مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته تأثیر شیردهی بر کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد بارش برف و باران در برخی نقاط کشور از امروز (۴ اسفند ۱۴۰۳) این محصولات آرایش لب غیرمجاز هستند (۴ اسفند ۱۴۰۳) ورزش چگونه بر بیماری آلزایمر تأثیر می‌گذارد؟ هر آنچه باید درباره‌ی دیابت در کودکان بدانید
سرخط خبرها

نیاز مشهد به فرهنگ‌سازی برای صرفه‌جویی آبی

  • کد خبر: ۲۴۷۲۶۱
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲
نیاز مشهد به فرهنگ‌سازی برای صرفه‌جویی آبی
اگر چه به فراخور گسترش مشهد، زیرساخت‌ها و امکانات آن نیز باید توسعه یابد، اما موضوع آب یک استثنا‌ست؛ چرا‌که آب، منبعی محدود است.

در طول تاریخ، اجتماعات بشری همواره پیرامون منابع آبی شکل گرفته است؛ زیرا آب، عنصری است حیات‌بخش و لازمه بقا و زندگی. مشهد، اما از این قاعده مستثنا بوده و نه منابع آبی، بلکه وجود بارگاه نورانی امام هشتم شیعیان موجب گسترش و تمرکز جمعیت در این شهر شده است.

پدیده کم‌آبی هم از دیرباز جزو عناصر اقلیمی این منطقه بوده و نماز طلب باران منتسب به امام رضا (ع) و میراثی همچون قنوات با قدمت بیش از هزار سال، گواهی بر این مدعاست؛ بنابراین ما در یک اقلیم جغرافیایی خشک و کم‌بارش زندگی می‌کنیم که کم‌آبی جزو ذاتی و طبیعی آن است. 

اگر چه به فراخور توسعه و گسترش کلان‌شهری همچون مشهد، زیرساخت‌ها و امکانات آن نیز باید توسعه یابد، اما موضوع آب یک استثنا‌ست؛ چرا‌که آب، این عنصر حیات‌بخش، منبعی محدود است که هیچ جایگزینی هم ندارد. به میزان افزایش استحصال و برداشت آب، سهم نسل‌های آینده و البته لایه‌های زیرین زمین زیر پایمان خالی می‌شود. سؤال مهم این است که چه می‌توان کرد؟

مهم‌ترین راه برای مقابله با کم‌آبی و بحران آب، نه افزایش برداشت آب بلکه توجه بیش‌از‌پیش به مدیریت مصرف و در‌نهایت سازگاری و تناسب مصرف با اقلیم خشک این منطقه از‌سوی مجاوران و زائران حرم حضرت شمس‌الشموس (ع) است. مدیریت مصرف نه‌تن‌ها یک کنش اجتماعی است، بلکه باید به یک رفتار نهادینه در تک‌تک اعضای جامعه تبدیل شود.

روش‌های مدیریت مصرف بسیار سهل‌الوصول است؛ از کاهش دو تا سه‌دقیقه‌ای زمان استحمام گرفته تا کنترل و نظارت بر نشتی‌های احتمالی تأسیسات داخل منازل، از کاهش زمان استفاده از کولر‌های آبی گرفته تا آبیاری گیاهان خانگی در هنگام شب یا صبح زود، از کاهش حجم فلاش‌تانک‌های سرویس بهداشتی گرفته تا استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف و. اگر‌چه فرهنگ‌سازی در هر زمینه‌ای، امری زمان‌بر و مشمول زمان است، ولی در‌مورد آب، فرصت کافی نداریم. هر لحظه و هر روز که می‌گذرد، از ظرف آب این سرزمین کاسته می‌شود.

گمان نکنیم که سهم حداقلی ما در مدیریت مصرف تأثیری ندارد. جمعیت سه‌و‌نیم‌میلیون‌نفری مشهد را در نظر بگیرید به اضافه بیش از ۳۰‌میلیون نفر زائر در سال. صرفه‌جویی هر نفر حتی به‌اندازه یک لیوان آب یعنی حفظ منابع حیاتی آب. در کنار توجه و رعایت مدیریت مصرف اما، می‌توانیم ترویج‌کننده آن نیز باشیم. همه ما می‌توانیم یک مروج فرهنگ مصرف بهینه آب باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->