به گزارش شهرآرانیوز؛ سردار ایرج کاکاوند به تشریح جزئیات اقدامات و تمهیدات ویژه کارکنان پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا در ماموریت اربعین حسینی (ع) پرداخت و اظهار داشت: بحث قاچاق و حمل مواد مخدر یکی از نگرانیها و دغدغههایی است که طی سالهای اخیر در کشور عراق به خصوص در ایام اربعین با توجه به گستردگی و تردد انبوهی از زائران بیشتر میشود تا خدای ناکرده شرایط مورد سوء استفاده افرادی واقع نشود؛ بنابراین مسئولان عراقی با این نگاه اقدامات سختگیرانهای را اعمال میکنند.
وی افزود: تلاش شده با بهرهمندی حداکثری از ظرفیت رسانههای گروهی و فضای مجازی اطلاعرسانی شود تا افراد از به همراه داشتن هرگونه دارویی که شائبه مواد مخدری و یا منع قانونی در آن سوی مرزها دارد، اجتناب کنند. جلساتی نیز با مسئولان دستگاههای متولی از ماههای گذشته انجام شده تا این آگاهیرسانی انجام شود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا بیان کرد: حمل دارو در اشکالی نظیر قرص، شربت و آمپول که حاوی کدئین و یا مواد مخدر از جمله دیازپام، فلورازپام، کلونازپام، اگزازپام، لورازپام، شربت تریاک، دیفنوکسیلات، استامینوفن کدئین، متادون، ترامادول، ریتالین، بوپونورفین (b۲)، داروهای بیماری صرع و سرطان که به نوعی حاوی مقادیری مواد مخدر بوده، براساس قوانین عراق جرم محسوب شده و در صورت کشف، ضمن ممانعت از ادامه سفر فرد، برای وی پرونده قضایی تشکیل و برای تحمل حبس و جزای نقدی به مراجع قضایی معرفی میشود.
کاکاوند عنوان کرد: زائران گرانقدر از همراه داشتن داروی گیاهی، مانند شیرینبیان و قرهقروت که از لحاظ ظاهری شبیه مواد مخدر بوده و از طرفی ممکن است برای ماموران عراق ناشناخته باشد، خودداری کنند. پلیس با هدف صیانت از عزت و اعتبار زائران و از سوی دیگر با هدف پیشگیری از عواقب همراه داشتن داروهای ممنوعه و یا مصرف مواد مخدر در سفر اربعین، درصدد آگاهسازی و اطلاعرسانی به زوار گرانقدر کربلای معلی است.
وی خاطرنشان کرد: ماموران پلیس مبارزه با مواد مخدر از استانهای مختلف به مرزهای منتهی به کشور عراق اعزام و در آنجا مستقر شدند و به طور شبانه روزی مسئولیت کنترل، رصد، بازرسی و چهره زنی را در راستای تامین امنیت زوار عزیز بر عهده دارند. همکاران طی دیپلماسی پلیسی با مسئولان عراقی خاص ماموریت اربعین توانستند به نتایج مناسبی دست یابند. طی ماههای اخیر چندین نشست دوجانبه با همتای پلیس مبارزه با مواد مخدر در عراق به منظور کمک به زائران گرفتار در آن سوی مرز انجام شده که خوشبختانه شاهد تعامل و همافزایی مناسبی در این زمینه بودیم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا افزود: همانطور که اشاره شد، پلیس مبارزه با مواد مخدر در تمامی مرزهای ورودی و خروجی کشور حضور فعال داشته و با امکاناتی مانند دستگاه بادیاسکنر، سگهای موادیاب و بهکارگیری نیروهای چهرهزن به طور دقیق به رصد و بازرسی وسایل و محمولههای همراه زائران میپردازد و از ورود و خروج مواد مخدر به هر طریق ممکن جلوگیری خواهد کرد.
کاکاوند در خصوص شگردهای قاچاقچیان مواد مخدر و انتقال مواد توسط افراد ناآگاه گفت: به هیچ عنوان باری را به صورت امانت از کسی قبول نکنید و دقت کنید تا وسایل و کیف دیگران را به دلیل شباهت به اشتباه حمل نکنید. به هر حال همکاران مجاهدانه با تمام توان و براساس برنامه ریزیهای صورت گرفته در حال اجرای ماموریت اربعین حسینی هستند و براساس بررسیهای کارشناسانه پیشبینی میشود طی سال جاری در بحث کنترل و مبارزه با قاچاق مواد مخدر موفقتر از گذشته باشد.
وی ادامه داد: ماموران پلیس مبارزه با مواد مخدر در ماموریت اربعین حضور دارند که سگهای موادیاب را به مرزها برده و با قاچاق موادمخدر برخورد میکنند. در ماموریت اربعین نیاز به ظرافت و دقتی در بهکارگیری سگهای موادیاب است، در این خصوص آموزشهای لازم به همکاران داده شده تا خدای ناکرده باعث رنجش خاطر زائران گرانقدر نشوند، اما استفاده از آنها واجب و ضروری است.
منبع: ایرنا