هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

نیاز مشهد به فرهنگ‌سازی برای صرفه‌جویی آبی

  • کد خبر: ۲۴۷۲۶۱
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲
نیاز مشهد به فرهنگ‌سازی برای صرفه‌جویی آبی
اگر چه به فراخور گسترش مشهد، زیرساخت‌ها و امکانات آن نیز باید توسعه یابد، اما موضوع آب یک استثنا‌ست؛ چرا‌که آب، منبعی محدود است.

در طول تاریخ، اجتماعات بشری همواره پیرامون منابع آبی شکل گرفته است؛ زیرا آب، عنصری است حیات‌بخش و لازمه بقا و زندگی. مشهد، اما از این قاعده مستثنا بوده و نه منابع آبی، بلکه وجود بارگاه نورانی امام هشتم شیعیان موجب گسترش و تمرکز جمعیت در این شهر شده است.

پدیده کم‌آبی هم از دیرباز جزو عناصر اقلیمی این منطقه بوده و نماز طلب باران منتسب به امام رضا (ع) و میراثی همچون قنوات با قدمت بیش از هزار سال، گواهی بر این مدعاست؛ بنابراین ما در یک اقلیم جغرافیایی خشک و کم‌بارش زندگی می‌کنیم که کم‌آبی جزو ذاتی و طبیعی آن است. 

اگر چه به فراخور توسعه و گسترش کلان‌شهری همچون مشهد، زیرساخت‌ها و امکانات آن نیز باید توسعه یابد، اما موضوع آب یک استثنا‌ست؛ چرا‌که آب، این عنصر حیات‌بخش، منبعی محدود است که هیچ جایگزینی هم ندارد. به میزان افزایش استحصال و برداشت آب، سهم نسل‌های آینده و البته لایه‌های زیرین زمین زیر پایمان خالی می‌شود. سؤال مهم این است که چه می‌توان کرد؟

مهم‌ترین راه برای مقابله با کم‌آبی و بحران آب، نه افزایش برداشت آب بلکه توجه بیش‌از‌پیش به مدیریت مصرف و در‌نهایت سازگاری و تناسب مصرف با اقلیم خشک این منطقه از‌سوی مجاوران و زائران حرم حضرت شمس‌الشموس (ع) است. مدیریت مصرف نه‌تن‌ها یک کنش اجتماعی است، بلکه باید به یک رفتار نهادینه در تک‌تک اعضای جامعه تبدیل شود.

روش‌های مدیریت مصرف بسیار سهل‌الوصول است؛ از کاهش دو تا سه‌دقیقه‌ای زمان استحمام گرفته تا کنترل و نظارت بر نشتی‌های احتمالی تأسیسات داخل منازل، از کاهش زمان استفاده از کولر‌های آبی گرفته تا آبیاری گیاهان خانگی در هنگام شب یا صبح زود، از کاهش حجم فلاش‌تانک‌های سرویس بهداشتی گرفته تا استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف و. اگر‌چه فرهنگ‌سازی در هر زمینه‌ای، امری زمان‌بر و مشمول زمان است، ولی در‌مورد آب، فرصت کافی نداریم. هر لحظه و هر روز که می‌گذرد، از ظرف آب این سرزمین کاسته می‌شود.

گمان نکنیم که سهم حداقلی ما در مدیریت مصرف تأثیری ندارد. جمعیت سه‌و‌نیم‌میلیون‌نفری مشهد را در نظر بگیرید به اضافه بیش از ۳۰‌میلیون نفر زائر در سال. صرفه‌جویی هر نفر حتی به‌اندازه یک لیوان آب یعنی حفظ منابع حیاتی آب. در کنار توجه و رعایت مدیریت مصرف اما، می‌توانیم ترویج‌کننده آن نیز باشیم. همه ما می‌توانیم یک مروج فرهنگ مصرف بهینه آب باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->