الهام اسماعیلی | شهرآرانیوز، شبیر فیروزیان شامگاه گذشته، ۲۴ شهریور ۱۴۰۳، در اختتامیه ششمین جشنواره ملی «باران وحی» که به میزبانی مشهد در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه، گفت: یکی از مسائل مهمی که کشور ما همواره با آن مواجه بوده و هنوز هم به نوعی هست، کمتوجهی مدیران فرهنگی به مسئله قرآن کریم است. شاید دلیل این امر این باشد که فعالیتهای قرآنی را یک فعالیت راهبردی مهم تلقی نمیکردند.
وی با یادآوری فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالهای گذشته ادامه داد: رهبر انقلاب بارها تأکید کردهاند که فعالیتهای قرآنی در کشور باید به عنوان یک فعالیت راهبردی شناخته شود. این مسئله بسیار مهم است که بفهمیم چرا اساس کار قرآنی در کشور یک کار راهبردی و مهم تلقی میشود.
فیروزیان ادامه داد: مدیران فرهنگی ما اگر به همین مسئله توجه کنند و متوجه باشند که امر فعالیت قرآنی در کشور یک کار راهبردی است، بسیاری از فعالیتهای فرهنگیشان را به سمت قرآن کریم جهتدهی خواهند کرد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استناد به آیات و روایات قرآنی، به اهمیت امیدآفرینی در جامعه اشاره کرد و گفت: قرآن مملو از آیات امیدبخش است. قرآن به تعبیرهای گوناگونی شادمانی و امید را به مؤمنان هدیه میدهد. در قرآن میخوانیم که «قرآن هدایتگر است و بشارتدهنده». کمترصفحهای از قرآن را میتوان یافت که در آن آیهای امیدبخش وجود نداشته باشد. از داستانهای قرآنی گرفته تا تعابیر مختلف، همگی پر از امید و بشارت هستند.
وی تصریح کرد که در این شرایط زمانی که جامعه به شدت نیازمند امیدبخشی است، هرگونه فعالیت قرآنی میتواند در همین راستا تلقی شود.
وی به اهمیت دوری از شیطان به منظور بهرهمندی از مزایای قرآن اشاره کرد و افزود: قرآن کریم فرموده است '«فاذا قرأت القرآن فاستعذ بالله من الشیطان الرجیم». این آیه به ما میگوید که قبل از خواندن قرآن از شر شیطان به خدا پناه ببریم. این راهنمایی نهتنها برای خواندن قرآن بلکه برای تمامی لحظاتی که به دنبال بهرهمندی از آموزههای قرآنی هستیم، کاربرد دارد.
فیروزیان ابراز داشت: ملتی که میخواهد از آیات قرآن بهرهمند شود باید تکلیفش را با شیاطین عالم مشخص کند. اگر عشق به خدا در دلها باشد و از شیاطین عالم تبری جوید، بهرهمندی از قرآن بسیار بیشتر خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به استقامت و ایستادگی مردم غزه گفت: یکی از دلایل استقامت و روحیه والای مردم غزه بهرهمندیشان از آیات قرآن است. مردم غزه در طی یک سال گذشته بهکرّات ثابت کردهاند که در سختیها به قرآن رجوع کرده و از آن امید و استقامت دریافت میکنند. این تجربه بهوضوح نشان میدهد که فعالیتهای قرآنی میتواند تابآوری اجتماعی را بالا ببرد.
فیروزیان در پایان، به اهمیت پیوند قرآن با فعالیتهای هنری اشاره کرد و گفت: ما باید هرچه میتوانیم قرآن را با فعالیتهای هنری گره بزنیم. این پیوند میتواند تأثیرات عمیقتری بر جامعه داشته باشد و فرهنگ قرآنی را به شکلی زیباتر و جذابتر به مردم معرفی کند.