علیرضا ظهیری/شهرآرانیوز - مدیریتهای شهری در کلانشهرها علیرغم اینکه از نظر قانونی، محدودیتهایی برای مقابله با کرونا دارند، همانند بسیاری از دستگاهها و البته مردم، برای مقابله با این ویروس پای کار آمدهاند. بااینحال بیتوجهی به نهادی اثرگذار همچون پارلمان شهری درزمینه مهار کرونا، سبب انتقادهایی در این زمینه شده و واکنشهای اعضای شورا را بهدنبال داشته است. رمضانعلی فیضی، عضو شورای شهر مشهد، میگوید منشأ برخی ضعفهایی که در موضوع کرونا با آن دستوپنجه نــرم مـــیکنیم، نبــود هـماهنگی بیندستگاهی است.
رئیس کمیسیون ویژه مناطق پیرامونی و کمبرخوردار شورای شهر مشهد در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه در موضوع کرونا، مدیریتهای شهری بهویژه در کلانشهرها، بیش از آنچه روی کاغذ و در عرف و ساختار اداری مرسوم است، مسئولیتشناسی کردند، گفت: ازجمله کلانشهرهایی که در موضوع کرونا، مدیریت شهریاش بهخوبی وارد عمل شد، شورای اسلامی و شهرداری مشهد بود که در این زمینه از هیچ کار و کمکی دریغ نکرد.
رمضانعلی فیضی با برشمردن کمکهای مالی مدیریت شهری به بخش بهداشت و درمان شهر، تولید روزانه ماسک، ضدعفونیکردن معابر و خیابانهای شهر درراستای مقابلهبا کرونا در مشهد گفت: شورای شهر مشهد برای ارائه تخفیفات و بخشودگیهای مشاغل و صنوفی که با ما همکاری دارند، نیز مصوباتی داشته است.
وی افزود: از طرف دیگر در مدیریت شهری مشهد و شورای شهر، تدابیر مناسبی برای قطع زنجیره شیوع کرونا درنظر گرفته شده است؛ تعطیلی مقطعی مترو و اتوبوسرانی و اجرای طرحهای فاصلهگذاری در خطوط اتوبوسرانی که از اول اردیبهشت بهصورت محدود کار خود را آغاز کردهاند، ازجمله این تدابیر است.
فیضی تأکید کرد: خوشبختانه مدیریت شهری اعم از شورای شهر و شهرداری مشهد در حوزه مقابله با کرونا بسیار فعال بوده و نقش پیشتازی در این حوزه داشته است.
وی ادامه داد: البته اگر در ستادهای ملی، استانی و شهرستانی درراستای مقابله با کرونا با دستگاههای اثرگذار، هماهنگیهای بیشتری صورت میگرفت، این دستگاهها میتوانستند مکمل اقدامات باشند و اگر رخداد و اتفاقی را شاهد هستیم که ضعفی در آن است، از این نبود هماهنگی ناشی شده، اما درمجموع دراینزمینه، همه دستگاهها نقشهای خود را بهخوبی ایفا کردند.
این عضو شورای شهر با تأکید بر اینکه «ما همچنان در بحران کرونا به سر میبریم و چالش امروز نیز همین است»، افزود: باید تا پایان قطع زنجیره شیوع کووید۱۹، در میدان باشیم و باتوجهبه اینکه این موضوع نه یک مسئله شهری یا ملی، بلکه مسئلهای بینالمللی است، باید تدابیری به وسعت بینالمللی برای آن اتخاذ شود و با ورود همه اجزا و عناصر اثرگذار، سلامت جامعه را حفظ کرد. رئیس کمیسیون ویژه مناطق پیرامونی و کمبرخوردار شورای شهر، مهمترین چالش در دوران پساکرونا را چالش اقتصادی اعلام کرد و گفت: امیدواریم این بحران هرچه زودتر به پایان برسد، اما پساز پایان کرونا، اقتصاد ملی و اقتصاد شهری بهشدت متضرر میشود و این موضوع، اثری منفی بر اقتصاد همه خانوارها و درآمدهای کشور، شهر ما و درآمد مدیریت شهری گذاشته است. وی ادامه داد: این اتفاق سبب شده است توان اقتصادی خانوارها تضعیف شود؛ از همینرو دولت و همه دستگاههای حمایتکننده باید نگاهی حمایتی به مردم داشته باشند و آلبومهای بودجهای و اخذ عوارض و مالیات از مردم را با توان و تاب اقتصادی مردم در نظر بگیرند و در این زمینه بازنگری کنند.
فیضی تأکید کرد: بیشک همه دستگاهها باید از مردم حمایت کنند تا خانوارهایی که در این شرایط آسیب دیدهاند، بتوانند با توان اقتصادی خود در امور مختلف مشارکت داشته باشند.