فضیلت دعای کمیل اجرای توافقنامه تجارت ایران با کشور‌های اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ جهش قیمت جهانی طلا اسلامی: با برق هسته‌ای ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم | کارشکنی‌های دشمنان و تبلیغات منفی علیه برنامه هسته‌ای ایران قانون ته‌لنجی به رسمیت شناخته شد افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و خروج خریداران | آینده مسکن به کجا می‌رود؟ (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) افت قیمت خودرو‌های خارجی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۵۰ میلیونی لاماری هیبرید تلاطم بازار خودرو‌های داخلی فروکش کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت مذاکرات؛ اقتصاد ایران شرطی نشود پرواز دوباره نرخ طلا در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) سناریو‌های پیش روی قیمت طلا بر اساس نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا زمان برگزاری حراج شمش طلا مشخص شد + جزئیات نقش تعاونی‌ها در تحقق شعار سال | سرمایه‌های کوچک در خدمت تولید صنعت خراسان رضوی در صف انتظار تسهیلات بانکی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | دلار به ۱۰۱ هزار تومان رسید رئیس کمیسیون اصل نود در نامه‌ای به رئیس‌جمهور: افزایش حقوق در سال جدید از فروردین‌ماه اعمال شود دو روز مهم هفته آینده برای بازار طلا و ارز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) کف قیمتی دلار چه عددی است؟ | پیش‌بینی سرنوشت‌ساز از نرخ ارز در بازار با پالس شروع مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی صعودی شد پیش‌بینی تورم اجاره مسکن در ۱۴۰۴ | نیاز کشور ساخت سالانه یک میلیون مسکن است رالی بیت‌کوین هم‌زمان با رشد تاریخی بازار‌های سهام آمریکا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | گریپ فروت کیلویی چند؟ جهش ۵۵ درصدی هزینه‌های تولید خودرو | چرا شورای رقابت باید فرمول قیمت‌گذاری را به روز کند؟ مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رشد قیمت خودرو‌های خارجی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آغاز قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف
سرخط خبرها

«خوشا به حالت‌ ای روستایی!»

  • کد خبر: ۲۵۱۳۰۳
  • ۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳
«خوشا به حالت‌ ای روستایی!»
تجمع امکانات، ادارات و نهاد‌های دولتی در شهر‌های بزرگ، در دهه‌های اخیر موج مهاجرتی گسترده‌ای را به شهر‌ها به وجود آورده که نتیجه‌ای جز گسترش شهر‌ها و به تبع آن گسترش حاشیه نشینی، افزایش قیمت‌ها و به خصوص افزایش قیمت مسکن را در پی نداشته است.

زندگی‌های گران در شهر‌ها به حدی شرایط را برای شهرنشینان دشوار کرده که آنان برای کاهش هزینه‌های زندگی هر روشی را در پیش گرفته اند؛ از دو یا سه شیفته کار کردن گرفته تا کوچ به سمت حاشیه شهر‌ها برای کاهش هزینه اجاره مسکن. 

اما هزینه زندگی در روستا‌ها به مراتب از شهر‌ها کمتر است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هزینه خالص یک خانوار شهری در سال گذشته به ۲۰۶ میلیون تومان در سال رسیده که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۵۰.۶ درصد افزایش داشته است. 

هزینه سالانه یک خانوار روستایی نیز در سال ۱۴۰۲، ۱۱۰ میلیون تومان بوده که نسبت به سال قبل از آن ۴۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد. 
آنطور که به نظر می‌رسد اختلاف هزینه اجاره مسکن مهم‌ترین عامل اختلاف هزینه سالانه شهرنشینان با روستانشینان است.

نکته‌ای که در این میان باید به آن توجه داشت آنست که شکاف میان درآمد خانوار‌های شهری و روستایی کمتر از هزینه هاست. 

آنطور که آمار‌ها می‌گویند درآمد سالانه متوسط خانوار شهری در سال ۱۴۰۲، ۲۵۷ میلیون تومان بوده که این رقم برای خانوار روستایی ۱۵۰ میلیون تومان بوده است.

به نظر می‌رسد، اگر فردی دارای درآمد ثابت باشد، زندگی کردن در روستا بسیار به صرفه‌تر از شهر باشد، زیرا سطح هزینه‌های شهری با توجه به رشد هزینه‌های سکونت و حمل و نقل بالاتر رفته است.

چند سالی است که تبلیغات گسترده‌ای برای مهاجرت معکوس به روستا آغاز شده است. اما همچنان رغبتی به این موضوع در بین عامه مردم شکل نگرفته است. به نظر می‌رسد یکی از دلایل آن نبود یا کمبود امکانات رفاهی، درمانی، آموزشی و ... در روستا‌ها باشد. 

حال با این شرایط ضروری ست تا مسئولان توجه ویژه‌ای به روستا‌ها یا حتی شهر‌های کوچک در تامین امکانات داشته باشند تا مهاجرت معکوس شکل گرفته و از فشار زندگی در شهر‌های بزرگ کاسته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->