به گزارش شهرآرانیوز، شرکت سایپا تنها خودروساز دولتی است که در ۲۴ امین نمایشگاه خودرو مشهد شرکت کرده و جدا از محصولات جدید خود از برخی از محصولات برند چانگان که به زودی قرار است در بازار عرضه شوند رونمایی کرده است. یکی از خودرو هایی که قرار است با نشان چانگان و توسط سایپا در بازار عرضه شود کراس اوور هیبریدی با نام Q۰۵ است که در اصل نسخه پلاگین هیبرید چانگان CS۵۵ پلاس به شمار می رود. در ادامه نگاهی به محصول جدید شرکت سایپا خواهیم داشت.
چانگان Q۰۵ مانند بسیاری از خودرو های پلاگین هایبرید در بخش قوای محرکه از دو پیشرانه برقی و بنزینی بهره می برد که پیشرانه این خودرو صرفا نقش ژنراتور را ایفا کرده و وظیفه تولید نیروی محرکه بر عهده پیشرانه بنزینی است. اگر بخواهیم دقیق تر به پیشرانه های این خودرو نگاهی بیاندازیم باید بگوییم، پیشرانه بنزینی این خودرو یک پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی است که می تواند نهایتا ۱۰۹ اسب بخار قدرت و ۱۴۳ نیوتنمتر گشتاور تولید کند. اما همانطور که گفته وظیفه اصلی این پیشرانه شارژ کردن باتری های این خودرو است و عملا در سیستم تولید نیروی محرکه نقشی ندارد.
اما پیشرانه الکتریکی چانگان Q۰۵ که به نوعی قلب تپنده این خودرو محسوب می شود قادر است حدودا ۲۱۲ اسب بخار قدرت و ۳۳۰ نیوتن متر گشتاور تولید کرده و به چرخ های جلوی این خودرو منتقل کند. جالب است بدانید که این خودرو در حالت تمام برقی می تواند ۱۲۵ کیلومتر پیمایش داشته باشد اما در صورت استفاده ترکیبی این عدد بر اساس استاندارد CLTC به ۱۲۱۵ کیلومتر می رسد.
همانطور که گفته چانگان Q۰۵ در حقیقت نسخه پلاگین هیبرید چانگان CS۵۵ پلاس است و در بحث طراحی به جز در مواردی معدود اختلاف زیادی را در طراحی این دو خودرو نمی بینیم. به طور کلی طراحی بخش جلو و عقب چانگان Q۰۵ همان طراحی است که در چانگان CS۵۵ پلاس دیده بودیم اما به واسطه سبک طراحی جلو پنجره این خودرو که به صورت بسته طراحی شده می توان میان این دو خودرو تمایز قائل شد.
اما در طراحی داخل کابین همین تفاوت های کوچک را هم نمی بینیم و دقیقا سبک طراحی داخل کابین این خودرو همان سبک طراحی چانگان CS۵۵ پلاس است. به طور دقیق تر، همان سبک طراحی فرمان و کلاستر و کنسول وسط و حتی تریم داخل کابین که پیش تر در چانگان سی اس ۵۵ پلاس شاهد بودیم در چانگان Q۰۵ نیز تکرار شده است.
چانگان Q۰۵ دارای امکانات بسیار خوبی است که از جمله آن ها می توان به؛ شش کیسه هوا ۱۰ نقطه ای، سیستم خودران سطح ۲، هشدار برخورد از جلو، رادار نگهدارنده بین خطوط، رادار خط خوان، سیستم بازیاب انرژی، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم کنترل کشش، فرمان کمکی برقی، ترمز پارک برقی، اتوهلد، سامانه کنترل پایداری، سیستم ورود و خروج بدون کلید و… اشاره کرد.