تصویب ۸۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای استان خوزستان حمله با سلاح سرد در ژاپن یک فوتی و دو مجروح بر جای گذاشت (۴ بهمن ۱۴۰۳) انفجار خودرو در شهر منبج سوریه با یک کشته و ۷ مصدوم (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر نیرو وعده داد: بهبود وضعیت آب و برق در تابستان ۱۴۰۴ همسویی مجلس شورای اسلامی با گفتمان وفاق ملی دولت چهاردهم رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: انحصارطلبی بخش دولتی مانع رشد تعاون شده است انتقاد تند ترامپ به سیاستهای بایدن: هزاران قاتل و تروریست در آمریکا حضور دارند عارف: راه رشد اقتصادی از میدان‌داری بخش خصوصی می‌گذرد ترامپ حفاظت فیزیکی پمپئو و برایان هوک را لغو کرد بیانات رهبر انقلاب در دیدار عوامل برگزاری کنگره شهدای کاشان+ویدئو نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل ربیعی: به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم پزشکیان: در مملکت اگر من و شما بیل نزنیم با امضا چیزی درست نمی‌شود همتی: با همکاری بانک‌ها و بیمه‌ها مشکل کمبود سرانه آموزشی را حل می‌کنیم ویدئو| پزشکیان: هر امضایی بخواهید می‌دهم که بی‌عدالتی را حل کنید اما پول ندارم بدهم ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد+ویدئو پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد بازدید جمعی از مسئولین، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» + عکس (۴ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: خواهید دید شعار می‌دهیم یا عمل خواهیم کرد | رود کارون یک فرصت طلایی است که می‌تواند برای خوزستان اشتغال‌زایی کند جزئیات قوانین معافیت سربازی اعلام شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) آیت الله علم الهدی: سلامتی و امنیت، پایه های اصلی پایداری جامعه است برنامه‌ها و رایزنی‌های فشرده ظریف در حاشیه اجلاس داووس ۲۰۲۵ + عکس دستور پزشکیان برای توسعه صنعت گردشگری در ساحل کارون وزیر دفاع: صنعت دفاعی همواره قطب کشنده جریان علم و فناوری است پزشکیان از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با شفافیت برنامه هسته‌ای ایران عراقچی به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد
سرخط خبرها

برخی فرایندها و رویه‌های مرتبط با امر قضا با حضور رئیس قوه‌قضائیه آسیب‌شناسی شد

  • کد خبر: ۲۵۰۴۰۴
  • ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۹
برخی فرایندها و رویه‌های مرتبط با امر قضا با حضور رئیس قوه‌قضائیه آسیب‌شناسی شد
رئیس قوه‌قضائیه با بیان اینکه باید حجم برگشت‌خوردن کیفرخواست‌ها از دادگاه به دادسرا را تقلیل دهیم، گفت: باید از آنچه سبب نقص و نقض آرای قضایی در دیوان عالی می‌شود، بکاهیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای طی سخنانی در نشست با قضات و کارکنان روحانی دادگستری کل استان تهران، ضمن گرامیداشت ایام ماه ربیع‌الاول، اظهار کرد: نگاهی به برخی رخداد‌های مهم جهانی و منطقه‌ای و داخلی طی مقطع اخیر، به اثبات می‌رساند که تراز نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای به میزان قابل‌توجهی افزایش یافته است. علی‌رغم همه توطئه‌های دشمنان و استکبار جهانی طی بیش از ۴۵ سال اخیر، جمهوری اسلامی ایران روزبه‌روز قوی‌تر و قدرتمندتر شده و امروز ما در معادلات بین‌المللی و منطقه‌ای، نقشی اساسی داریم.

رئیس دستگاه قضا در ادامه سخنانش به تبیین و تشریح ابعاد و زوایای برخی از رخداد‌های مهم منطقه‌ای و جهانی، از جمله تجاوز وحشیانه رژیم صهیونسیتی به باریکه غزه و اتفاقات میان روسیه و اوکراین و تأثیر این عوامل بر ترسیم مختصات سیاست خارجی کشور‌های منطقه و جهان پرداخت.

