پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران
سرخط خبرها

کمبود ۳۰۰۰ تخت بیمارستانی در مشهد | عمر تجهیزات و دستگاه‌های پزشکی در مشهد رو به پایان است

  • کد خبر: ۲۴۴۸۹۵
  • ۰۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۳
  • ۴
کمبود ۳۰۰۰ تخت بیمارستانی در مشهد | عمر تجهیزات و دستگاه‌های پزشکی در مشهد رو به پایان است
کلانشهر مشهد جمعیت شناور زیادی دارد، ولی سرانه بهداشت و درمان آن، نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است و به‌ مثابه یک شهرستان کوچک در نظر گرفته می‌شود که این وضعیت جوابگوی حجم زیاد بیماران در این شهر نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، آمار ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران و مجاوران در مشهد از میانگین کشوری پایین‌تر است و این در حالی است که این کلانشهر با جمعیت بیش از سه‌میلیونی، پذیرش سالیانه بیش از ۳۰ میلیون زائر و جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری حاشیه‌نشین و سکونت بیش از ۳۰۰ هزار مهاجر خارجی، تاکنون با چالش‌ها و فرازونشیب‌های بسیاری در حوزه سلامت روبه‌رو بوده است. اتخاذ آمار نادرست سرشماری از جمعیت مشهد و درنظرنگرفتن جمعیت شناور در این کلانشهر باعث شده تا سرانه سلامت مشهد به‌مثابه یک شهرستان کوچک در نظر گرفته شود.

مشهدالرضا(ع) انتخاب نخست بسیاری از بیماران غیرایرانی است و بیشترین تعداد گردشگر سلامت در میان تمامی شهر‌های کشور، به این شهر مقدس اختصاص دارد. با این حال سرانه سلامت در خراسان‌رضوی پایین‌تر از میانگین کشوری است که نیازمند تخصیص بودجه ملی است.

تعداد تخت‌های بیمارستانی یکی از شاخص‌های سلامت به شمار می‌رود و به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم‌اکنون تعداد تخت‌های بیمارستانی در مشهد با استاندارد‌های وزارت بهداشت هم‌خوانی ندارد و با شرایط مطلوب فاصله زیادی دارد.

بر اساس آمار‌های منتشرشده، حدود ۳۰ درصد بیماران بستری در بیمارستان‌های مشهد زائر و مسافر هستند و از سوی دیگر باوجود پایین‌بودن سرانه بهداشتی و درمانی در مشهد برای خدمات‌رسانی به زائران و مسافرانی که سالانه به این شهر مذهبی سفر می‌کنند، سرانه جداگانه‌ای در نظر گرفته نشده است.

کمبود ۳۰۰۰ تخت بیمارستانی در مشهد

معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه سرانه بهداشت و درمان مشهد جوابگوی نیازمند بیماران نیست، گفت: براساس استاندارد‌های وزارت بهداشت، به ازای هزار نفر جمعیت باید ۱.۵ تخت دولتی و یک تخت غیردولتی فراهم باشد و همچنین برای جمعیت زائر و مسافر در مجموع در بخش دولتی و غیردولتی باید ۰/۴ تخت بیمارستانی موجود باشد. این یعنی برای هر هزار نفر در کلانشهر مشهد، ۲.۹ تخت بیمارستانی لازم است. 

محمد دهقانی با بیان اینکه با توجه به آمار سرشماری‌ انجام‌شده، دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزو ده دانشگاه کشور بوده که سرانه تخت بیمارستانی در آن نامناسب است، تصریح کرد: بنابر اعلام وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه، حدود سه هزار تخت بیمارستانی در مشهد کمبود داریم.

وی با اشاره به مقایسه میانگین کشوری و استانی بیان کرد: میانگین کشوری سرانه بهداشت و درمان به ازای هر نفر جمعیت در سال ۱۴۰۲ رقم یک میلیون و ۳۷۰ هزار تومان، در استان خراسان‌رضوی یک میلیون و ۱۶۰ هزار تومان و در دانشگاه علوم پزشکی مشهد یک میلیون و ۵۰ هزار تومان بوده است. در سال ۱۴۰۳، میانگین کشوری سرانه بهداشت و درمان به ازای هر نفر جمعیت یک میلیون و ۸۴۵ هزار تومان، در استان خراسان‌رضوی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در دانشگاه علوم پزشکی مشهد یک میلیون و ۳۶۰ هزار تومان بوده است؛ لذا در سال ۱۴۰۲ سرانه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱/۷ همت و در سال ۱۴۰۳ رقم ۲/۵ همت نسبت به سال‌های گذشته‌شان، کاهش داشته است.

معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سرانه بهداشت و درمان در مشهد نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است، گفت: متأسفانه در آمار سرشماری نفوس و مسکن در مشهد، مواردی نظیر جمعیت اتباع بیگانه و حضور زائران در مشهد شمارش نمی‌شود؛ این تعداد جمعیت، قطعاً به خدمات بهداشت و درمان نیاز دارند که بنا به وظیفه انسانی، باید به آن‌ها خدمات ارائه دهیم ولی غالب این بیماران هزینه‌ای برای درمان نمی‌پردازند؛ لذا تعداد زیادی پرونده‌های بسته‌نشده از بدهی‌های هنگفتی از بیماران اتباع داریم که هزینه درمان خود را هنوز پرداخت نکرده‌اند.

