قیمت جدید «ری را» تکذیب شد + فیلم (۳ مرداد ۱۴۰۳) اعلام نحوه فعالیت و ساعت کاری جدید بانک‌ها (۳ مرداد ۱۴۰۳) قیمت انواع مدل‌های موبایل امروز چند؟ (۳ مرداد ۱۴۰۳) کدام اصناف مشهد از تعطیلی چهار ساعته مستثنی هستند؟ خراسان رضوی بیشترین تعداد آثار تاریخی منقول کشور را داراست اعلام نرخنامه مصوب ۱۴۰۳ آموزشگاه‌های رانندگی در مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) پرداخت ۵۲۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به عشایر خراسان رضوی قطعی شد تعطیلی ادارات مشهد؛ معطل تصمیم‌گیری مسئولان | مشهد رکورد مصرف برق را شکست درخواست شرکت توزیع برق مشهد از اصناف برای همکاری در زمینه تعطیلی چهارساعته حدود ۳۵۵ تُن پیله‌ تر در خراسان‌رضوی تولید شد افت ۲۶۰۰ واحدی شاخص کل بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ مرداد ۱۴۰۳) تعطیلی چهارساعته واحد‌های صنفی مشهد از امروز آغاز شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) پیش بینی صعود‌های پرقدرت در بازار کریپتو (۳ مرداد ۱۴۰۳) قیمت ری‌را، محصول جدید ایران خودرو مشخص شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) چرا ثبت سفارش تلفن همراه متوقف شد؟ (۳ مرداد ۱۴۰۳) قیمت امروز دلار، طلا، سکه، بیت کوین (۳ مرداد ۱۴۰۳) | دلار در کانال ۵۸ هزار تومان پیش‌فروش ۳ محصول سایپا از امروز چهارشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۳ | مهلت ثبت‌نام تا پایان تکمیل ظرفیت خودرو‌ها + جدول آغاز پیش‌فروش بلیت اتوبوس‌های اربعین از ۳ روز آینده | ستاد اربعین قیمت‌ها را اعلام می‌کند قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ مرداد ۱۴۰۳) | هیوندای اکسنت ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳ مرداد ۱۴۰۳) | قیمت‌ها افزایش یافت داستان دنباله‌دار خروج منابع بانکی از خراسان رضوی| روند پرداخت تسهیلات بانکی در استان سختگیرانه است ادارات تهران فردا پنجشنبه از ساعت ۱۱ تعطیل شد (۴ مرداد ۱۴۰۳) | تعطیلی ادارات و بانک‌های یک استان دیگر قیمت امروز انواع میوه و صیفی جات اعلام شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) | زردآلو را امروز کیلویی ۱۵ هزار تومان بخرید خریداران طلا گوش به زنگ باشند | زلزله در بازار طلا (۳ مرداد ۱۴۰۳) اساسنامه منطقه آزاد سرخس تصویب شد
سرخط خبرها

بررسی تورم نقطه‌ای اقتصاد خانوار/ سبد معیشت ۲۰ درصد گران‌تر شد

  • کد خبر: ۲۴۶۱۲
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۹
بررسی تورم نقطه‌ای اقتصاد خانوار/ سبد معیشت ۲۰ درصد گران‌تر شد
بررسی تورم نقطه‌ای خانوار‌ها که در فروردین  ۹۹ به ۱۹.۸ درصد رسیده است
فرزانه شهامت/شهرآرانیوز - تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران می‌گوید که تورم نقطه‌ای خانوار‌ها در فروردین  ۹۹ به ۱۹.۸ درصد رسیده است. جمله یادشده به زبان ساده یعنی اگر یک بسته مشخص از اجناس و خدمات را در نظر بگیریم، خانواده‌ها برای خرید این بسته در فروردین امسال به طور میانگین ۱۹.۸ درصد بیشتر از فروردین پارسال هزینه کرده‌اند. این شاخص ریزه‌کاری‌های دیگری هم دارد و عدد‌هایی که بیان شد، بسته به اینکه خانواده‌ای شهرنشین هستید یا روستایی، از نظر معیشتی در کدام دهک هستید و کدام گروه از کالا‌ها یا خدمات مدنظرتان است بالا و پایین می‌شود.

