زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

«کمبود نقدینگی»، مهم‌ترین چالش صنعت دارو

  • کد خبر: ۲۴۹۶۹۵
  • ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
«کمبود نقدینگی»، مهم‌ترین چالش صنعت دارو
عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی «کمبود نقدینگی» را یکی از چالش‌های اساسی نظام دارویی کشور عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر عباس کبریایی‌زاده، عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی، در آستانه برگزاری نمایشگاه ایران فارما با اشاره به برگزاری این نمایشگاه بین‌المللی به عنوان بزرگترین گردهمایی صنعت داروسازی ایران و فرصتی برای ارتقا صنعت و تبادل دانش، ضمن تاکید بر لزوم حمایت از نسل جوان داروسازی کشور، گفت: ایران‌فارما بیش از اینکه یک نمایشگاه باشد، در درجه اول یک رخداد آموزشی برای دانشجویان است و پس آن نیز فرصتی است برای صنعت و شرکت‌های دارویی که قابلیت‌ها و توانمندی‌های خود را عرضه کنند و در کنار آن تبادلات دانش و همچنین تبادلات تجاری میان شرکت‌ها صورت گیرد.

وی افزود: به همین دلیل نیز در هر دوره از برگزاری نمایشگاه ایران‌فارما، برگزاری پنل‌های آموزشی و تحلیلی تدارک دیده می‌شود. در این دوره از نمایشگاه که از ۱۱ تا ۱۳ مهرماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود نیز شش پنل حرفه‌ای و آموزشی لحاظ شده است.

دکتر کبریایی‌زاده در ادامه صحبت‌هایش به اهمیت نوآوری در صنعت داروسازی تاکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت این مبحث، در این دوره از نمایشگاه ایران‌فارما پنلی با همین موضوع در نظر گرفته شده و با حضور کارشناسان بحث خواهد شد که وضعیت فعلی نوآوری در صنعت داروسازی کشور چگونه است و چگونه می‌توان با مراعات شرایط اقتصادی و نیازهای درمانی و همچنین با رعایت توانمندی‌های رو به توسعه‌ شرکت‌های دانش بنیان، فهرست دارویی کشور را تنظیم کنیم.

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی همچنین درباره استقرار سیستم جامع کیفیت در صنعت داروسازی و چالش‌های آن گفت: در این زمینه نیز پنلی آموزشی در نمایشگاه در نظر گرفته شده است. به این ترتیب چالش‌هایی که در حوزه کیفیت، تامین مواد تولید و دوره حضور محصول در بازار مصرف مطرح است، در این پنل آموزشی بررسی می‌شود.

رییس فدراسیون اقتصاد سلامت ایران در ادامه صحبت‌هایش «کمبود نقدینگی» را یکی از چالش‌های اساسی نظام دارویی کشور خواند و گفت: متاسفانه در چرخه نقدینگی صنعت داروسازی کشور معضلاتی را شاهد هستیم که علت بخش عمده آن از استراتژی‌های ناکارآمد در تامین منابع مالی داروخانه‌ها، بیمارستان‌های دولتی و همچنین عدم حمایت ریالی از سازمان‌های بیمه‌گر ناشی می‌شود؛ به طوری که بیمه‌ها امروز نمی‌تواند تعهدات مالی خود را به موقع پرداخت کنند. بر همین اساس نیز چالش‌های چرخه نقدینگی در نظام دارویی کشور و راهکارهای برون رفت از وضع موجود، در پنلی با همین عنوان، در نمایشگاه ایران‌فارما به بحث و بررسی گذاشته می‌شود.

دکتر کبریایی‌زاده همچنین به چالش‌های قیمت‌گذاری دارو و فرآورده‌های سلامت محور اشاره کرد و گفت: نظام قیمت‌گذاری دارو در ایران در سال‌های اخیر بسیار مخرب و آسیب‌رسان به صنعت عمل کرده و به همین دلیل هم اشتیاق به سرمایه‌گذاری در بخش تولید به شدت آسیب دیده است. در مجموع در طی سال‌های اخیر روند سیاستگذاری دولت‌ها به نفع واردات و ترغیب شرکت‌های وارد کننده به خصوص شرکت‌های فراقانونی و غیرقانونی فوریتی بوده و متاسفانه مجموعه این سیاستگذاری‌های اشتباه سبب توسعه این شرکت‌ها شده و در عین حال نیز آسیب جدی به اشتیاق به تولید وارد شده است. امیدواریم در دولت جدید اصلاح رویکرد به نفع تولید در کشور را شاهد باشیم.

وی در این باره ادامه داد: در جریان برگزاری نمایشگاه ایران‌فارما، پنلی در ارتباط با اجرای ماده قانونی الزام به توسعه صادرات در صنعت داروسازی که در برنامه هفتم توسعه نیز مورد اشاره قرار گرفته، لحاظ شده است. باید گفت که این ماده قانونی یکی از مواد قانونی بسیار کمک کننده است تا سیاست‌های توسعه صادرات رقم بخورد؛ چراکه در ۲۰ سال قبل حجم صادرات دارویی کشور به نسبت میزان ارزبری صنعت، بسیار بیشتر از امروز بوده و این درحالیست که طی سال‌های اخیر میزان صادرات به نست ارزبری، به شدت کاهش یافته است. بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع، در یکی از پنل‌های نمایشگاه به مبحث توسعه صادرات خواهیم پرداخت و امیدواریم به مثبت‌سازی تراز تجاری کمک شود.

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به الزامی قانونی در برنامه هفتم توسعه در زمینه بازسازی و نوسازی صنعت داروسازی اشاره کرد و گفت: متاسفانه شاهدیم که نرخ استهلاک از نرخ سرمایه گذاری در صنعت داروسازی کشور پیشی گرفته و به عبارتی صنعت داروسازی به سمت مستهلک شدن پیش می‌رود و امروز بسیاری از ماشین آلات باید جایگزین شوند. بنابراین با توجه به اهمیت این مبحث، نمایشگاه ایران‌فارما به ضرورت بازسازی و نوسازی صنعت نیز خواهد پرداخت؛ بویژه آنکه این موضوع در برنامه هفتم توسعه هم مورد توجه قرار گرفته است. امیدواریم با حضور نمایندگان مجلس بتوانیم در بودجه سال آینده اعتباری را به این منظور داشته باشیم.

دکتر کبریایی‌زاده در همین باره، به دوره وزارت دکتر پزشکیان در وزارت بهداشت در سال ۱۳۸۰ اشاره کرد و گفت: آخرین بار بازسازی صنعت داروسازی در دوره وزارت دکتر پزشکیان در وزارت بهداشت صورت گرفت. متاسفانه از آن سال به بعد بازسازی و نوسازی صنعت به معنای واقعی مورد توجه نبوده است.

وی در بخش پایانی صحبت‌هایش در پاسخ به ایسنا درباره فرصت حضور دکتر پزشکیان در راس مجموعه دولت برای رفع مشکلات نظام سلامت و صنعت داروسازی کشور گفت: نگرش مثبت دکتر پزشکیان در دولت، دکتر ظفرقندی در وزارت بهداشت و همچنین مصوبه مجلس و در مجموع همه ابزارهای اجرایی و قانونی فراهم است تا در سال آینده اعتبار ویژه‌ای را برای بازسازی و نوسازی صنعت داروسازی کشور داشته باشیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->