رئیس قوه قضاییه همچنین به سانحه پرواز اردیبهشت و شهادت رئیس‌جمهور فقید و همراهانش و به موازات آن برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در دو مرحله، پرداخت و گفت: دشمنان توطئه‌هایی را برای ترور و تخریب در داخل در مقاطعی از جمله دهه محرم و ایام اربعین و پایان ماه صفر تدارک دیده بودند و درصدد بودند از خللی که به زعم‌شان پس از شهادت رئیس‌جمهور فقید ایجاد شده بود، سوءاستفاده کنند، اما بواسطه ساخت مستحکم نظام و هوشیاری مردم و تبعیت‌شان از رهبری حکیم و خردمند و فرزانه انقلاب، دشمنان به اَقلِ اغراض خود نیز نائل نشدند. 

باید زمان‌شناس و مخاطب‌شناس باشیم تا بدانیم کجا و چگونه حرفمان را بزنیم

رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به تبلیغات سوء دشمنان علیه کشور و نظام و روحانیت، اظهار کرد: خودِ ما روحانیون بویژه روحانیون شاغل در دستگاه قضا، باید هر چه بیشتر، خود را به علم، حلم و تهذیب مجهز سازیم و زمان‌شناس و مخاطب‌شناس باشیم؛ روحانی‌ای که مهذّب نباشد و علمِ انجام وظیفه را نداشته باشد، بیشترین ضربه را به این کسوت و جایگاه وارد می‌آورد. نباید به هیچ وجه کوچکترین بهانه و زمینه‌ای را به دشمنان دهیم.

رئیس قوه قضاییه گفت: روحانیون شاغل در دستگاه قضا علاوه بر مسئولیت‌های اداری و قضایی خود باید توأمان به امر اصلاح و تربیت افراد نیز مبادرت ورزند و به معنای واقعی کلمه، مبلّغ اسلام و ارزش‌های دینی باشند. این مبلّغ بودن هم باید در قول و سخن آنان نمایان باشد و هم در فعل و تلاش و جهاد آنان. اینکه روحانیت، سختی را در انجام وظیفه تحمل کند، به نوعی تبعیت و تأسی از نبی مکرم اسلام است که در دوران رسالت‌شان، بیشترین سختی و تعب را متحمل شدند.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: قوه قضاییه دستگاه و نهادی است که کار جهادی را در سرلوحه امور خود قرار داده است و بیش از ظرفیتی که دارد، مشغول ارائه خدمت به مردم و کشور است؛ اعتماد و وثاقت مردم به دستگاه قضایی، سرمایه گرانبهایی است که تک‌تک ما اعضای قوه قضاییه باید از آن پاسداری کنیم و نباید اجازه دهیم که به اعتماد مردم به دستگاه قضایی خدشه وارد شود. 

رئیس عدلیه تصریح کرد: برای افزایش سرمایه اجتماعی دستگاه قضا و تحقق عدالت حداکثری و استیفای کامل و جامع حقوق مردم و تظلم‌خواهان، شاید نیاز به اصلاح برخی رویه‌ها و فرآیند‌ها و ایجاد هماهنگی و همگرایی بیشتر میان بخش‌های مختلف قضایی باشد؛ باید هماهنگی و همگرایی میان مراجع و مراکز مختلف قضایی اعم از دادسرا، دادگاه، دیوان عالی، زندان و مراجع تجدیدنظر را هر چه بیشتر افزایش دهیم و افکار و اندیشه‌های قضایی قضات در مراجع و مناصب مختلف را به یکدیگر نزدیک‌تر گردانیم.

قاضی‌القضات گفت: ضروری است با اتخاذ تدابیر و تمهیداتی از حجم نواقص تحقیقات مقدماتی که سبب منع تعقیب خوردن پرونده‌ها در مرحله دادسرا می‌شود بکاهیم؛ باید حجم برگشت خوردن کیفرخواست‌ها از دادگاه به دادسرا را تقلیل دهیم؛ باید از آنچه سبب نقص و نقض آرای قضایی در دیوان عالی می‌شود، بکاهیم؛ باید تفاوت بعضاً فاحش میان آرای دو مرجع بدوی و تجدیدنظر را تقلیل دهیم؛ تحقق این امور نیازمند آسیب‌شناسی و تتبّع و تَعمّق و بررسی دقیق و همه‌جانبه و عالمانه است؛ از سویی دیگر برای تحقق امور فوق‌الذکر باید مراجع قضایی و قضات ما در بخش‌های مختلف، هر چه بیشتر با یکدیگر هماهنگی و همگرایی داشته باشند و درخصوص برخی امور و رویه‌ها، به اشتراک و وحدت نظر نائل شوند. در یک کلام، تاکید من آن است که مجموعه قضایی برای نیل به هدف غایی خود ناظر بر تحقق عدالت و استیفای کامل و جامع حقوق تظلم‌خواهان، نیازمند انسجام بیشتری است. 

