مهم‌ترین اخبار بورسی کدال (سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴) بازگشت نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه برق سراسری| تولید سالانه ۷ میلیون مگاوات برق تورم نقطه به نقطه تولید برق در فروردین ماه به ۶۵.۲ درصد رسید دیوان عدالت اداری: قیمت گذاری خودرو ربطی به وزارت صمت ندارد ایران دوباره در سازمان جهانی «فائو» دارای حق رأی شد تمدید زمان پرداخت مالیات ۱۴۰۳ مشاغل قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) | فیدلیتی پرستیژ ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اختلاف خودروسازان و دولت منجر به رشد شدید قیمت خودرو‌های داخلی شد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) تا ۳۰ میلیون تومان چه موبایل‌هایی می‌توان خرید؟ (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) چرا ناترازی برق امسال زودتر شروع شد؟ ویدئو | بابک زنجانی و ماجرای تأسیس ۲۰ شرکت و رؤیای سلطه بر اقتصاد ایران سامانه نظارتی پلتفرم‌های آنلاین طلا رونمایی شد فروکش‌کردن هیجان منفی در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) نرخ جدیدی برای نان اعلام نشده است (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) | دلار کاهش یافت نگاهی کوتاه بر حال‌وروز فرش ایرانی هم‌زمان با روز جهانی صنایع‌دستی | گسست تاروپود خط‌ونشان خودروسازان برای افزایش قیمت خودرو رشد قیمت گوشت گوسفندی در مشهد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) واردکنندگان برنج در انتظار تخصیص ارز آغاز برداشت گندم در ۱۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان مشهد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) طلا در بازار مشهد ارزان شد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) ضرورت رفع ۲ مانع بزرگ پیش روی نهضت ملی مسکن واکنش‌های احتمالی بازار‌های مالی نسبت به آینده مذاکرات ایران و آمریکا چیست؟ | سرمایه گذاران در دو راهی تردید و امید تشریح پروژه‌های متعدد انتقال آب به مشهد | آب صنایع باید با پساب فاضلاب جایگزین شود قیمت طلای جهانی امروز (سه‌شنبه، ۲۰ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد معافیت حق بیمه سهم کارفرما مشمول چه کارگاه‌هایی می‌شود؟ + لیست کارگاه‌ها قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) | ورود انبه با قیمت نجومی به بازار میوه مشهد قیمت زعفران کاهش یافت (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات بیشتر از «پیش‌فروش ارز» اعلام شد
سرخط خبرها
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی انتقاد کرد:

۴میلیون کارگر با بیمه‌خاص، جامانده از حمایت‌های کرونایی/هیچ گونه تسهیلاتی به کارگران ساختمانی نداده‌اند

  • کد خبر: ۲۴۶۱۶
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۲
۴میلیون کارگر با بیمه‌خاص، جامانده از حمایت‌های کرونایی/هیچ گونه تسهیلاتی به کارگران ساختمانی نداده‌اند
رییس انجمن صنفی کارگران ساختمانی با اشاره به غفلت دولت از ۴میلیون کارگر تحت پوشش بیمه خاص گفت:علیرغم اینکه این کارگران بخاطر شیوع کرونا بیکار شده‌اند دولت برنامه‌ای برای حمایت از آن‌ها ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از مهم‌ترین تبعات شیوع ویروس کرونا، تعطیل و یا نیمه‌تعطیل شدن بخش ساخت و ساز کشور بوده است. این مساله علاوه بر وارد کردن ضرر و زیان به این بخش مولد، منجر به بیکاری کارگران ساختمانی شده است. در این بین مساله مهم‌تر این است که با توجه به اینکه کارگران ساختمانی، کارفرمای ثابت و قرارداد بیمه‌ای ندارند، مشمول بیمه بیکاری نمی‌شوند.

 

در همین ارتباط، اکبر شوکت رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی گفت: متأسفانه با توجه به اینکه کارگران ساختمانی کارفرمای ثابت و قرارداد بیمه‌ای ندارند، مشمول بیمه بیکاری هم نیستند.



