ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید عراقچی: دور جدید مذاکرات تنها با توافق هسته‌ای عادلانه امکانپذیر خواهد بود رژیم صهیونیستی دستور ارسال کمک برای دروزی‌ها در السویدا را داد حاجی‌بگلو: کلام و عمل مسئولان، امیدآفرین و وحدت‌بخش باشد| هر نوع تفرقه‌افکنی، مذموم و محکوم است سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد قالیباف در منزل شهید حاجی‌زاده حضور یافت المیادین خبر‌های خود درباره فرار جولانی را حذف کرد حملات جدید رژیم صهیونیستی به سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) کارکنان سفارت آمریکا در بغداد بازگشتند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) رایزنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی با عراقچی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: اتباع مجاز شامل اخراج نخواهند شد المیادین: جولانی دمشق را ترک کرد| ترور سه نفر از اعضای ارشد دولت انتقالی سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است
سرخط خبرها

معاون‌اول قوه‌قضائیه در مشهد: احکام و رفتار نیرو‌های سازمان قضایی نیرو‌های مسلح باید بر مبنای حقیقت دین باشد

  • کد خبر: ۲۵۰۳۵۱
  • ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۲
معاون‌اول قوه‌قضائیه در مشهد: احکام و رفتار نیرو‌های سازمان قضایی نیرو‌های مسلح باید بر مبنای حقیقت دین باشد
معاون‌اول قوه‌قضائیه گفت: رفتار سازمانی و اجرای احکام قضایی باید در قالب معرفت و حقیقت دین که عشق و محبت است، صورت گیرد.
مریم دهقان
خبرنگار مریم دهقان

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمزه خلیلی در همایش سراسری مدیران سازمان قضایی نیرو‌های مسلح که صبح امروز (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) در مشهد برگزار شد، خطاب به مهمانان این برنامه اظهار کرد: شما صیانتگر بخشی هستید که هم باید اقتدارشان حفظ شود و هم در عین حفظ اقتدار، خطا‌های آن‌ها گرفته شود که از اهمیت بالایی برخوردار است و نیاز به ظرافت‌کاری نیز دارد که بتوان این دو را با هم جمع کرد. صیانت از افرادی که خود برگزارکننده امنیت هستند، موضوع قابل‌بحث و پراهمیت در نشست‌های این‌چنینی است. 

او با اشاره به شیوه‌های جلوگیری از افزایش جرم در حوزه وظایف سازمانی، بیان کرد: با توجه به اینکه ما مسلمان هستیم و در یک نظام دینی زندگی می‌کنیم امروز اگر با یک مفهوم اداری و سازمانی مواجه شدیم، باید این مفاهیم را در قالب معرفت دینی خود پیش ببریم تا بتوانیم از گزاره‌های دینی خود برای پیشبرد این مفهوم استفاده کنیم. دینداری ما اقتضا می‌کند از هر آنچه در دنیا داریم از گزاره‌های معرفتی و دینی، برای ایجاد انگیزه‌های بزرگ بهره ببریم. 

خلیلی با مطرح‌کردن این سؤال که امروزه با توجه به وظایف و مأموریت‌های سازمانی که داریم، چطور می‌توانیم آن را با دینداری خود تطبیق دهیم، گفت: ابتدای امر، حقیقت دین باید مشخص شود و وظایف سازمانی خود را با این حقیقت، بسنجیم که چه میزان رفتار سازمانی ما به این حقیقت دینی نزدیک است.   برای این دریافت، نیاز به شاخص داریم که ابتدا باید حقیقت دین برایمان روشن شود و نسبت خود را با این حقیقت دینی بررسی کنیم که چقدر دور یا نزدیک شده‌ایم.

وی تشریح کرد: دین بر مبنای آموزه‌هایی که به دست ما رسیده، وجوه عبادی، اعتقادی و احکامی دارد، اما این ابعاد، ما را به حقیقت دین نمی‌رساند. بر مبنای آموزه‌های رفتاری و اخلاقی، حقیقت دین یعنی محبت و رحمت؛ دین چیزی جز محبت نیست. دین، عشق و محبت می‌سازد و علاقه و عشق به خدا یک امر فطری برای بشر است. 

معاون‌اول قوه‌قضائیه ادامه داد: محبت و علاقه به خدا، مسلمانی و نامسلمانی، کافر و غیرکافر، مذهب و لامذهب نمی‌شناسد. هر کسی در قالب بشریت سرشار از این میل است که به سوی خدا برود و این، دین است. بر مبنای سخن امام‌سجاد(ع) در صحیفه سجادیه، این کشش و تمایل بین بنده و خدا وجود دارد، چه به آن اذعان کنیم و چه نکنیم.  

خلیلی خاطرنشان کرد: بنا به گزاره‌های معرفتی ما، علت این میل فطری این است که هر انسانی کمال‌خواه است و هیچ انسانی طبعش با نازیبایی‌ها نیست و همه میل به کمال دارند؛ اما گاهی مصداق‌ها را اشتباه می‌گیریم و نازیبایی‌ها را، به‌اشتباه زیبایی می‌بینیم. 

وی تصریح کرد: لذا با این تعریف دینداری، اگر حکمی و قضاوتی توسط شما صورت می‌گیرد، حکم باید به گونه‌ای باشد که موجب محبت و علاقه به خداوند و حرکت در مسیر کمال انسانی شود.

خلیلی با بیان این مطلب که اگر معیار وظایف و رفتار سازمانی بر مبنای حقیقت دین باشد در هریک از مراحل کار، چه مرحله تحقیق، تعقیب و رسیدگی، چه انشای رأی و چه اجرای حکم، باید با این نگاه باشد که در مردم محبت و عشق الهی را ایجاد کند. اگر مجازات می‌کنیم جنبه تنبیه و تنبّه داشته باشد؛ یعنی او بداند اگر حکمی صادر می‌شود بر مبنای دلسوزی و عشق است. البته همچنان که این محبت دینی در احکام قضایی لحاظ می‌شود باید در جای خود خشمگین شد، اما به وقت خود باید مهربان شد. کار قضات بر همین مبنا بسیار سخت است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->