به گزارش شهرآرانیوز، محسن رشید فرخی به مناسبت روز ملی خرما اظهار کرد: این میزان مصرف در شش استان خرما خیز کشور به ۲۸ کیلوگرم در سال میرسد.
وی افزود: سالانه در کشور یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن انواع خرما تولید میشود که از این حیث رتبه دوم دنیا را در اختیار داریم.
رئیس انجمن ملی خرما ایران گفت: البته کشور از لحاظ تنوع ارقام خرما مقام نخست را در اختیار داشته و به همه نوع سلیقهها پاسخ میدهد.
وی ادامه داد: در ایران ۲۵ نوع خرما تولید شده که خرمای مضافتی در کرمان، کبکاب و زاهدی در بوشهر و فارس، خرما پیارم در هرمزگان و کلیته در سیستان از بهترینها و در سبد صادراتی قرار دارد.
رشید فرخی افزود: برای عبور از فرایند سنتی تولید و صادرات خرما باید چاره اندیشی کرد تا هزینههای تولید کاهش یابد.
وی اظهار کرد: قیمت خرما بر حسب کیفیت و درجه بندی و نوع ارقام در نوسان است.
طبق آمارها ۱۲ استان کشور دارای نخیلات هستند که از این تعداد ۶ استان شامل بوشهر، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس و خوزستان عمده تولیدکننده خرمای کشور به شمار میروند که تولید اقتصادی دارند.
در حال حاضر مصر با تولید ۱.۸ میلیون تن اولین تولیدکننده و عربستان سعودی، الجزایر، عراق، پاکستان و سودان در رتبههای سوم تا هفتم قرار دارند. البته به دلیل نزدیکی میزان تولید ایران و عربستان سعودی گاهاً سازمان فائو عربستان سعودی را رتبه دوم تولید خرما جهان معرفی میکند.
منبع: فارس