سازوکار کمیسیون تلفیق برای تادیه بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی چیست؟ تبعیض بین نیروی شرکتی با رسمی و قراردادی قابل قبول نیست افزایش قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا رسماً اعلام شد+ جزئیات (۲۷ آبان ۱۴۰۳) توضیحات رئیس سازمان امور اداری و استخدامی درباره برنامه «عدالت در استخدام» پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) | ثبات یا کاهش؟ پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) | بازار سبز می‌ماند؟ برنامه حمایتی سازمان هواپیمایی از شرکت‌های سازندگان پهپاد بازگشت رونق به بازار خودرو | قیمت خودرو افزایش ندارد (۲۷ آبان ۱۴۰۳) فرماندار مشهد: صنعت و هتل‌داری می‌توانند به رفع ناترازی برق کمک کنند روند کند اسقاط تاکسی‌های فرسوده گمرک بخش‌نامه جدیدی برای واردات خودرو جانبازان صادر کرد + متن بخش‌نامه تلویزیون قاچاق ارزان‌تر از تولید داخلی، بازار را قبضه کرد شایعه‌ای که قیمت خودرو را ۵ تا ۱۰ میلیون تومان گران کرد، چه بود؟ رکورد ارزش معاملات بورس شکسته شد | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۲۷ آبان ۱۴۰۳) طلا در مشهد گران و سکه ارزان شد (۲۷ آبان ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۲۷ آبان ۱۴۰۳) | ریزش ۴۰ میلیون تومانی قیمت یک خودرو قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۷ آبان ۱۴۰۳) | تداوم روند رشد قیمت‌ها قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۷ آبان ۱۴۰۳) | افزایش قیمت دلار و طلا شورای اقتصاد دولت دستور تعیین تعرفه جدید گاز را ابلاغ کرد توزیع بیش از ۵ هزار تن انواع گوشت تنظیم بازار در مشهد از ابتدای سال ۱۴۰۳ سرکوب مزدی کارگران در سایه رشد اقتصاد دلالی کمبود سوخت تحویلی دلیل خاموشی‌هاست، نه کمبود ظرفیت نیروگاهی سامانه «خودنویس»، دست بنگاه‌های املاک را از ۲۵۰۰ میلیارد تومان معامله کم کرد بدترین روز‌ها برای طلای جهانی رقم خورد (۲۷ آبان ۱۴۰۳) ۳۳ میلیارد تومان پول چایکاران پرداخت شد (۲۷ آبان ۱۴۰۳) آیا سود سهام عدالت طبق روال سال‌های گذشته واریز می‌شود؟ پشت صحنه درخواست افزایش ۸۰ درصدی قیمت خودرو قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۷ آبان ۱۴۰۳) | انگور کیلویی ۵۰ هزار تومان
سرخط خبرها

«خوشا به حالت‌ ای روستایی!»

  • کد خبر: ۲۵۱۳۰۳
  • ۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳
«خوشا به حالت‌ ای روستایی!»
تجمع امکانات، ادارات و نهاد‌های دولتی در شهر‌های بزرگ، در دهه‌های اخیر موج مهاجرتی گسترده‌ای را به شهر‌ها به وجود آورده که نتیجه‌ای جز گسترش شهر‌ها و به تبع آن گسترش حاشیه نشینی، افزایش قیمت‌ها و به خصوص افزایش قیمت مسکن را در پی نداشته است.

زندگی‌های گران در شهر‌ها به حدی شرایط را برای شهرنشینان دشوار کرده که آنان برای کاهش هزینه‌های زندگی هر روشی را در پیش گرفته اند؛ از دو یا سه شیفته کار کردن گرفته تا کوچ به سمت حاشیه شهر‌ها برای کاهش هزینه اجاره مسکن. 

اما هزینه زندگی در روستا‌ها به مراتب از شهر‌ها کمتر است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هزینه خالص یک خانوار شهری در سال گذشته به ۲۰۶ میلیون تومان در سال رسیده که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۵۰.۶ درصد افزایش داشته است. 

هزینه سالانه یک خانوار روستایی نیز در سال ۱۴۰۲، ۱۱۰ میلیون تومان بوده که نسبت به سال قبل از آن ۴۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد. 
آنطور که به نظر می‌رسد اختلاف هزینه اجاره مسکن مهم‌ترین عامل اختلاف هزینه سالانه شهرنشینان با روستانشینان است.

نکته‌ای که در این میان باید به آن توجه داشت آنست که شکاف میان درآمد خانوار‌های شهری و روستایی کمتر از هزینه هاست. 

آنطور که آمار‌ها می‌گویند درآمد سالانه متوسط خانوار شهری در سال ۱۴۰۲، ۲۵۷ میلیون تومان بوده که این رقم برای خانوار روستایی ۱۵۰ میلیون تومان بوده است.

به نظر می‌رسد، اگر فردی دارای درآمد ثابت باشد، زندگی کردن در روستا بسیار به صرفه‌تر از شهر باشد، زیرا سطح هزینه‌های شهری با توجه به رشد هزینه‌های سکونت و حمل و نقل بالاتر رفته است.

چند سالی است که تبلیغات گسترده‌ای برای مهاجرت معکوس به روستا آغاز شده است. اما همچنان رغبتی به این موضوع در بین عامه مردم شکل نگرفته است. به نظر می‌رسد یکی از دلایل آن نبود یا کمبود امکانات رفاهی، درمانی، آموزشی و ... در روستا‌ها باشد. 

حال با این شرایط ضروری ست تا مسئولان توجه ویژه‌ای به روستا‌ها یا حتی شهر‌های کوچک در تامین امکانات داشته باشند تا مهاجرت معکوس شکل گرفته و از فشار زندگی در شهر‌های بزرگ کاسته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->