حکم عاملان سرقت مرگبار از دانشجوی دانشگاه تهران صادر شد+جزئیات توقیف خودرو و دستگیری راننده متخلف به‌ دلیل رفتار هنجارشکنانه کشف جسد مرد میانسال در مدبه کوه خرم آباد واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی می‌تواند مشهد را به قطب تعامل منطقه‌ای تبدیل کند کشف ۹ تن مواد مخدر و دستگیری بیش از ۱۲ هزار معتاد متجاهر در یک هفته زنگ زبان فارسی فردا (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) در مدارس نواخته می‌شود شلیک مرگبار صاحبخانه به سارقان مسلح نقابدار فرجام مرگبار جوان معتاد در کمپ ترک اعتیاد تصادف در رضویه مشهد ۲ کشته برجای گذاشت (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشف ۶۳ هزار قرص غیرمجاز و مخدر از یک فروشگاه در مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)  صدور ۳ هشدار هواشناسی برای ۵ روز آینده در ۱۳ استان (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره تخلف عبور از  چراغ قرمز | به احترام زندگی، ایست! نقشه‌های اراضی پادگان لشکر ۷۷ و آبشار ۲ در مشهد پس از ۱۴ سال به مرحله امضا رسید مردم باید به پروژه‌های آموزش و پرورش حس مالکیت داشته باشند خواب‌آلودگی مداوم می‌تواند زنگ خطر زوال عقل در زنان باشد سرطان پوست را با نیش حشرات اشتباه نگیرید فرماندار مشهد: زیرساخت‌های زیارت و گردشگری تقویت می‌شود قرعه‌کشی حساب‌های طرح «رویش جوانه‌های جهاد» انجام شد + اسامی دانش‌آموزان برگزیده تغییر سبک زندگی، عامل اصلی افزایش آمار ابتلا به سرطان در خراسان رضوی عدم اتصال‌ بیش از نیمی از مشاوران املاک خراسان رضوی به سامانه کاتب سرقت ۵ میلیاردی از کیف پول الکترونیک مرد فراموش‌کار! چند نکته مهم درباره حفاظت از محیط زیست | توجه به کاتالیست‌ها کیفیت سوخت را بالا می‌برد امضای تفاهم‌نامه جدید برای ارتقای عدالت آموزشی و کیفیت آموزش مدارس استثنایی پاسخ آموزش‌وپرورش به نارضایتی‌های والدین درباره تغییر ساعت مدارس شرط جالب مال باخته مشهدی برای بخشیدن زن سارق محل تحویل کارت‌های ورود به جلسه امتحان تعیین شد تغییر ساعت فعالیت مدارس؛ تصمیمات خلق‌الساعه، بلاتکلیفی والدین اصلاح روش حفاظت از محیط زیست بعد از ۶ سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر می‌کند؟ | برگزاری همه امتحانات در نوبت صبح
سرخط خبرها

وضعیت ذخایر استراتژیک دارویی کشور مطلوب است

  • کد خبر: ۲۴۵۷۱۱
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۰
وضعیت ذخایر استراتژیک دارویی کشور مطلوب است
رئیس سازمان غذا و دارو در مورد وضعیت ذخایر دارویی کشور و لزوم ذخیره استراتژیک ۶ ماهه برای دارو‌های اساسی توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر سید حیدر محمدی در حاشیه همایش معاونین غذا و دارو سراسر کشور، در خصوص تکالیف قانون برنامه هفتم توسعه برای سازمان غذا و دارو، اظهار کرد: یکی از اقدامات بسیار خوبی که در برنامه هفتم توسعه کشور لحاظ و اخیرا هم ابلاغ شده، بحث مربوط به شناسنامه‌دار شدن اراضی کشاورزی است. یکی از تکالیف وزارت بهداشت طی سالیان سال پایش سلامت محصولات خام کشاورزی بوده که این موضوع باید در قالب بازرسی‌ها و نمونه‌برداری در بازار انجام و نتیجه اعلام شود.