 
سبد معیشت ۲۰ درصد گران‌تر
 
تغییرات قیمت خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها
این گزارش در مورد تغییرات قیمت خوراکی‌ها و آشامیدانی‌ها از نرخ تورم نقطه‌ای ۱۰.۷ درصدی خبر می‌دهد. به بیان دیگر اگر خوراکی‌ها را به چند دسته تقسیم کنید و بسته به میزان مصرفشان در سبد غذایی خانوار یک ضریب اهمیت به آن‌ها بدهید، میانگین نرخ تورم نقطه‌ای در کل خانواده خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۱۰.۷ درصد می‌شود. در این خانواده که بیش از یک‌چهارم هزینه خانوار را به خود اختصاص می‌دهند، بیشترین رشد قیمت نسبت به فروردین پارسال به گروه نوشیدنی‌ها برمی‌گردد. چای، قهوه، کاکائو و آب‌میوه در فروردین ۹۹، تورم نقطه‌ای ۳۹.۵ درصدی را تجربه کردند. جایگاه دوم با نرخ تورم نقطه‌ای ۲۹ درصد به خانواده نان و غلات مربوط می‌شود. شیر، پنیر و تخم‌مرغ نیز با نرخ تورم نقطه‌ای ۲۷.۵ درصدی، در جایگاه سوم ایستاده‌اند.

به اذعان این گزارش در فروردین امسال برای خرید روغن، میوه و دخانیات، به ترتیب ۱۲، ۱۱ و ۱۱ درصد بیش از فروردین ۹۸ هزینه کرده‌اید. قیمت خانواده سبزیجات شامل سبزی‌ها و حبوبات نسبت به پارسال همین روزها، تفاوت چندانی نکرده است و نرخ تورم نقطه‌ای آن چیزی در حد ۲.۴ درصد است.

خانواده گوشت قرمز، گوشت سفید و فراورده‌های آن نیز نرخ تورم منفی ۷ درصد داشته است. این کاهش نرخ تورم برای گوشت ماهی منفی ۹ درصد بوده است.

 ممکن است برایتان سؤال باشد که با قیمت‌های کنونی، یک سبد غذایی ماهانه برای خانواده‌ای ۴ نفره چقدر در می‌آید؟ این گزارش در مورد مطلق قیمت‌ها اظهار نظری نمی‌کند و صرفا از میزان کاهش و افزایش آن‌ها می‌گوید.

آشفتگی قیمت‌ها، دوگانه یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای
گزارش‌های هفتگی بانک مرکزی در مورد متوسط قیمت اقلام خوراکی در خرده‌فروشی‌ها هم بیش از یک سال است که منتشر نمی‌شود. پاسخ به این سؤال با توجه به آشفتگی قیمت‌ها، دوگانه یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای، تنوع کالا، تفاوت فاحش نرخ‌های مصوب با آنچه در بازار می‌گذرد و ... کار دشواری است.

به شکل کاملا تقریبی و بدون سوگیری، می‌توان از میانگین قیمت‌های سامانه ۱۲۴، سازمان صمت خراسان رضوی و اتحادیه بارفروشان به جدول زیر دست پیدا کرد. میزان مصرف مواد غذایی نیز بسته به درآمد، عادت‌های غذایی و خیلی چیز‌های دیگر متفاوت است.

به همین دلیل دیگر شاخص مورد استفاده‌مان را داده‌های دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت قرار دادیم که رعایت یک سبد غذایی را به عنوان سرانه به خانواده‌ها توصیه کرده است. با این تفاصیل اگر اعضای یک خانواده ۴ نفره بخواهند طبق استاندارد وزارت بهداشت، برنامه غذایی خود را تنظیم کنند، به طور متوسط باید در هر ماه چیزی حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان را صرف خورد و خوراکشان کنند. (در سال گذشته این هزینه حدود ماهانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود.)
این رقم را که بدون احتساب دیگر‌هزینه‌های زندگی نظیر اجاره‌بها برآورد شده است به‌طور مثال با پایه حقوق کارگری مقایسه کنید. کجای ماجرا می‌لنگد؟ دستور غذایی وزارت بهداشت ایده‌آل است یا نرخ تورم از درآمد پیشی گرفته است؟
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->