سرانه سلامت مشهد پاین تر از میانگین کشوری استکمبود سه هزار تخت بیمارستانی در مشهد | بیمارستان هزار تخت خوابی مشهد منتظر تصمیمات دولت جدید
دهقانی ادامه داد: اتباع مستقر در مشهد از سال ۱۴۰۰، رقم ۸۲ میلیارد تومان خدمت درمانی دریافت کرده‌اند که تاکنون هیچ هزینه‌ای از آن‌ها پرداخت نشده است؛ با این اوصاف، مشهد علاوه بر جمعیت سرشماری‌شده، دارای جمعیت شناور اتباع و زائران است و باید در تخصیص سرانه سلامت به مشهد، نگاه همه‌جانبه‌ای وجود داشته باشد و سرانه بیشتری تخصیص یابد.

وی در خصوص جبران کمبود تخت در مشهد، تصریح کرد: یک بیمارستان ۵۴۰تختخوابی در شرق مشهد در شهرک شهید رجایی و یک بیمارستان ۵۴۰تختخوابی دیگر در شهرک غرب مشهد ساخته خواهد شد. بنابر نامه وزیر بهداشت به معاون‌اول رئیس‌جمهور در دولت سیزدهم قرار بوده یک بیمارستان هزارتختخوابی در مشهد ساخته شود، اما ساخت این بیمارستان همچنان بلاتکلیف است و به نتیجه نرسیده و منتظر تصمیمات دولت جدید است.

عمر تجهیزات و دستگاه‌های پزشکی در مشهد رو به پایان است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سرانه سلامت علاوه بر تخت شامل تجهیزات پزشکی هایتک هم می‌شود، گفت: تجهیزات پزشکی با تکنولوژی‌بالا نظیر ام‌آر‌آی، سی‌تی‌اسکن، شتاب‌دهنده خطی سرطان و آنژیوگرافی ازجمله دستگاه‌هایی هستند که در بیمارستان‌های دولتی کمبود آن‌ها را داریم. تا پایان ۱۴۰۱، براساس اعلام وزارت بهداشت سرانه دستگاه‌های پزشکی پیشرفته در بیمارستان‌های دولتی از میانگین کشوری کمتر بود و هم‌اکنون با توجه به دستورات وزارت بهداشت و پیگیری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تعدادی دستگاه پزشکی به دانشگاه‌های دولتی تزریق شده و بخشی از کمبود‌ها در حال برطرف‌شدن است.

دهقانی ادامه داد: عمر تجهیزات پزشکی نظیر آنژیوگرافی بیش از ده سال است و باید جایگزین شوند؛ زیرا عمر آن‌ها رو به پایان است و اگر جایگزین نشوند، دچار مشکل خواهیم شد.

سرانه سلامت مشهد پاین تر از میانگین کشوری استکمبود سه هزار تخت بیمارستانی در مشهد | بیمارستان هزار تخت خوابی مشهد منتظر تصمیمات دولت جدید

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: بیمارستان طالقانی، بیمارستان اکبر و بیمارستان ولایت نیاز به دستگاه ام‌آر‌آی دارند. قرارداد‌هایی با هیئت‌امنا بسته شده است تا بتوانیم تجهیزات پزشکی را در بیمارستان‌ها تأمین کنیم.

سرانه دارویی پایین در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مدیر امور دارو و مواد تحت‌کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین با اشاره به سرانه پایین دارویی مشهد نسبت به میانگین کشوری، گفت: سرانه دارویی خراسان‌رضوی ۸ درصد و دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۶/۳ درصد است که این میزان علاوه بر اینکه نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است، جمعیت زائرانی که به صورت روزانه از درمانگاه و بیمارستان‌های مشهد خدمات درمانی می‌گیرند، در آمارش لحاظ نشده است.

علی‌اصغر اسماعیل‌زاده بیان کرد: بار‌ها استاندار خراسان‌رضوی با وزارت‌خانه و سازمان غذا و دارو پیگیری انجام دادند، ولی تاکنون هیچ نتیجه‌ای نداشته است.

سرانه سلامت در مشهد پایین‌تر از میانگین کشوری

نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما با تأکید بر اینکه باید به مشهد نگاه ملی شود، گفت: در خصوص سرانه پایین بهداشت و درمان مشهد، پیگیری‌های لازم انجام شده است. همچنین در جلسه‌ای که با رئیس‌جمهور داشتیم، درخصوص تخصیص اعتبار بیشتر به مشهد صحبت شد. امید است در دولت جدید این پیگیری‌ها اعمال شود.

نصرالله پژمانفر در ادامه، با بیان اینکه سرانه سلامت در مشهد از میانگین کشوری پایین‌تر است، تصریح کرد: مشهد سالیانه بیش‌از ۳۰ میلیون زائر دارد که به درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های مشهد به‌عنوان قطب درمان، مراجعه می‌کنند؛ لذا باید در سرانه سلامت، این مهم لحاظ شود.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۱
0
0
مشهد همیشه باید در همه چیز عقب تر باشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۱
0
0
ما هر دفعه رفتیم بیمارستان تخت ها پر بود و همه شهرستانی ها بودن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۱
0
0
واقعا چرا ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۱
0
0
بیمارستان امام رضا و قائم دستگاه هاشون کمه واسه همین باید بیش از 10 ساعت توی صف های طولانی وایستیم واون بنده خدایی که بیمار سرطانیه ضعف داره چطور در صف های طولانی سی تی اسکن منتظر بمونه
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->