حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

وضعیت ذخایر استراتژیک دارویی کشور مطلوب است

  • کد خبر: ۲۴۵۷۱۱
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۰
وضعیت ذخایر استراتژیک دارویی کشور مطلوب است
رئیس سازمان غذا و دارو در مورد وضعیت ذخایر دارویی کشور و لزوم ذخیره استراتژیک ۶ ماهه برای دارو‌های اساسی توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر سید حیدر محمدی در حاشیه همایش معاونین غذا و دارو سراسر کشور، در خصوص تکالیف قانون برنامه هفتم توسعه برای سازمان غذا و دارو، اظهار کرد: یکی از اقدامات بسیار خوبی که در برنامه هفتم توسعه کشور لحاظ و اخیرا هم ابلاغ شده، بحث مربوط به شناسنامه‌دار شدن اراضی کشاورزی است. یکی از تکالیف وزارت بهداشت طی سالیان سال پایش سلامت محصولات خام کشاورزی بوده که این موضوع باید در قالب بازرسی‌ها و نمونه‌برداری در بازار انجام و نتیجه اعلام شود.

وی افزود: محصولات خام کشاورزی فاقد شناسنامه و شناسه بودند و در صورت نمونه‌برداری از بازار و ایجاد مشکل در آن محصول، جهت اقدام در جمع‌آوری آن دچار مشکل می‌شدیم؛ بنابراین یکی از موارد برنامه هفتم توسعه که به خوبی ابلاغ شده، الزام وزارت جهاد کشاورزی بر شناسنامه‌دار کردن زمین‌ها و باغ‌های کشاورزی است.

محمدی با اشاره به تصویب تعرفه خدمات دارویی در برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: این موضوع نیز سال‌ها محل اختلاف بود و نیاز داشت که در قانون تصریح شود.

رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر کنترل اصالت و نظام رهگیری و ردیابی اقلام سلامت‌محور در برنامه پنج ساله هفتم عنوان کرد: توسعه صادرات، تامین اقلام دارویی و کمک به ایجاد ذخایر دارویی از دیگر دیگر موارد مورد تاکید در قانون برنامه هفتم توسعه است.

وی در خصوص ذخایر دارویی در کشور بیان کرد: دستگاه‌هایی که باید در این زمینه کمک کنند، سازمان برنامه بودجه در راس همه دستگاه‌ها جهت تامین نقدینگی صنایع دارویی و تجهیزات است که باید اعتبار مورد نیاز برای ذخیره ۶ ماهه را تامین کنند؛ ذحیره ۶ ماهه یعنی معادل اعتبار نصف سال؛ اما هنوز مشخص نیست که این اعتبار از کجا باید تامین شود.

محمدی ادامه داد: اعتبار مورد نیاز ما در سال چهار میلیارد دلار است که اگر بخواهیم ذخیره ۶ ماهه ایجاد کنیم باید عدد مناسبی را در اختیار دستگاه‌های مرتبط یعنی تولیدکنندگان دارو و تجهیزات و صنایع مربوطه قرار دهیم که بتوانیم این ذخیره را تامین کنیم و در اختیار شرکت‌های پخش قرار دهیم.

رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: در حال حاضر ذخیره حدود سه ماه و بیشتر را داریم؛ اما برای اینکه امنیت لازم در حوزه سلامت را داشته باشیم باید در همه حوزه‌ها به ذخیره ۶ ماهه برسیم. ذخیره ۶ ماهه برای دارو و تجهیزات عموما در مورد دارو‌هایی بوده که به عنوان دارو‌های اساسی مطرح است. کشور‌های توسعه‌‎یافته لیستی را به عنوان دارو‌های اساسی مشخص می‌کنند؛ دارو‌هایی که نبودشان آسیب‌زا است. در کشور ما نیز این لیست با همکاری معاونت درمان تهیه و به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده و حتما باید درباره این اقلام اساسی ذخایر داشته باشیم.

وی در خصوص سامانه تی‌تک خاطرنشان کرد: ابر سامانه تی‌تک یکی از بزرگ‌ترین سامانه‌های نظام رهگیری و ردیابی دارو در دنیا است که از آن برخورداریم و امروز با کمک اطلاعات این سامانه، داشبورد‌هایی داریم که براساس قوانین و احکام ماده ۷ قانون احکام دائمی کشور فراهم و در قانون برنامه پنج ساله هفتم نیز به آن اشاره موکد شده است؛ بنابراین توسعه و تکمیل این سامانه‌ها یکی از مطالبات قانون بوده و توسعه این داشبورد‌ها کمک زیادی را به مسئولان می‌کند تا بتوانند برنامه‌ریزی درستی را در حوزه سلامت داشته باشند.

محمدی در خصوص ساماندهی عطاری‌ها گفت: ارایه مجوز به عطاری‌ها با ما نیست و عطاری یک صنف است. در مجموع عطاری فقط مجاز به عرضه گیاه دارویی بوده و فروش دارو توسط عطاری خلاف قانون است. ما نیز در قالب گشت مشترک با کمک سازمان تعزیرات، اتاق اصناف و... از عطاری‌ها بازدید داریم و با موارد خلاف قانون، مطابق قانون برخورد می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->