به گزارش شهرآرانیوز، مسابقه ادبی فرهنگی «فارسی وطن است» مسابقهای بود که از سال گذشته به همت بنیاد شهید مسعود، موسسه در دری و حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی با هدف برگزاری رویدادی برای برطرفکردن چالشهای زبان فارسی در افغانستان آغاز شد.
این مسابقه در ۳ حوزه شعر، داستان و پژوهش ادبی شکل گرفت و پس از انتشار فراخوان، با استقبال قابل توجهی از سوی فارسیزبانان در کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان روبرو شد.
اما امشب (۳۱ شهریورماه ۱۴۰۳) مراسم اختتامیه این مسابقه در پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد برگزار شد و برگزیدگان آن معرفی شدند.
محمد حسینزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این مراسم ضمن تبریک میلاد نبی مکرم اسلام (ص) و امام حسن مجتبی (ع) خاطرنشان کرد: مرز جغرافیایی در جغرافیای سیاسی جای خود دارد. اما مرزهای فرهنگی در قفس مرز جغرافیایی باقی نمیمانند.
وی افزود: مرز فرهنگی اگر اسلام باشد، ۲ میلیارد نفر در این کشور بزرگ به پهنای کره زمین، شهادتین گفتهاند و پیرو پیامبر رحمت هستند.
حسینزاده در ادامه گفت: دلها باید به هم نزدیک شود و در نهایت به هم پیوند بخورد و اگر چنین شد، دیگر دشمن ظالمی مانند اسرائیل پیدا نمیشود که همکیشان ما را اینچنین به خاک و خون بکشد.
وی افزود: ما هنوز به آن وحدت امت اسلامی نرسیدهایم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در کشورهای فارسی زبان، این زبان است که دلهای مردم را به هم نزدیک کرده و بین مردم پیوند ایجاد کرده است. اما ما هنوز زبان را جدی نگرفتهایم و هنوز تعصب زیادی نسبت به زبان نداریم. در مقابله هجمه بیگانگان به زبانمان، حالت تدافعی یا تهاجمی نداشتهایم و در و دیوار شهرها پر از اسامی بیگانه میشود.
وی تاکید کرد: باید به مقوله زبان با تعصب توجه داشته باشیم. در حالی که در این مقوله نسبت به ۲ یا ۳ قرن گذشته عقبنشینی داشتهایم.
حسینزاده افزود: زبان، عامل بسیاری از خاطرات مشترک ملتها با یکدیگر است و اگر زبان مشترک نداشته باشیم، هویت مشترک هم نخواهیم داشت.
«مجید عسکری» رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: در برگزاری چنین جشنوارهها و همایشها، علاوه بر این که از اهمیت زبان و ادبیات فارسی و حفظ و ضرورت پاسداشت آن سخن گفته میشود، یک پیام مهم نیز وجود دارد. این که یک ما برای حل مسائلی که موجب اختلافات است، نقاط اشتراک و ایدههای زیادی داریم.
وی افزود: شعار زیبای «فارسی وطن است» که برای عنوان این مسابقه انتخاب شد، شعار خوبی بود و این نکته را یادآوری میکرد که برای راه افتادن پیام وحدت، میتوان از چنین شعارهایی بهره برد.
عسکری خاطرنشان کرد: سالها است در کشور ما، عزیزان مهاجر تلاش میکنند و خدمات زیادی از خود مبذول میدارند و به یادگار میگذارند که از نمونه آن، میتوان به خدمات علمی و ادبی استاد محمدکاظم کاظمی اشاره کرد.
معرفی برگزیدگان
در بخشهای دیگری از این برنامه نیز دکتر «علیرضا قیامتی» مدرس دانشگاه و «حفیظ منصور» از اعضای بنیاد شهید مسعود، به بیان نکاتی درباره اهمیت زبان فارسی پرداختند.
همچنین جمعی از شعرا، نویسندگان و پژوهشگران نیز مطالبی درباره اهمیت توجه به زبان فارسی ارائه کردند.
در پایان این مراسم نیز برگزیدگان این مسابقه ادبی معرفی شدند.
اسامی برگزیدگان بر اساس نظر هیئت داوران به شرح زیر است:
۱- در بخش شعر، «احسان بدخشانی»، «زهرا رسولی» و «موسی عصمتی» به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی شدند و «مهران پوپل»، «سید حکیم بینش»، «حمید تقدیمی»، «خدیجه حلیمی»، «محمد مهدی احمدی»، «کمال نصرالله»، «محمدعلی نورعلی» و «علیمحمد مرادی» به عنوان نفرات برگزیده معرفی شدند.
۲- در بخش داستان، «مصطفی توفیقی»، «نجمه یوسف زاده» و «میر احمدرضا مشرف» مقام اول تا سوم را کسب کردند و «رامش شریفی»، «علی شادکام» و «شریف منصوری» شایسته تقدیر شناخته شدند.
۳- در بخش مقالات و پژوهشهای ادبی «روحالله بهرامیان» «محمود جعفری» و «مرضیه سادات هاشمی» حائز رتبههای اول تا سوم شدند و «شوکت علی محمدی»، «محسن شریفی»، «امینه استاد»، «امید جان»، «فریدون بوریف»، «استاد دلشاده» و «استاد سراج الدین» شایسته تقدیر شناخته شدند.