به گزارش شهرآرانیوز؛ در پنج ماه نخست سال، ۷۶ درصد درآمدهای عمومی استان تحقق یافته؛ درحالیکه این میزان در مدت مشابه سال قبل حدود ۱۰۵درصد بوده است. اینکه میزان تحقق درآمدهای استانی کاهش یافته، مورد نقد نیست، بلکه از بررسی این آمار میتوان نتیجه گرفت که افزایش درآمدهای استانی در قانون بودجه امسال با ظرفیتهای بالفعل خراسان رضوی همخوانی نداشته است.
بگذارید بیشتر توضیح دهیم. وقتی در قانون بودجه امسال، ۸۷ درصد به درآمدهای استانی خراسان رضوی نسبت به سال قبل افزوده شد، داد بسیاری از فعالان اقتصادی درآمد. چرا؟ دلیلش بارها در گزارشهای مختلف بیان شده و با کنارهمگذاشتن چند عدد مشخص میشود. اول اینکه حدود ۹۶ درصد درآمدهای عمومی استان مربوط به درآمدهای مالیاتی است، پس استان ما برای رسیدن به اهداف درآمدی خود بهطورمستقیم به مالیاتستانی وابسته است.
ازسویدیگر بیش از ۹۰ درصد اقتصاد استان توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی انجام شده و از نظر تعداد نیز بیش از ۹۶ درصد صنایع تولیدی خراسان رضوی کوچک و متوسط هستند؛ پس استان ما تقریبا از داشتن صنایع بزرگ و دولتی محروم است؛ بنابراین به اعتقاد منتقدان در شرایط رکود، تحریم، مشکلات تأمین سرمایه و تنگنای بخش تولید، این میزان افزایش درآمدهای استانی با توجه به شرایط خراسان رضوی توجیهپذیر نیست.
دراینراستا مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی از وصول ۱۱۷هزارو۳۸۲میلیارد ریال درآمدهای عمومی از ابتدای امسال تا پایان مردادماه در استان خبر داد. سیدحامد حسینی درباره وصول درآمدهای عمومی استان در پنج ماه ابتدای امسال گفت: بر اساس قانون بودجه میزان درآمدهای مصوب استان در این مدت باید به ۱۵۳هزارو۸۳۵میلیارد ریال میرسید که تاکنون ازاینمیزان ۱۱۷هزارو۳۸۲میلیارد ریال وصول شده است. این آمار تحقق حدود ۷۶درصدی درآمدهای استانی را نشان میدهد.
او با اشاره به عدم تحقق ۲۴درصدی درآمدهای عمومی استان در پنج ماه ابتدای سال جاری افزود: باوجود اقدامات صورتگرفته درزمینه تحقق درآمدهای عمومی استان، کسری عملکرد در این مدت ۳۶هزارو۴۵۲میلیارد ریال بوده است که تلاش میکنیم تحقق پیدا کند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی گفت: درآمد مصوب استان در قالب قانون بودجه سال۱۴۰۳ مبلغ ۳۶۹هزارو۲۰۶میلیارد ریال است که باید تا پایان سال محقق شود. حسینی ادامه داد: تاکنون ۹۲.۹درصد از درآمدهای عمومی خراسان رضوی در پنج ماه ابتدای سال از محل درآمدهای مالیاتی بوده است. دیگردرآمدها نیز از محل درآمدهای حاصل از مالکیت دولت، درآمدهای حاصل از جرائم و خسارات، درآمدهای حاصل از خدمات و فروش کالا و درآمدهای متفرقه است.
او درباره وصول درآمدهای عمومی در مدت مشابه سال۱۴۰۲ اظهار کرد: میزان وصول درآمدها در استان طی مدت مشابه سال گذشته ۸۶هزارو۷۲۴میلیارد ریال بوده است. با توجه به گفتههای مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان و اعدادوارقام قانون بودجه ۱۴۰۲ میتوان میزان تحقق درآمدهای استانی در مدت مشابه سال گذشته را محاسبه کرد.
با توجه به اینکه درآمدهای عمومی استان در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ معادل ۱۹۷هزارو ۶۰۰میلیارد ریال بوده، میزان درآمدهایی که باید تا پایان مرداد این سال محقق میشده، معادل ۸۲ هزارو ۳۳۳میلیارد ریال بوده است که با توجه به میزان وصولیهای در آن مدت یعنی میزان تحقق درآمدهای در پنج ماه ابتدای سال گذشته، ۱۰۵ درصد بوده است.