بیشتر بخوانید: تعطیلی کارگاه‌های ساختمانی و خواب صنعت ساخت‌وساز در مشهد/ نان کوره‌های آجرپزی آجر شده است

 

وی تصریح کرد: ما انتظار داشتیم با توجه به بروز شرایطی همچون سیل، زلزله و اخیراً شیوع ویروس کرونا، دولت یک برنامه ریزی برای حمایت از معیشت کارگران ساختمانی انجام می‌داد.

 

وی افزود: دولت به صندوق بیمه بیکاری برای حمایت از افرادی که مشمول بیمه بیکاری هستند، ۵ هزار میلیارد تومان کمک کرده است. این در حالی است که تمام اطلاعات و آمار افراد دارای بیمه خاص همچون رانندگان برون شهری و درون شهری، کارگران ساختمانی، خادمین مساجد، کارگران ساختمانی، زنبورداران و … در اختیار سازمان تأمین اجتماعی و سامانه خدمات رفاه ایرانیان قرار دارد و دولت می‌توانست با استفاده از این اطلاعات به این قشر که کلاً ۴ میلیون نفر هستند کمک کند. باید توجه کرد که این افراد هیچکدام بیمه بیکاری ندارند.

 

شوکت ادامه داد: در حال حاضر ۹ میلیون نفر بیمه شده اجباری در کشور وجود دارد که مشمول حمایت صندوق بیمه بیکاری هستند و دولت به این افراد ۵ هزار میلیارد تومان کمک کرده است، اما به این ۴ میلیون نفر که هیچ گونه اندوخته‌ای در صندوقشان ندارند یک ریال هم کمکی نشده است.

 

هیچ گونه تسهیلاتی به کارگران ساختمانی نداده‌اند

 

وی گفت: انتظار داشتیم دولت عادلانه اعتبار را بین کارگران تقسیم می‌کرد؛ به گونه‌ای که مثلاً ۳ هزار میلیارد تومان برای دارندگان بیمه اجباری و ۲ هزار میلیارد تومان نیز برای دارندگان بیمه‌های خاص که صندوق ندارند و اطلاعاتشان در دست دولت هست در نظر می‌گرفت. با توجه به اینکه حدود ۳۰ درصد از این افراد وضعیت مالی بدی دارند دولت حداقل می‌توانست این افراد را ساماندهی کند و به این قشر اعتباری اختصاص می‌داد.

 

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی افزود: هر روز دفاتر انجمن صنفی ما در سراسر کشور شاهد مراجعه کارگران هستند. کارگرانی که با عزت زندگی می‌کنند و حال چند ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند. کارگران ساختمانی زمستان و ایام سرد سال شغلشان ریزش می‌کند و حال ایام کرونایی موجب شده، این اوضاع بدتر شود.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر مشاغل ساختمانی تقریباً به تعطیلی کامل درآمده و این در حالیست که کارگر ساختمانی یک روز سرکار نرود برای روز بعد، پول ندارد. همچنین قطع ارتباط بین استانی موجب شد رانندگان برون شهری (شوفر) یک ریال در این دو ماه حقوق دریافت نکند.

 

شوکت در مورد ارائه تسهیلات به کارگران ساختمانی، گفت: در حد حرف باقی مانده است و تاکنون هیچ گونه تسهیلاتی به کارگران ساختمانی داده نشده است.

 

وی افزود: خود انجمن‌ها با کمک خیریه‌ها بسته‌های هر چند جزئی را تهیه کرده و به برخی از کارگران داده‌اند، اما تاکنون از هیچیک از نهاد‌های دولتی و شبه دولتی هیچ گونه تسهیلاتی به کارگران ساختمانی اعطا نشده است.

 

شوکت گفت: در مورد وضعیت کارگران ساختمانی، نامه کتبی به وزارت کار و … نوشتیم، اما همه توجه‌ها به کارگران ساختمانی در حد شوی تلویزیونی باقی مانده است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->