به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد احمدیان گفت: به دنبال بروز بحران کووید ۱۹ برنامه ریزی جدی و فوری غربالگری غیرحضوری برای مادران باردار در دستور کار قرار گرفت و مشاورههای تلفنی از طریق سامانه۴۰۳۰ انجام شد.
وی با بیان اینکه در این برنامهریزی با توجه به تأکید برغیرحضوری بودن مشاورهها، در مرحله نخست مشاوران در مراکز تلفنی بهصورت روزانه با مادران باردار تماس گرفتند، افزود: طی این تماسها وضعیت بارداری آنان و علائم نشانگر کووید ۱۹ بررسی شد و از نیمه دوم اسفند ماه سال گذشته تا ۲۰ فروردین ماه پوششها بهصورت ۱۰۰ درصد انجام شد.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در فاز دوم غربالگری کرونا ویژه مادران باردار که از اواخر فروردین ماه امسال آغاز شده ۴۴ هزار مادر باردار شناسایی شدند، بیان کرد: از این تعداد ۳۶ هزار نفر موارد قبلی بوده و ۸ هزار نفر هم موارد جدید بودند و شناساییها از طریق مشاورههای تلفنی و سامانه www.salamat.gov.ir انجام شد و تاکنون ۴۲ هزار و۵۷۶ نفر و معادل ۹۵ درصد مادران باردار تحت پوشش غربالگری تلفنی شدند.
دکتر احمدیان خاطرنشان کرد: مادران باردار دارای علامت جهت مشاوره و ویزیت رایگان حضوری دعوت شدند، تا اقدامات درمانی موردنیاز آنان انجام شود و از مجموع غربالگریهای انجام شده در دانشگاه تاکنون ۷۶ نفر جهت پیگیری حضوری دعوت شدند.
وی با ذکر این نکته که مشاوره تلفنی طی تماس با مادران باردار در دو موضوع کرونا و مباحث روانشناسی مرتبط با آن انجام میشود، تأکید کرد: تمام نیروهای مامای شاغل در حال مشاوره از طریق سامانه ۴۰۳۰ هستند، اما یک تیم ۱۰ نفره ماما و روانشناس مشاوره خصوصی و ویژه را دارند و تعداد ۱۱ نفر هم از طریق سامانه ۱۹۰ به مادران باردار مشاوره میدهند.
منبع: دانشگاه علوم پزشکی مشهد