پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

کمبود برق در تابستان چه بر سر صنایع آورد؟

  • کد خبر: ۲۴۹۷۶۰
  • ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۰
کمبود برق در تابستان چه بر سر صنایع آورد؟
برآورد کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد که در روزهای اوج مصرف، قطعی برق، حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خسارت به صنعت کشور وارد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، کمبود برق و قطعی مکرر آن طی سال جاری به صنایع کشور خسارت چندهمتی وارد کرده است. براساس تحقیقات انجام‌شده توسط معاونت پژوهشی انجمن ساتکا، صنایع مختلف نظیر فولاد، پتروشیمی و سیمان و دیگر صنایع خسارت هنگفتی ناشی از قطع برق را متحمل شده‌اند.

به طور متوسط، زیان هر کیلووات برق قطع‌شده بین ۱.۵ تا ۲ یورو تخمین زده شده و این خسارت برای صنایع کشور برای هر کیلووات بین ۷۰۰۰ تا ۶۳ هزار تومان متغیر است.

کم‌کاری وزارت‌خانه‌های صمت و نیرو

چندی پیش احمد مرادی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر این موضوع که ناترازی برق و برنامه خاموشی‌ها سال‌هاست دغدغه دولت و صنایع است، گفت: « در مهر ماه سال ۱۴۰۰ تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت نیرو و وزارت صمت مبنی بر احداث حداقل ١٠ هزار مگاوات نیروگاه خودتامین در شرکت‌های صنعتی امضا شد اما تاکنون اقدامات قابل توجهی برای این منظور در این دو وزارت خانه انجام نشده است. مجلس دوازدهم پیگیر انجام تعهدات این تفاهم‌نامه است.».

او ادامه داد: «کمبود برق و خاموشی‌های مکرر باعث وارد آمدن خسارت هزار میلیارد تومانی به صنایع فولاد، آلومینیوم و برخی دیگر از صنایع بورسی شده است. برآوردهای صنایع پتروشیمی، فولاد و سیمان نشان ‌دهنده خسارت و عدم ‌النفعی معادل ۴ تا ۵ میلیارد دلار به دلیل قطعی برق در طول یک سال است.».

مرادی همچنین به چالش صنایع در فصل سرما درخصوص گاز نیز اشاره کرد و افزود: «دولت چهاردهم برای حل ناترازی انرژی نیازمند حضور بیشتر بخش خصوصی و سرمایه گذاری در این بخش است؛ چراکه در حال حاضر در بخش گاز نیز به خصوص در فصل سرما با ناترازی قابل توجهی مواجه هستیم که برای این ناترازی دولت چهاردهم باید اقدامات اساسی انجام دهد.».

عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه دولت و وزارت نیرو باید تلاش کنند برای سال آینده با ساخت و تکمیل نیروگاه‌های خورشیدی و تبدیل نیروگاه‌های حرارتی به سیکل ترکیبی از تکرار این شرایط جلوگیری کنند، توضیح داد: «چالش بزرگ ناترازی برق در ایران به حدی رسیده است که کارشناسان پیش ‌بینی می‌کنند در ۱۰ سال آینده، اکثر صنایع بزرگ کشور نتوانند برق مورد نیاز خود را تامین کنند، این رویداد ضربه بزرگی به اقتصاد کشور خواهد زد.».

پیش‌بینی قطعی ۱۶ساعته برق در روز طی ۱۰ سال پیش رو!

برآورد کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران نیز نشان می‌دهد که در روزهای پیک مصرف، قطعی برق حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خسارت به صنعت کشور وارد کرده است.

رضا ریاحی، نایب رئیس هیئت مدیره شرکت‌‌های تولیدکننده برق نیز درباره این ناترازی‌ها اظهار کرد که اکنون در پیک مصرف شبکه حدود ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق وجود دارد و اگر این روند به همین ترتیب پیش برود، در ۱۰ سال آینده حدود ۳۷ هزار مگاوات ناترازی تولید خواهیم داشت که در واقع ۳۳ درصد از نیاز مصرف خواهد بود.

البته باید توجه داشت که چالش صنایع تنها به ناترازی برق خلاصه نمی‌شود. صنایع با نزدیک شدن به فصل سرما با معضلی به نام ناترازی گاز نیز مواجه می‌شوند که وضعیت آن به‌مراتب نگران‌کننده‌تر از برق است. به طور کلی این ناترازی‌ها  رشد قیمت فزاینده شمش فولاد، سیمان و دیگر محصولات صنایع را در پی خواهد داشت.

منبع: تجارت نیوز

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->