شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور رشد ۵ هزار تومانی قیمت نقره | گرم نقره به ۱۹۳ هزار تومان رسید پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ مشهد، میزبان بزرگترین رویداد نمایشگاهی صنعت ساختمان در کشور قیمت خودروهای داخلی و خارجی (۷ آبان ۱۴۰۴) | بازار در وضعیت انتظار جزئیات مصوبات کمیته حمایت از کسب‌وکار اعلام شد شرایط فروش فوری محصول برقی شرکت سایپا اعلام شد | مهلت افتتاح حساب وکالتی تا چه روزی است؟ + لینک ثبت نام عبور میانگین قیمت خانه در تهران از متری ۱۲۹ میلیون تومان | رشد خفیف تورم مسکن در مهرماه ۱۴۰۴ برنامه اصلاحی بانک مرکزی درباره ۵ بانک ناتراز چیست؟ سرانه مصرف انرژی بخش خانگی در ایران، ۳ برابر متوسط جهانی است ظهوریان: نهاد‌های نظارتی به وقوع پول‌شویی در پروژه‌های بانک آینده مشکوک‌اند +فیلم صعود بورس به کانال ۳.۲ میلیونی | گزارش وضعیت بازار سهام (۷ آبان ۱۴۰۴) نرخ دلار در بازار آزاد مشهد چند است؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) هر گرم طلا امروز در بازار مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) اونس جهانی طلا بار دیگر افزایش یافت (۷ آبان ۱۴۰۴) دلایل افزایش قیمت پوشاک چیست؟ | پوشاک استوک، بلای جان تولیدکنندگان جهش بی‌سابقه قیمت گوشت در بازار | علت چه بود؟ آخرین خبر از ساعت کاری کارکنان دولت (۷ آبان ۱۴۰۴) ساعت ثبت سفارش خرید عرضه‌اولیه امروز اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد تومور تورم در خراسان رضوی | تورم نقطه به نقطه خوراکی‌ها در خراسان رضوی در مهرماه ۱۴۰۴، به  ۶۷.۴ درصد رسید دینار عراق امروز در مشهد چند است؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) شنبه منتظر عرضه‌اولیه سهام «پتوسعه» باشید (۱۰ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۷ آبان ۱۴۰۴) | میوه‌های پاییزی چند؟ واردات برق ایران ۳برابر بیشتر از صادرات آن ایران‌خودرو بازهم افزایش قیمت داد (۷ آبان ۱۴۰۴) | هایما ۲۳۰ میلیون گران شد آغاز توزیع اضطراری ۲۶ هزار تن نهاده دامی از انبار ذخیره پشتیبانی امور دام خراسان رضوی قوای سه‌گانه در پی کشف آشفتگی‌ بازار کالاهای اساسی
سرخط خبرها

هدررفت سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب در کشور

  • کد خبر: ۲۴۹۲۴۱
  • ۱۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۳
هدررفت سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب در کشور
سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب از دسترس خارج می‌شود که این میزان، فقط بخشی از هدررفت در کشور است.

به گزارش شهرآرانیوز، جهانگیر پرهمت، مشاور وزیر و عضو پژوهشگاه خاک و آبخیزداری، با اشاره به این موضوع که سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب از دسترس خارج می‌شود که این میزان، فقط بخشی از هدررفت در کشور است، افزود: بخش قابل‌توجهی از رطوبت بارندگی که در سال گذشته و سال جاری داشته‌ایم، تبخیر شد؛ بنابراین اگر ۴۲ میلی‌متر بارندگی ما نسبت‌به سال گذشته بیشتر شده، این بدین معنی نیست که این میزان بارندگی قابل‌دسترس است.

پرهمت تصریح کرد: با توجه به بارندگی‌های سیل‌آسای سال گذشته، مقداری از این بارندگی‌ها به صورت رواناب از دسترس خارج شد؛ برای مثال فقط در اسفند سال گذشته، در سیلاب بلوچستان جنوبی، حدود ۷ میلیارد مترمکعب آب از سرزمین ما خارج و وارد خلیج‌فارس شد.

این عضو پژوهشگاه خاک و آبخیزداری در پاسخ به سؤالی مبنی بر راهکار‌های عملی برای جلوگیری از هدررفت آب، گفت: با مدیریت صحیح آبخیزداری، می‌توان این مقدار آب را به‌عنوان منابع آب قابل‌دسترس ذخیره و در بالادست استفاده کرد یا به آب سبز یا به جریان‌های زیرسطحی تبدیل کرد.

پرهمت در ادامه، تصریح کرد: به طور متوسط، با دور برگشت پنج‌ساله، سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب از دسترس خارج می‌شود که این میزان، فقط بخشی از هدررفت آب در کشور است.

وی اظهار داشت: بخش عمده هدررفت آب به صورت تبخیر است و تقریباً ۷۵ درصد بارش ما تبخیر می‌شود که برای مثال اگر تقریباً سالانه حدود ۴۰۰ میلیارد مترمکعب به طور متوسط بارندگی داشته باشیم، حدود ۲۷۰ میلیارد مترمکعب از آن تبخیر می‌شود و بقیه در زمین نفوذ می‌کند یا رواناب است.

پرهمت گفت: تحقیقات نشان می‌دهد در مناطقی که پوشش گیاهی وجود دارد، نسبت به مناطقی که پوشش گیاهی فقیری دارد، می‌توان تا ۲۵ درصد از هدررفت آب جلوگیری کرد‌ و این درحالی است که پهنه وسیعی از کشور ما پوشش گیاهی ندارد.

عضو پژوهشگاه خاک و آبخیزداری درباره روش‌های ذخیره آب در بالادست گفت: بخشی از بارش‌ها را می‌توان تبدیل به آب سبز کرد؛ یعنی آبی که جذب خاک می‌شود و پوشش گیاهی را تقویت می‌کند. بخشی را می‌توان تبدیل به جریان‌های زیرسطحی کرد. بخشی را با اجرای عملیات آبخوان‌داری، برای تبدیل به جریان‌های زیرقشری استفاده کرد و بخشی از بارش‌ها را نیز در بند‌های آبخیزداری می‌توان ذخیره کرد.

این پژوهشگر حفاظت خاک و آبخیزداری می‌گوید: با روش‌های بیولوژیک، مکانیکی و بیومکانیک، می‌توان سیل و خسارت ناشی از آن را کنترل کرد.

کارشناسان معتقدند که هزینه اجرای طرح‌های آبخیزداری، نسبت‌به هزینه خسارات تحمیل‌شده پس از سیل، بسیار اندک بوده و این هزینه‌ها نوعی سرمایه‌گذاری است. براساس اعلام سازمان منابع طبیعی، اقدامات آبخیزداری، خسارت‌های سیلاب را بیش از ۷۰ درصد کاهش می‌دهد.

بررسی کارشناسان نیز نشان می‌دهد که در مناطقی که طرح‌های آبخیزداری اجرا شده، علاوه بر تأمین سفره‌های زیرزمینی، خسارت ناشی از سیلاب به صورت چشمگیری کاهش یافته است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->