تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴) خودمراقبتی، کلید سالمندی سالم و پویاست معاون پلیس آگاهی فراجا: از اردیبهشت تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی کلاهبرداران مسدود شده است (۷ آبان ۱۴۰۴) درخواست وزیر آموزش و پرورش از اعضای مجلس برای رفع مشکلات تبدیل وضعیت معلمان جریمه ۵۹۰ میلیارد ریالی یک شرکت تجاری در مشهد + جزئیات
سرخط خبرها

کیت تب دنگی بالاخره به دست وزارت بهداشت رسید

  • کد خبر: ۲۴۷۵۹۳
  • ۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۵
کیت تب دنگی بالاخره به دست وزارت بهداشت رسید
اولین کیت‌های وارداتی تشخیص تب دنگی در اختیار وزارت بهداشت است، اما برخی آزمایشگاه‌ها هم تشخیص این بیماری را با روش‌های دیگر انجام می‌دهند، اما هزینه زیادی دارد، مبلغی بیش از یک میلیون تومان.

به گزارش شهرآرانیوز، تیر امسال بود که حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت از تامین کیت تشخیص سریع تب دنگی خبر داد و این که به زودی این کالا‌ها ترخیص خواهند شد. اما تقریبا دو ماه طول کشید که مراسم ترخیص و تحویل کالا‌های سلامت محور اهدایی سازمان‌های بین‌المللی به وزارت بهداشت برگزار شود. بالاخره هم پنجشبه گذشته (اول شهریور) فرشیدی اعلام کرد که یک میلیون کیت اهدایی تشخیص تب دنگی به همراه سایر کالا‌های سلامت‌محور به ارزش ۲۷ میلیون دلار تحویل وزارت بهداشت شده است.

به گفته این مسئول برنامه‌های وزارت بهداشت در کنترل بیماری‌های واگیر در سال‌های اخیر، کاملاً مشخص است و بر اساس نیازسنجی، محصولات مورد نیاز تأمین و به مراکز بهداشتی و درمانی با اولویت‌های تعیین شده، منتقل می‌شود. در حال حاضر کیت تشخیصی تب دنگی را در اختیار داریم و با توجه به اعلام وضیعت اضطراری آبله میمونی از سوی سازمان جهانی بهداشت، بر اساس نیاز کشور و پیش‌بینی برای سال‌های آینده با سازمان‌های بین‌المللی هماهنگی لازم صورت خواهد گرفت تا کالا‌های مورد نیاز تأمین شود.

البته با وجودی که گفته می‌شود اولین محموله کیت تب دنگی به تازگی وارد کشور شده و تنها در اختیار وزارت بهداشت است، اما مدتی است که برخی آزمایشگاه‌ها در تبلیغاتشان از در اختیار داشتن روش‌های تشخیصی این بیماری به روش آزمایش‌های PCR و سرولوژی خبر می‌دهند. آزمایشی که به تاکید خودشان به‌طور خاص برای شناسایی ویروس دنگی طراحی شده و قادر است در کمترین زمان ممکن، وجود ویروس را در خون فرد شناسایی کند. هزینه آن هم برای انجام هر تست چیزی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام شده است.

فناوری تولید را در اختیار داریم

مزیت مجهز شدن وزارت بهداشت به چنین کیت‌هایی ارائه خدمات رایگان به بیماران مبتلاست. هر چند که هنوز آمار چندانی از ابتلا به تب دنگی در کشور گزارش نمی‌شود و بیماری هم وارد مرحله بحرانی شیوع گسترده نشده است. اما سؤال اینجاست که بر اساس هشدار متولیان نظام سلامت، مبنی بر شروع فصل بارش‌ها که احتمال افزایش موارد ابتلا به تب دنگی را در کشور افزایش می‌دهد، این سؤال مطرح می‌شود که آیا ایران مشابه کیت‌های تشخیصی کووید ۱۹ قادر به تولید این محصولات نیست که در صورت نیاز و شیوع بیماری به سرعت اقدام به تولید این کیت‌ها و تامین نیاز داخلی کشور کند و نیازمند واردات نباشد

دکتر سیدرضا بنی‌هاشمی، مدیر تحقیق و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در پاسخ به این سؤال به همشهری آنلاین می‌گوید: یک قسمت از بررسی و تهیه کیت، فناوری است که در ایران هم وجود دارد، اما بخش دیگر آن جنبه اقتصادی و تجاری است که باید محصول تولید شده بازار مصرف و فروش داشته باشد. درباره برخی بیماری‌ها از جمله تب دنگی، در حال حاضر چنین توجیهی وجود ندارد.

او با بیان این که در حال حاضر شرکت‌های محدودی در دنیا اقدام به تولید این کیت کرده‌اند و فعلا به ورود شرکت‌های دیگر برای طراحی و تولید این محصول نیاز نیست، تاکید می‌کند: تولید این چنین محصولاتی هزینه‌های زیادی دارد و در شرایطی عرضه می‌شود که بازار و مشتری داشته باشند. در حال حاضر هم با شیوع بالای این بیماری مواجه نیستیم پس افزایش تولید آن هم صرفه اقتصادی نخواهد داشت. البته ایران می‌تواند در زمان یک‌ماهه کیت الایزر را طراحی کند، مشابه همان کیت‌های PCR که در دوران کرونا داشتیم.

بنی‌هاشمی با اشاره به این موارد ابتلا به هیچ عنوان قابل توجه نیست و مجموع واردات کیت‌ها هم چیزی حدود یک میلیون عنوان شده، بیان می‌کند: یکی از معضلات در تامین چنین محصولاتی بحث تحریم‌هاست. کشور‌هایی مثل چین یا برخی کشور‌های اروپایی این کیت‌ها را تامین و به کل دنیا صادر می‌کنند. سازمان بهداشت جهانی با چند شرکت بزرگ در این حوزه ارتباط دارد برای مواقع بحرانی بروز چنین بیماری‌هایی.

تولیدکنندگان جهانی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که فعلا ۵ کشور دنیا کیت‌های تشخیص تب دنگی را تولید می‌کنند؛ ایالات متحده، ژاپن، هند و چین.

کیت‌های تشخیصی ژاپن و آلمان به دلیل دقت و قابلیت اطمینان جزو محصولات شناخته شده در جهان هستند. هند هم جزو کشور‌های با تولید انبوه این محصولات با هزینه کمتر است که تولیداتش را بیشتر در اختیار کشور‌های در حال توسعه قرار می‌دهد.

چندین شرکت چینی هم کیت‌های تشخیص دنگی مقرون به صرفه تولید می‌کنند که اغلب در کشور‌های در حال توسعه آسیا و آفریقا توزیع می‌شود.

این کیت‌های تشخیصی اغلب در سطح جهانی، به ویژه در مناطق بومی شیوع تب دنگی مانند آسیای جنوب شرقی، جزایر اقیانوس آرام، آمریکای لاتین و بخش‌هایی از آفریقا توزیع می‌شوند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->