جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد مراسم گرامیداشت مقام «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» در مشهد برگزار شد (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون‌پرورش‌فکری + جزئیات

  • کد خبر: ۲۴۶۲۷۹
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۶
انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون‌پرورش‌فکری  + جزئیات
فراخوان بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری با شعار «راز قصه‌ها، ساز زندگیست» منتشر شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی «قصه‌گویی» با رویکرد شناخت و تعمیم قصه‌های عامیانه ایران و قصه‌های جهان به سبک زندگی ایران معاصر، بر آن است تا گفتمانی جدی در حوزه‌ی روایت‌گری شفاهی ادامه دهد و بر مبنای تجربه‌های گذشته فرصت‌هایی جدید در حوزه‌ی قصه‌گویی فراهم کند.

برهمین اساس امسال جشنواره در بخش‌های قصه‌گویی سنتی و کلاسیک، قصه‌گویی مدرن و نوآورانه، قصه‌گویی آیینی‌سنتی، قصه‌گویی منظوم، قصه‌گویی دینی، قصه‌گویی محیطی، قصه‌گویی مینی‌مال ۱۰۰ثانیه‌ای (برگرفته از حکایت، قصه یا داستان، متون کلاسیک ادبی و حکمی فارسی همچون گلستان، بوستان، کلیله‌ودمنه و...)، قصه‌گویی علمی، قصه‌گویی قصه‌های پیشرفت و قهرمانان ایران، پادکست قصه‌گویی، قصه‌گویی ۹۰ ثانیه‌ای (براساس تجربیات زیسته قصه‌گو) و قصه‌گویی زبان اشاره، برگزار می‌شود.

دبیرخانه بیست‌وششمین جشنواره‌ بین‌المللی قصه‌گویی در این زمینه پس از بررسی‌های لازم، شکل جشنواره را براساس فرصت‌ها و نیاز‌های امروز و همچنین امانت‌داری از سنت روایت‌گری تاریخی و تربیتی، براساس دو نگاه محتوایی و فرمی تقسیم‌بندی کرده تا با نگاهی واقع‌گرایانه، دستاورد‌های این جشنواره را برای تحقق ترویج و عمومی‌سازی هنر قصه‌گویی به عنوان الگو منتشر کند.

همچنین جشنواره در بخش علمی در نظر دارد علاوه بر رویکرد‌های سال‌های گذشته، زمینه‌های گفتگو و تبادل اندیشه را در شکل جدید جشنواره فراهم کند.

در جشنواره امسال سعی شده است قالب‌های ارزشمندی که تاکنون آثار قصه‌گویی کمتری در آن شرکت داده شده است؛ به شکل ویژه، حمایت و با داوران مجرب و متخصص مربوطه، در هر بخش به طور مجزا مورد داوری قرار گیرد. بخش‌هایی از قبیل: قصه‌گویی علمی، قصه‌گویی دینی، قصه‌گویی قصه‌های پیشرفت و قهرمانان و قصه‌گویی محیطی.

در این جشنواره نگاه کمی و کیفی، با هدف والای ترویج و مردمی‌سازی در اولویت برنامه‌ریزی خواهد بود و سعی در معرفی و تثبیت جایگاه انواع قصه‌گویی شفاهی دارد؛ بنابراین در سهمیه‌بندی و اهدای جوایز نگاهی نو را مشاهده خواهیم کرد.

برهمین اساس توسعه کمی وکیفی قصه‌گویی، توجه همه جانبه به نیاز‌های تربیتی و فرهنگی جامعه هدف، توجه و ارزش‌گذاری به تمام شکل‌های هنری قصه‌گویی با محوریت روایت تک نفره، گسترش ارتباط با قصه‌گویان غیرایرانی و نهاد‌های فرهنگی مرتبط غیرایرانی در عرصه‌ی قصه‌گویی، استفاده از رسانه‌ی ملی برای ترویج و تبیین قصه‌گویی، گسترش بخش علمی جشنواره قصه‌گویی و عملیاتی کردن اندیشه‌ی ترویج قصه‌گویی در بستر جشنواره قصه‌گویی از اهداف جشنواره است.

بخش‌های مختلف جشنواره قصه‌گویی

بخش‌های مختلف جشنواره عبارتند از: الف: قصه‌گویی با اولویت فرم و محتوا شامل قصه‌گویی سنتی و کلاسیک، قصه‌گویی مدرن و نوآورانه، قصه‌گویی آیینی سنتی، پادکست، قصه‌گویی مینی‌مال ۱۰۰ثانیه‌ای (برگرفته از حکایت، قصه یا داستان، متون کلاسیک ادبی و حکمی فارسی همچون گلستان، بوستان، کلیله‌ودمنه و...)، زبان اشاره، قصه‌گویی منظوم، قصه‌گویی محیطی و قصه‌گویی ۹۰ ثانیه‌ای (براساس تجربیات زیسته قصه‌گو).

قصه‌گویی با اولویت محتوا شامل قصه‌گویی دینی، قصه‌گویی علمی و قصه‌گویی قصه‌های پیشرفت و قهرمانان.

همچنین در بخش علمی جشنواره نیز در امتداد تحقق اهداف و سیاست‌های پژوهشی دبیرخانه ترویج و توسعه‌ی قصه‌گویی ایران برگزار می‌شود و هدف آن ایجاد بستری مناسب برای تولید و توسعه‌ی آموزش و عمق بخشیدن به جایگاه و اهمیت قصه، قصه‌گویی و قصه‌پژوهی است.

بدین‌منظور با بهره‌مندی از خرد جمعی صاحب‌نظران این حوزه و برگزاری کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی، مباحث نو و جدید علمی در سطح ملی و جهانی، شناسایی می‌شود و برای ایجاد انگیزه، تشویق و حمایت از استعداد‌های برتر پژوهشی، متخصصان این حوزه با ارائه‌ی جستار، مقاله، کتاب (تالیفی و ترجمه)، پایان‌نامه و رساله‌های دانشگاهی به رقابت می‌پردازند و از پژوهش‌گران و نوآوران پژوهشی برتر، قدردانی می‌شود.

قصه‌گویان بخش بین‌الملل

به موازات بخش ملی جشنواره‌ی قصه‌گویی، بخش بین‌الملل نیز برگزار می‌شود. در این بخش همه‌ی قصه‌گویان ایرانی که در بخش‌های بیان شده در سطح منطقه‌ای برگزیده شده‌اند با قصه‌گویان علاقه‌مند دیگر کشور‌ها در بخش بین‌الملل به رقابت می‌پردازند.

قصه‌گویی بین‌الملل در بخش‌های قصه‌گویی مدرن و نوآورانه، قصه‌گویی سنتی و کلاسیک، قصه‌گویی دینی، قصه‌گویی علمی و قصه‌گویی از قصه‌های پیشرفت و قهرمانان ایران برگزار می‌شود.

بر اساس اطلاعات اعلام شده، بارگذاری آثار در سایت کانون قرار است بین روز‌های ۲۵ تا ۳۰ مهر انجام شود.

فرآیند برگزاری بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امسال از پاییز ۱۴۰۳ آغاز و پس از طی مراحل استانی و منطقه‌ای، بخش نهایی اوایل زمستان برگزار می‌شود.

منبع: برنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->