نگهداری از ۹۹ کتاب نایاب ترجمه انگلیسی شاهنامه فردوسی در کتابخانه آستان قدس رضوی رئیس‌جمهور در پیامی برای روز بزرگداشت فردوسی: زبان فارسی آینه فرهنگ مشترک اقوام ایران‌زمین است رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی شناسنامه‌ای از اصالت و هویت ما است یک کتاب جادویی برای فردوسی در نمایشگاه تهران | شاهنامه سه بعدی ویژه کودکان برای نخستین بار رونمایی شد + فیلم مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)+فیلم علی‌محمد مؤدب: شعر، جان‌پناه تمدن ایرانی است | بازآفرینی فردوسی‌ها مانع اسیدپاشی فرهنگی می‌شود تشویق ۵ دقیقه‌ای برای «ماموریت غیرممکن» تام کروز نقدپذیری به سبک فراستی؛ «هیچی، مزخرف می‌گویند» فروش ۳۵۰ میلیاردی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران اعتراض کارکنان جشنواره فیلم کن به وضعیت حقوقی خود نام‌آوران شاهنامه بر روی پرده تبارشناسی آمدند ابراز همدردی و اظهارات رئیس صداوسیما در بازدید از محل انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم احیای سازمان کشور‌های فارسی‌زبان با محوریت مشهد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی: نباید بین هویت ملی و مذهبی تقابل ایجاد کرد | شاهنامه ظرفیتی مغفول در گردشگری فرهنگی رئیس انجمن نسخ خطی ایران از روشی جدید برای تعیین قدمت اسناد خبر داد نقالی، صدای امروزِ فردوسی | گفت‌وگو با پریسا سیمین‌مهر، نقال بین‌المللی شاهنامه فردوسی یاحقی: شاهنامه با نقش‌آفرینی در ساخت هویت فرهنگی ایرانیان، از دیگر آثار متمایز شده است + فیلم
سرخط خبرها

درباره روبر مرل، نویسنده وقایع روزمره

  • کد خبر: ۲۴۳۵۰۹
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۶
درباره روبر مرل، نویسنده وقایع روزمره
هر کسی که گذرش به کتاب‌فروشی افتاده باشد و از قضا کتابی با جلد قرمز از نشر نگاه را از قفسه بیرون کشیده باشد و نام «مرگ کسب و کار من است» را روی جلدش خوانده باشد، به احتمال زیاد گرفتار نثر روان و قدرت نویسندگی «روبر مرل» خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، «روبر مرل» که یکی از نویسندگان برجسته قرن بیستم فرانسه است، احتمالا بدلیل تجربه زیستی دشواری که داشته توانسته آثاری چنین شاهکار را به ادبیات عرضه کند. آثاری همچون: «مرگ کسب و کار من است»، «حیوان هوشمند»، «قلعه مالویل» و... چندین اثر دیگر از او که روانه کتابفروشی‌ها شد. مرل که تحصیل کرده ادبیات در مقطع دکترا هست، متولد الجزایر و زیسته در فرانسه است. او در کودکی پدرش را در جنگ جهانی اول از دست می‌دهد و خودش در جنگ جهانی دوم، زمانیکه تنها ۳۱ سال سن داشت گرفتار اسارت توسط آلمانی‌ها شد.

مرل، که همواره در بحران‌های بزرگ و مصائب زندگی جان سالم به در برده است و از قضا تحصیل‌کرده ادبیات است، بنابراین طبیعی است که از او انتظار می‌رود در نویسندگی و ادبیات کتاب‌های شاهکاری خلق کند. چرا که شاید بتوان گفت پس از ذوق ادبی برای خلق یک اثر در نویسندگی، تجربه زیستی در شرایط دشوار و آشنایی با ادبیات می‌تواند دو پارامتر مهم برای نوشتن یک شاهکار باشد.

دوره اسارت روبرمرل در اردوگاه و فرار از آن در خلال جنگ جهانی دوم، سبب شد تا از او چهره‌ای ماندگار بسازد. چرا که اگرچه او دستگیر شد، اما نهایتا این امر باعث شد تا او به نوشتن روی آورد. به طوری که اولین اثر او بنام «شنبه و یکشنبه کنار دریا» جایزه ونگور را از آن خود کرد.

روبر مرل که همواره در داستان‌هایش مسائل انسانی، روانی و اجتماعی را در موقعیت‌های سخت زندگی به تصویر می‌کشد، تنها به بیان مشکلات، تلخی‌ها و زشتی‌ها می‌پردازد و معمولا راه‌حلی ارائه نمی‌دهد.

داستان‌های مرل با وقایعی روزمره آغاز می‌شود و رفته‌رفته خواننده پی به حقیقتی دهشتناک می‌برد. وقایعی هولناک همچون فجایع غیرانسانی، کشتار دسته جمعی، جنگ بی‌رحمانه و تمام آن چیزی که سبب از بین رفتن فضایل انسانی شود و از طرفی اهمیت ارزش‌های اخلاقی را نشان دهد، پایه اغلب کار‌های این نویسنده فرانسوی است.

مسائل تاریخی ریز و درشت در خلال جنگ و قتل و غارت و نسل‌کشی بن‌مایه داستا‌ن‌های مرل و دغدغه اصلی اوست. او که خود در جنگ زندگی کرده و نجات‌یافته است، حالا شاید بیش‌تر از هر کسی می‌تواند حقیقت تلخ و سایه سیاه مرگ را ببیند و به تصویر بکشد.

اگرچه او مانند سایر هم‌دوره‌ای هایش چنان پرکار نبود، اما آثار او در هر جای جهان طرفداران خودش را دارد. او در سن ۹۵ سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->