وی افزود: محصولات خام کشاورزی فاقد شناسنامه و شناسه بودند و در صورت نمونه‌برداری از بازار و ایجاد مشکل در آن محصول، جهت اقدام در جمع‌آوری آن دچار مشکل می‌شدیم؛ بنابراین یکی از موارد برنامه هفتم توسعه که به خوبی ابلاغ شده، الزام وزارت جهاد کشاورزی بر شناسنامه‌دار کردن زمین‌ها و باغ‌های کشاورزی است.

محمدی با اشاره به تصویب تعرفه خدمات دارویی در برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: این موضوع نیز سال‌ها محل اختلاف بود و نیاز داشت که در قانون تصریح شود.

رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر کنترل اصالت و نظام رهگیری و ردیابی اقلام سلامت‌محور در برنامه پنج ساله هفتم عنوان کرد: توسعه صادرات، تامین اقلام دارویی و کمک به ایجاد ذخایر دارویی از دیگر دیگر موارد مورد تاکید در قانون برنامه هفتم توسعه است.

وی در خصوص ذخایر دارویی در کشور بیان کرد: دستگاه‌هایی که باید در این زمینه کمک کنند، سازمان برنامه بودجه در راس همه دستگاه‌ها جهت تامین نقدینگی صنایع دارویی و تجهیزات است که باید اعتبار مورد نیاز برای ذخیره ۶ ماهه را تامین کنند؛ ذحیره ۶ ماهه یعنی معادل اعتبار نصف سال؛ اما هنوز مشخص نیست که این اعتبار از کجا باید تامین شود.

محمدی ادامه داد: اعتبار مورد نیاز ما در سال چهار میلیارد دلار است که اگر بخواهیم ذخیره ۶ ماهه ایجاد کنیم باید عدد مناسبی را در اختیار دستگاه‌های مرتبط یعنی تولیدکنندگان دارو و تجهیزات و صنایع مربوطه قرار دهیم که بتوانیم این ذخیره را تامین کنیم و در اختیار شرکت‌های پخش قرار دهیم.

رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: در حال حاضر ذخیره حدود سه ماه و بیشتر را داریم؛ اما برای اینکه امنیت لازم در حوزه سلامت را داشته باشیم باید در همه حوزه‌ها به ذخیره ۶ ماهه برسیم. ذخیره ۶ ماهه برای دارو و تجهیزات عموما در مورد دارو‌هایی بوده که به عنوان دارو‌های اساسی مطرح است. کشور‌های توسعه‌‎یافته لیستی را به عنوان دارو‌های اساسی مشخص می‌کنند؛ دارو‌هایی که نبودشان آسیب‌زا است. در کشور ما نیز این لیست با همکاری معاونت درمان تهیه و به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده و حتما باید درباره این اقلام اساسی ذخایر داشته باشیم.

وی در خصوص سامانه تی‌تک خاطرنشان کرد: ابر سامانه تی‌تک یکی از بزرگ‌ترین سامانه‌های نظام رهگیری و ردیابی دارو در دنیا است که از آن برخورداریم و امروز با کمک اطلاعات این سامانه، داشبورد‌هایی داریم که براساس قوانین و احکام ماده ۷ قانون احکام دائمی کشور فراهم و در قانون برنامه پنج ساله هفتم نیز به آن اشاره موکد شده است؛ بنابراین توسعه و تکمیل این سامانه‌ها یکی از مطالبات قانون بوده و توسعه این داشبورد‌ها کمک زیادی را به مسئولان می‌کند تا بتوانند برنامه‌ریزی درستی را در حوزه سلامت داشته باشند.

محمدی در خصوص ساماندهی عطاری‌ها گفت: ارایه مجوز به عطاری‌ها با ما نیست و عطاری یک صنف است. در مجموع عطاری فقط مجاز به عرضه گیاه دارویی بوده و فروش دارو توسط عطاری خلاف قانون است. ما نیز در قالب گشت مشترک با کمک سازمان تعزیرات، اتاق اصناف و... از عطاری‌ها بازدید داریم و با موارد خلاف قانون، مطابق قانون برخورد می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->