مستمری کمک هزینه لوازم بهداشتی آبان ۱۴۰۳ واریز شد(۷ آذر ۱۴۰۳) هشدار رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره تب دنگی خاروانا در آذربایجان شرقی لرزید (۶ آذر ۱۴۰۳) مرگ فجیع ۲ جوان در برخورد با قطار در مازندران(سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳) دستگیری زورگیری که با چاقو به ماشین حمله کرده بود توصیه پژوهشگران: دیر شام نخورید! کاظمی: تحقق سند تحول مهم ترین رسالت آموزش پرورش است درمان سرطان ریه به کمک نانوحباب‌ها ساجدی نیا تاکید کرد: افزایش تاب‌آوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل به کمک اطلاعات بانک ژنتیک رمزگشایی از قتل سه زن در مشهد ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور| ۳۰ درصد زوجین در سن باروری تک فرزند قرار دارند حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟
سرخط خبرها

سیاست را از کرونا یاد بگیریم

  • کد خبر: ۲۴۷۱۷
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۸
سیاست را از کرونا یاد بگیریم
محمد مهاجری - روزنامه نگار
به‌هنگام وقوع یک حادثه ناگوار، تلاش همه این است که آسیب‌دیدگان به‌هر شکل ممکن تسلای خاطر بیابند. نزدیکان در چنین شرایطی خرده‌اختلافات قبلی را کنار می‌گذارند و هر کاری از دستشان برمی‌آید انجام می‌دهند تا آرامش بیشتری حاکم شود و موج برخاسته از حادثه عبور کند. لابد به‌همین دلیل است که در رخداد‌هایی مانند سیل و زلزله، کشور‌های دور و نزدیک با کشور لطمه‌خورده همدردی می‌کنند و کمک‌ها حتی ازسوی دولت‌هایی که تضاد منافع هم دارند روانه می‌شود.

در اتفاقات مربوط به کرونا هم این قاعده رعایت شد و در بستر داخل، شاهد رعایت نسبتا قابل‌قبول در جامعه بودیم. هر کس برای آرامش روانی جامعه کاری می‌توانست بکند دریغ نکرد. با این حال گاهی خودمان هوای خودمان را نداریم و مواضعی اتخاذ می‌کنیم یا حرف‌هایی می‌زنیم که جامعه دچار تشویش می‌شود.

هر روز حدود ساعت ۲ بعدازظهر گوش‌ها و چشم‌ها به‌سمت رادیو و تلویزیون است تا از آمار قربانیان و مبتلایان کرونا مطلع شود. این کار پسندیده را سخن‌گوی محترم وزارت بهداشت انجام می‌دهد. بیانی گرم و دلنشین دارد و از تعابیری استفاده می‌کند که آرامش‌بخش است. مخاطبان، اگر آماری رضایت‌بخش بشنوند، خدا را شکر می‌گویند و اگر خبری تلخ بشنوند، زبان به‌استعانت از خداوند باز می‌کنند و در هر حال امید دارند فردایشان با خبری بهتر از امروز همراه شود.
حال فرض کنید همین آقای سخن‌گوی دوست‌داشتنی در مصاحبه‌اش با رادیو و تلویزیون یا هر رسانه دیگر، به‌جز آماردادن و توصیه‌های ایمنی، زبان به طعنه‌گویی بگشاید و مثلا به فلان شخص و گروه که چیزی خلاف ذائقه وی گفته‌اند، متلک بار کند. حال مردم چگونه می‌شود؟ در این روز‌های کرونایی، حتی اگر مردم حوصله دعوای سیاسی داشته باشند، شنیدنش از زبان سخن‌گوی وزارت بهداشت را نمی‌پسندند.

در آن سوی بازی هم رئیس شورای یک شهر، آمار اعلام‌شده از سوی وزارت بهداشت را مورد خدشه قرار می‌دهد و از مسئولان بهداشت کشور می‌خواهد خاصه‌خرجی کنند و ارقام شهری را که او رئیس شورای آن است جداگانه اعلام کنند. خب؛ نتیجه روشن است. یکی دیگری را متهم به دادن آمار غلط می‌کند و طرف مقابل هم برای آنکه کم نیاورد، یاد همه دعوا‌های قومی‌قبیله‌ای سال‌ها قبل می‌افتد، فیلش یاد هندوستان می‌کند و... حالا مردمی که دوست دارند در کوران مبارزه با کرونا آرام باشند، چه تصوری پیدا می‌کنند؟ آن‌ها انتظار دارند موالیان امور، اگر یار شاطر نمی‌شوند، بار خاطر نشوند.

راه‌حل هم چندان سخت نیست. کافی است از کرونا یاد بگیریم. می‌بینید چقدر در حوزه سیاسی اخلاق‌مدار است؟ وقتی حمله می‌کند، نه ملیت می‌شناسد، نه جنسیت؛ و مهم‌تر اینکه بین چپ و راست هم تفاوت نمی‌گذارد و جناح نمی‌شناسد. اگر همین کار خوب را از این ویروس منحوس یاد بگیریم، برنده‌ایم!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->