تأکید رئیس قوه‌قضائیه بر جلوگیری از افراط و تفریط در وضع قانون و برخورد با محکومان

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در ادامه، به آسیب‌شناسی برخی فرایند‌ها و رویه‌های مرتبط با امر قضا پرداخت و گفت: اینکه منطبق با شرایط مقطعی و گذرا، اقدام به وضع قوانین دائمی شود، طبعاً پیامد‌ها و تبعاتی را ایجاد می‌کند؛ گاهی متأثر از یک سری شرایط و احوالات مقطعی و گذرا، قانونی وضع می‌شود و بر همین مبنا، مجازات‌های مرتبط با فلان جرم، به اوج می‌رسد؛ سپس شرایط که عادی می‌شود، انواع و اقسام تخفیف‌ها و تعلیق‌ها لحاظ می‌شود؛ طبیعتاً این امر می‌تواند واجد تبعات و آسیب‌هایی باشد؛ بعضاً نیز هماهنگی میان قضات و مسئولان قضایی وجود ندارد؛ عده‌ای بر شدت عمل و قاطعیت احکام قضایی تاکید می‌کنند و عده‌ای اصرار بر اعمال ارفاقات دارند؛ علی‌ایحال باید هماهنگی و همگرایی میان افکار، رویه‌ها، ساختار‌ها و قوانین ما بیشتر شود تا تحقق هدف و مقصود مطلوب ناظر بر استقرار عدالت کامل، میسّر گردد.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «القاصی» رئیس کل دادگستری استان تهران طی سخنانی به ارائه گزارشی از وضعیت نیروی انسانی این مجموعه پرداخت و گفت: علی‌رغم حجم بالای ورودی پرونده به محاکم قضایی استان تهران، تلاش کلیه قضات و کارکنان بر این است که در زمان مناسب و با نهایت دقت و اتقان به پرونده‌ها رسیدگی کنند.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان نکاتی در خصوص ضرورت برنامه‌ریزی منظم و هدفمند برای کادرسازی و جانشین‌پروری در امر مدیریت دستگاه قضایی پرداخت.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین «فیروزجائی»، معاون دادستان تهران در امور زندان‌ها نیز در این دیدار اظهار کرد: امروز ۳ هزار نفر از زندانیان استان تهران دارای اشتغال در خارج از زندان هستند. 

وی ضمن اشاره به اقدامات قابل ملاحظه‌ای که در استان تهران در زمینه پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه به زندانیان جرایم مالی صورت گرفته، بر ضرورت ساماندهی و نظارت دستگاه قضا بر روند مشارکت‌های مردمی پیرامون مقوله آزادسازی زندانیان تاکید کرد. 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فیروزجائی همچنین عنوان کرد: ما تلاش کرده‌ایم در زمینه آزادی آن دسته از زندانیانی که پس از پایان مدت محکومیت حبس خود به دلیل ناتوانی در ردّ مال مدت زیادی را در زندان مانده‌اند، گام‌های موثری را برداریم؛ در همین راستا، در استان تهران طی ۶ ماه گذشته، شرایط آزادی بیش از ۳۷۰ نفر از افرادی که بالای ۱۰ سال در زندان بودند و مدت محکومیت آن‌ها پایان یافته بود، اما به دلیل ناتوانی در ردّ مال همچنان در حبس به سر می‌بردند، فراهم شد. 

همچنین در این جلسه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «ستاری» مدیر امور فرهنگی دادگستری استان تهران، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «شجاعی» از قضات دادگستری استان تهران و خانم «جعفری» از طلاب حوزه و کارمند اداری دادگستری استان تهران، به بیان دیدگاه‌ها، نقطه‌نظرات و پیشنهادات خود در خصوص موضوعات مختلف پرداختند.

منبع: میزان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->