آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟
سرخط خبرها

فناوران ایران موفق به بومی‌سازی نانودارو ضدتومور‌های سرطانی شدند

  • کد خبر: ۳۰۴۸۳۰
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۴
فناوران ایران موفق به بومی‌سازی نانودارو ضدتومور‌های سرطانی شدند
یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به بومی‌سازی نوین و مقرون‌به‌صرفه نانوداروی ضدتومور «سینادوکسوزوم» مورداستفاده در درمان انواع خاصی از سرطان‌ها شد. مشابه این دارو پیش‌تر توسط یک شرکت آمریکایی تولید شده و با قیمتی بسیار بالاتر در حال عرضه به بازار‌های جهانی است.

به گزارش شهرآرانیوز، از جمله دستاورد‌های ارزشمند فناوری نانو، ساخت انواع نانودارو‌ها برای کنترل و درمان بیماران سرطانی است. یکی از این نانوداروها، «سینادوکسوزوم» نام دارد و اکنون نسخه بومی آن با تلاش متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان با تکیه بر فناوری‌های پیشرفته نانو به شکلی نوین و مقرون‌به‌صرفه‌تر به جامعه پزشکی کشور ارائه می‌شود.

نقش مهم نانوداروی ضدتومور در درمان انواع سرطان

مدیرعامل این مجموعه فناور با اشاره اینکه «سینا دوکسوزوم» به عنوان یک داروی ضد تومور نقش مهمی در درمان انواع خاصی از سرطان‌ها ایفا می‌کند؛ تصریح کرد: این دارو در درمان سرطان سینه متاستاز یافته کاربرد دارد، به خصوص برای بیمارانی که به دلیل سابقه یا عوامل خطرزا با مشکلات قلبی مواجه هستند. این دارو در درمان سرطان تخمدان پیشرفته نیز موثر است و به عنوان یک گزینه درمانی مهم در کاهش رشد و گسترش سلول‌های سرطانی عمل می‌کند.

احمد پوراحدی ادامه داد: این دارو همچنین به عنوان یک راهکار مؤثر در درمان کاپوسی سارکوما در بیماران مبتلا به ایدز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این فرآورده حاوی دارویی است که قابلیت از بین بردن سلول‌های سرطانی را به طور انتخابی دارد. دوکسوروبیسین هیدروکلراید موجود در این دارو به وسیله پوشش‌های کروی کوچک لیپوزومی احاطه شده است.

این فعال فناوری با اشاره به اینکه فرایند تغلیظ در این دارو موجب می‌شود که دارو به طور مؤثرتری از طریق جریان خون به سمت بافت‌های سرطانی هدایت شود، خاطرنشان کرد: این نوآوری می‌تواند امید جدیدی را برای بیماران سرطانی و به ویژه افراد مبتلا به ایدز به ارمغان آورد، زیرا به آنها این امکان را می‌دهد که درمانی کارآمد و با عوارض کمتر را تجربه کنند.

وی همچنین با یادآوری اینکه کار پژوهش و مطالعات فناورانه برای ساخت این دارو از یک دهه قبل توسط جمعی از متخصصان دانشگاهی این شرکت دانش‌بنیان آغاز شد؛ گفت: این تلاش‌ها با پشتکار و عزم راسخ تیم تحقیقاتی صورت گرفت و علی‌رغم تمامی سخت‌گیری‌های وزارت بهداشت و چالش‌های مربوط به اخذ مجوزها، موفق به کسب تمامی تاییدیه‌های لازم شدیم.

پوراحدی در خصوص دستورالعمل مصرف این دارو نیز اظهار کرد: سینا دوکسوزوم از طریق انفوزیون داخل وریدی تجویز می‌شود و دوز مناسب آن بسته به نوع درمان و وضعیت بیمار متغیر است. در درمان سرطان سینه و تخمدان، دوز ۵۰ میلی‌گرم هر چهار هفته یک‌بار معمولاً پیشنهاد می‌شود.

وی همچنین درخصوص ظرفیت تولید این شرکت دانش‌بنیان بیان کرد: سالانه ۲۰ هزار عدد از سینا دوکسوزوم تولید می‌شود که به‌طور کامل نیاز کل کشور را برطرف می‌سازد.

۷ هزار نانودارو ایرانی به زودی راهی عراق می‌شود

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در ادامه به دستاورد‌های اخیر این مجموعه اشاره کرد و گفت: تنها به تأمین نیاز داخلی بسنده نمی‌کنیم و تثبیت برند دارو‌های نانو ایرانی در بازار‌های جهانی و رقابت با محصولات مشابه بین‌المللی هدف اصلی ما است.

بنا به اعلام معاونت علمی، فناوری و دانش‌بنیان ریاست جمهوری، پوراحدی همچنین از موفقیت‌های صادراتی شرکت خبر داد و افزود: تاکنون موفق به صادرات دارو به کشور سوریه شده‌ایم و برنامه‌ریزی شده است که ۷ هزار عدد از این نانودارو تا پایان امسال به عراق صادر شود.

کمتر از یک‌دهم قیمت نمونه‌های وارداتی

این فعال حوزه دانش‌بنیان در ادامه با اشاره به قیمت‌های رقابتی نانودارو‌ها مطرح کرد: قیمت نمونه جهانی این دارو ۶۵ دلار و قیمت نمونه داخلی ۷۵۰ هزار تومان (بدون درنظر گرفتن تعرفه بیمه) است.

پوراحدی افزود: این سطح از تولید نه‌تنها به تأمین نیاز بیماران سرطانی کمک می‌کند، بلکه کاهش وابستگی کشور به واردات دارو‌های مشابه را به همراه دارد و موجب صرفه‌جویی قابل‌توجهی در هزینه‌های ارزی می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->