده و جلوگیری از اتصال دو دارو به یکدیگر باید این نوع قرص‌ها را طبق تجویز دکتر مصرف کرده و از نصف‌کردن آن‌ها بپرهیزید. لازم به ذکر است برخی قرص‌ها دارای روکش بیرونی سخت هستند؛ بنابراین بلع آن‌ها کمی سخت بوده و نحوه جذب آن‌ها فرق دارد. این قرص‌ها طولانی‌تر اثر می‌کنند و بنابراین قطعه‌کردن آن‌ها باعث می‌شود سریع‌تر اثر کنند و معادل مصرف بیش‌ازحد خواهد شد که این خطرناک است.

معمولاً قرص قابل‌نصف‌شدن، در قسمت وسط دارای یک خط جداکننده یا شیار است که بدین ترتیب تقسیم قرص مانعی ندارد. یادمان باشد قرص‌ها، کپسول‌ها و قرص‌ها با رهش طولانی‌مدت با پوشش‌های ویژه در قسمت بیرونی معمولاً نمی‌توانند شکافته یا باز شوند.

به عنوان مثال قرص‌های کلسترول و ضدافسردگی قابل‌نصف‌شدن هستند. اگر هیچ خط یا شیاری روی یک قرص وجود ندارد، آن را یک پیام قوی در نظر بگیرید که قرار نیست آن را تقسیم کنید.

دارو‌هایی که در این دسته قرار می‌گیرند، عبارت‌اند از: قرص‌ها با رهش طولانی و بریدن یک قرص مهندسی‌شده برای آزادسازی آهسته دارو، تأخیر موردنظر را تضعیف می‌کند.

در هر حال همیشه قبل از تقسیم هر قرص، با یک داروساز مشورت کنید.

منبع: برنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->