معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟ بارش پراکنده برف در محور درگز _ قوچان | مه‌گرفتگی در جاده‌های خراسان رضوی (۳ بهمن ۱۴۰۳) مرگ روزانه ۲۰۰ بیمار سرطانی در کشور نگهبانی که دزد از آب درآمد | پای یک تبعه خارجی هم در میان است سه علامتی که نشان‌دهنده سرطان دهانه رحم است
سرخط خبرها

نیاز مشهد به فرهنگ‌سازی برای صرفه‌جویی آبی

  • کد خبر: ۲۴۷۲۶۱
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲
نیاز مشهد به فرهنگ‌سازی برای صرفه‌جویی آبی
اگر چه به فراخور گسترش مشهد، زیرساخت‌ها و امکانات آن نیز باید توسعه یابد، اما موضوع آب یک استثنا‌ست؛ چرا‌که آب، منبعی محدود است.

در طول تاریخ، اجتماعات بشری همواره پیرامون منابع آبی شکل گرفته است؛ زیرا آب، عنصری است حیات‌بخش و لازمه بقا و زندگی. مشهد، اما از این قاعده مستثنا بوده و نه منابع آبی، بلکه وجود بارگاه نورانی امام هشتم شیعیان موجب گسترش و تمرکز جمعیت در این شهر شده است.

پدیده کم‌آبی هم از دیرباز جزو عناصر اقلیمی این منطقه بوده و نماز طلب باران منتسب به امام رضا (ع) و میراثی همچون قنوات با قدمت بیش از هزار سال، گواهی بر این مدعاست؛ بنابراین ما در یک اقلیم جغرافیایی خشک و کم‌بارش زندگی می‌کنیم که کم‌آبی جزو ذاتی و طبیعی آن است. 

اگر چه به فراخور توسعه و گسترش کلان‌شهری همچون مشهد، زیرساخت‌ها و امکانات آن نیز باید توسعه یابد، اما موضوع آب یک استثنا‌ست؛ چرا‌که آب، این عنصر حیات‌بخش، منبعی محدود است که هیچ جایگزینی هم ندارد. به میزان افزایش استحصال و برداشت آب، سهم نسل‌های آینده و البته لایه‌های زیرین زمین زیر پایمان خالی می‌شود. سؤال مهم این است که چه می‌توان کرد؟

مهم‌ترین راه برای مقابله با کم‌آبی و بحران آب، نه افزایش برداشت آب بلکه توجه بیش‌از‌پیش به مدیریت مصرف و در‌نهایت سازگاری و تناسب مصرف با اقلیم خشک این منطقه از‌سوی مجاوران و زائران حرم حضرت شمس‌الشموس (ع) است. مدیریت مصرف نه‌تن‌ها یک کنش اجتماعی است، بلکه باید به یک رفتار نهادینه در تک‌تک اعضای جامعه تبدیل شود.

روش‌های مدیریت مصرف بسیار سهل‌الوصول است؛ از کاهش دو تا سه‌دقیقه‌ای زمان استحمام گرفته تا کنترل و نظارت بر نشتی‌های احتمالی تأسیسات داخل منازل، از کاهش زمان استفاده از کولر‌های آبی گرفته تا آبیاری گیاهان خانگی در هنگام شب یا صبح زود، از کاهش حجم فلاش‌تانک‌های سرویس بهداشتی گرفته تا استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف و. اگر‌چه فرهنگ‌سازی در هر زمینه‌ای، امری زمان‌بر و مشمول زمان است، ولی در‌مورد آب، فرصت کافی نداریم. هر لحظه و هر روز که می‌گذرد، از ظرف آب این سرزمین کاسته می‌شود.

گمان نکنیم که سهم حداقلی ما در مدیریت مصرف تأثیری ندارد. جمعیت سه‌و‌نیم‌میلیون‌نفری مشهد را در نظر بگیرید به اضافه بیش از ۳۰‌میلیون نفر زائر در سال. صرفه‌جویی هر نفر حتی به‌اندازه یک لیوان آب یعنی حفظ منابع حیاتی آب. در کنار توجه و رعایت مدیریت مصرف اما، می‌توانیم ترویج‌کننده آن نیز باشیم. همه ما می‌توانیم یک مروج فرهنگ مصرف بهینه آب باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->