رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
سرخط خبرها

خانه سالمند را ایمن کنیم

  • کد خبر: ۲۵۲۵۶
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۸
خانه سالمند را ایمن کنیم
استفاده از سیستم‌های نظارتی که در درون و بیرون خانه فعالیت‌های سالمندان را رصد کرده و به محض زمین خوردن فرزندان و گروه‌های درمانی را خبر می‌کنند، متداول شده است اما موضوع اصلی اطمینان یافتن سالمندان از ایمن بودن خانه‌هایشان است.
به گزارش شهرآرانیوز، سالمندان فعال و مستقل ترجیح می‌دهند وقت‌شان را همراه با همسالان‌شان‎ در فعالیت‌های اجتماعی و تفریحی سپری کنند در حالی که سالمندانی که به ندرت از خانه خارج می‎شوند بیشتر از امکاناتی که در منزل وجود دارد، استفاده می‌کنند. در این نوشتار با توصیه‌های کاربردی برای ایمن کردن یک خانه برای زندگی سالمندان آشنا می‌شویم.
 
در آشپزخانه
آشپزخانه یکی از خطرناک‌ترین نقاط خانه است و ایمن کردنش اهمیت زیادی دارد.
استفاده از لوازم آشپزخانه مثل رنده، چاقو‌های بزرگ و ... برای سالمندان دشوار است. خیس بودن کف آشپزخانه نیز احتمال لیز خوردن و به زمین افتادن آن‌ها را افزایش می‌دهد.
با مطالعه و اجرای توصیه‌های زیر احتمال آسیب دیدن سالمندان در آشپزخانه کم خواهد شد:
- تغییر چیدمان کابینت‌ها با هدف کاهش خم و راست شدن سالمندان
- تغییر مکان دستگیره کابینت‌ها و دراور‌ها با هدف در دسترس قرار گرفتن برای سالمندان
- قرار دادن بشقاب‌ها در قفسه‌های فلزی روی پیشخوان به خاطر دسترسی داشتن آسان به آن‌ها
- استفاده از یخچال فریزری که حتی‎‌الامکان فریزرش پایین باشد.
- نصب کردن صفحه گردان در کابینت‌هایی که در گوشه قرار دارند
- قرار دادن مایکروویو در مکانی قابل دسترس
- تنظیم پکیج حرارتی با هدف حفظ دمای آب روی ۴۸ درجه سانتی‌گراد
- خرید و استفاده از کتری و چای ساز برقی با قابلیت خاموش شدن اتوماتیک
- کنترل تاریخ مصرف مواد غذایی درون فریزر پیش از مصرف
 
در اتاق خواب
اتاق خواب، یکی از مهم‌ترین اماکنی است که باید در خانه سالمندان بالای ۶۰ سال باشد. با اجرا توصیه‌ها زیر اتاق خواب آن‌ها به مکانی راحت و ایمن تبدیل خواهد شد:
- نصب دستگیره‌ها بر در و دیوار اتاق خواب با هدف ایمن کردن رفت و آمد سالمند
- نصب سنسور شناسایی دود و مونوکسید‎کربن در اتاق خواب و کنترل مکرر باتری سنسور‌ها
- قرار دادن آباژور در کنار تخت خواب
- نصب کردن سیستمی که بلافاصله پس از افتادن سالمند از تخت به مرکز درمانی اطلاع دهد
- جمع کردن فرش از اتاق خواب با هدف جلوگیری کردن از لیز خوردن یا ثابت کردن آن با استفاده از ترمز‌های فرش
 
در حمام
حمام می‌تواند برای سالمندان بسیار خطرناک باشد. مشکلات جسمی می‌تواند ورود و خروج از وان را دشوار کند. مصرف دارو‌های کنترل کننده فشار خون، دیابت، چربی خون و... ممکن است عوارض جانبی مثل سرگیجه داشته باشند که خطر افتادن سالمندان در حمام را افزایش می‌دهند.
 با مطالعه و اجرا توصیه‌های زیر می‌توان احتمال آسیب دیدن سالمندان در حمام را کم کرد:
- نصب دستگیره‌های چوبی کنار توالت، دوش و وان با هدف نشت و برخاست ایمن
- نصب دکمه زنگ هشدار بر دیوار حمام
- نصب دستگیره‌های اهرمی به دلیل سهولت استفاده از آن‌ها
- نصب لامپ مناسب و پر نور که حمام را به اندازه کافی روشن کند
- استفاده از در غیر قابل قفل در حمام
- نصب کفپوش‎های ضد لغزش در وان و کف حمام
 
در اتاق نشیمن
سالمندان بیشتر وقت‌شان را در اتاق نشیمن می‌گذرانند. آنجا تلویزیون تماشا می‌کنند، استراحت می‌کنند و با دوستان و اعضاء خانواده‌شان معاشرت می‌کنند. با مطالعه و اجرای توصیه‌های زیر این مکان ایمن‎‌تر خواهد شد:
- جمع‌آوری وسایلی مثل گلدان، آباژور، تابلو، صندلی، وسایل زینتی و ...
- جایگزین کردن صندلی‌های چرخ‎دار با صندلی‌های معمولی
 - قرار دادن کفپوش‌های ضد لغزش زیر فرش‌ها
 
منبع: سلامت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->