به گزارش شهرآرانیوز؛ جلیل مختار در تشریح جلسه صبح امروز (۲۴ مرادماه) کمیسیون انرژی به حضور محسن پاکنژاد وزیر پیشنهادی نفت بهمنظور ارایه برنامهها و اهداف خود برای وزارتخانههای مذکور در این کمیسیون اشاره کرد و گفت: در ابتدای این جلسه نمایندگان کمیسیون موضوعاتی همچون نبود برنامه برای بخش صنایع پتروشیمی و مغفول ماندن این مهم در حالی -که آورده میلیارد دلاری برای کشور به همراه دارد-، تاکید و اشاره کردند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتقاد نمایندگان از وزیر پیشنهادی نفت به دلیل کلی گویی در ارائه برنامههای همچون بهینهسازی مصرف سوخت و مغفول مانده دیپلماسی نفت و گاز، افزود: به گفته نمایندگان حاضر نفت یعنی نبض تپنده و قلب کشور لذا کلیدیترین وزارتخانه را باید وزارتخانه نفت دانست لذا ارائه کلیات در موضوعاتی مانند فشارافزایی گاز جوابگو نیست بلکه باید راهکارهای جذب سرمایهگذار تشریح شود.
وی ادامه داد: اعتقاد به ضرورت ایجاد تنوع سوختی، رایزنی جدی با خودروسازها برای کاهش مصرف سوخت، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده با مصرف سوخت بالا و راهکارهای برای جلوگیری از قاچاق سوخت نیز ازجمله موضوعاتی بودند که نمایندگان در قالب سوال از وزیر پیشنهادی مطرح کردند.
مختار اظهار کرد: عدم ارائه برنامه برای اورهال کردن صنایع گازی، تاکید بر ضرورت ارائه برنامه برای بحث مهم ناترازی گاز و بنزین -که چالشساز خواهد شد-، درخواست ارائه برنامه برای توسعه میادین مشترک به دلیل مغفول ماندن این میادین در حالی که کشورهای مانند عراق از آن استفاده میکنند، اما ایران هنوز در مرحله مطالعه و اکتشاف در این میادین قرار دارد را باید به موارد مطروحه ازسوی نمایندگان افزود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس مطرح کرد: وزیر پیشنهادی ضمن تاکید بر استفاده از مدیران و افرادی که استخوان خرد کرده در حوزه نفت و گاز هستند، از داشتن برنامه برای جذب بخش خصوصی در راستای تامین بودجه امنیتی کشور در حوزه صنعت نفت خبر داد.
وی به توضیحات پاک نژاد در حوزه ناترازی بنزین اشاره کرد و گفت: بهیقین افزایش قیمت بنزین اقدامی نیست که بتوان اکنون در این برهه زمانی آن را انجام داد لذا کنترل این ناترازی نیازمند اقدامات غیرقیمتی است به طوری که در فرآیند آن مردم کاملا توجیه شوند تا اتفاقات تلخ گذشته را مجددا شاهد نباشیم، ضمن آنکه افزایش قیمت بنزین یک موضوع فرا وزارتی است و کمیسیون انرژی در مسیر کاهش این ناترازی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
مختار اضافه کرد: به گفته وزیر پیشنهادی نفت افزایش ضریب بازیافت، دغدغه مهم کارکنان نفت است و برنامه عملیاتی برای اجرای قانون برنامه هفتم را ترسیم کردهاند.
این نماینده مجلس با توضیح پاسخ وزیر پیشنهادی به سوالات نمایندگان در حوزه ارتباطات بینالمللی، گفت: به گفته پاک نژاد؛ در حال حاضر واردات گاز از روسیه و سوآپ گازی از ترکمنستان راهحلهای رفع ناترازی گاز به شمار میآیند و چارهای جز این اقدامات نداریم، هرچند از هر راه حلی برای عبور از این ناترازی با آغوش باز استقبال میکنم.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس به اعتقاد وزیر پیشنهادی به حمایت از دانشگاه صنعت نفت با ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان این دانشگاه اشاره کرد و درباره قرارداد کرسنت توضیح داد: من ارتباطی به این قرارداد نداشتهام و نه نقشی در آن، بنابراین زمانی میتوانم درباره آن نظر دهم که مطالعهاش کنم، اما با وجود داشتن بضاعت کارشناسی برای اظهارنظر درباره این قرارداد، باید بگویم؛ قرارداد در اختیار من نبوده است، هرچند ایراداتی به آن وارد است چراکه این نوع قراردادها میان شرکتهای دولتی با شرکتهای دولتی منعقد میشود نه میان شرکت خصوصی با شرکتهای خصوصی دیگر.
وی ادامه داد: به گفته وزیر پیشنهادی نفت؛ فشارافزایی پارس جنوبی باید در اسرعوقت تعیین تکلیف شود چراکه این مهم از نان شب نیز واجبتر است، ضمن آنکه معتقدم یکی از راهکارهای رفع ناترازی بنزین گسترش پالایشگاهها و پتروشیمیها است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به رایگیری درباره برنامهها و سوابق این وزیر پیشنهادی در کمیسیون متبوعش با توجه به ماده ۲۲ قانون آیین نامه داخلی مجلس در پایان این نشست اشاره کرد و گفت: اعضای کمیسیون انرژی به برنامههای پاک نژاد به عنوان وزیر پیشنهادی نفت رای موافق ندادند.
منبع: خانه ملت