۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

۱۳ بیمار مشکوک به تب دنگی در نیشابور شناسایی شدند

  • کد خبر: ۲۴۶۴۶۸
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۸
۱۳ بیمار مشکوک به تب دنگی در نیشابور شناسایی شدند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از شناسایی ۱۲ بیمار مشکوک به تب دنگی (با سابقه سفر به مناطق پرخطر) در این شهرستان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حامد جزجلالیان با اشاره به شناسایی ۱۵۵ بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور از ابتدای سال تا ۱۵ مردادماه، افزود: در همین راستا نظام مراقبت بیماری‌های منتقله از پشه آئدس در تمامی بیمارستان‌ها و مراکز خدمات جامع سلامت سطح دانشگاه فعال شده‌اند.

وی با بیان اینکه موارد وارده به کشور به دلیل بارندگی‌های صورت گرفته در کشور‌های حاشیه خلیج فارس به شدت افزایش یافته است، افزود: بیش از ۹۲ درصد بیماران مبتلا به تب دنگی در کشور سابقه سفر به کشور‌های حاشیه خلیج فارس (امارات) داشته‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲ بیمار مشکوک به تب دنگی (با سابقه سفر به مناطق پرخطر) در مراکز سطح دانشگاه این شهرستان شناسایی شده‌اند، خاطرنشان کرد: این بیماران بلافاصله در بیمارستان با کیت تشخیص سریع تب دنگی مورد بررسی قرار گرفته‌اند که خوشبختانه نتایج آزمایش از نظر بیماری تب دنگی منفی بوده است.

وی افزود: همچنین یک مورد بیمار مشکوک به تب دنگی و بستری در بیمارستان با سابقه سفر به اروپا ارزیابی و نمونه مربوطه تهیه و به آزمایشگاه مرجع انستیتو پاستور تهران ارسال شد که نتیجه از نظر تب دنگی منفی گزارش شده است.

جزجلالیان همچنین در خصوص وضعیت حضور پشه آئدس در منطقه تحت پوشش دانشگاه گفت: گرچه در بررسی‌های صورت گرفته و اجرای عملیات اویترپ گذاری (تله گزاری برای صید تخم پشه آئدس) در کانون‌های پرخطر چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه برای شناسایی پشه آئدس تاکنون موردی مشاهده نشده است، ولی با توجه به اینکه در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و گیلان پشه آئدس صید شده و موارد انتقال محلی نیز در استان هرمزگان وجود داشته است، احتمال قریب الوقوع گسترش پراکندگی آن در سایر استان‌ها به شکل مستقیم یا غیر مستقیم از طریق ارتباطات حمل و نقل دریایی، زمینی و هوایی و تردد‌های انسانی (به ویژه تجمعات اربعین حسینی و پیاده‌روی دهه آخر صفر) و همچنین سفر‌های تابستانی وجود دارد.

وی خودمراقبتی را یکی از ضروریاتی دانست که زائرین تا زمان بازگشت از اربعین حسینی و دهه آخر صفر رعایت کنند. ضمن اینکه استفاده از لباس آستین بلند و گشاد و پوشیدن جوراب، استفاده از اسپری یا پماد‌های دور کننده حشرات در زمان پیاده‌روی به ویژه صبح زود و نزدیک غروب، استحمام روزانه و تعویض لباس، عدم اسکان و چادر زدن در نزدیکی آب‌های راکد، اسکان در محل‌هایی که درب و پنجره‌ها مجهز به توری داشته باشند و مراجعه به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت ضروری است در صورت بروز علائم تا دو هفته پس از بازگشت از سفر علائم بیماری تب دنگی به صورت تدریجی و با نشانه‌هایی شبیه سرماخوردگی آغاز می‌شود، تب، سردرد، درد پشت چشم، سرگیجه و بدن درد از علائم این بیماری می‌باشد.

جزجلالیان تصریح کرد: با توجه به مسافرت‌های بین‌المللی، بازگشت زائرین اربعین حسینی از کشور عراق و تردد‌های جمعیتی زائرین خارجی و داخلی در سطح شهرستان برای شرکت در مراسم دهه آخر ماه صفر (پیاده‌روی بارگاه رضوی) احتمال بروز بیماری‌های ذکر شده و حتی استقرار پشه آئدس در شهرستان‌های سطح دانشگاه وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا برنامه‌های اویترپ گذاری در کانون‌های پرخطر احتمالی برای شناسایی پشه آئدس و نظام مراقبت بیماری‌های ناشی از آن برای شناسایی بیماران در کلیه مراکز درمانی فعال خواهد بود.

بیماری‌های منتقله از طریق پشه مهاجم آئدس (تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا) برای نیمی از جهان مخاطره محسوب می‌شود و طغیان‌های شدید این بیماری‌ها در جوامع شهری و در اقصی نقاط جهان نگرانی‌های جدی را در مورد بار این بیماری‌ها و تهدید آنها برای سلامتی انسان به همراه داشته است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->