تکتم جاوید/ شهرآرانیوز، مصطفی اسدی افزود: از 27هزار سوادآموزی که در کل استان داریم، نیمی از آنها یعنی حدود 13هزار نفر در نواحی مشهد و تبادکان هستند و از ابتدای شیوع کرونا به روشهای مختلف درحال تحصیل هستند.
وی تأکید کرد: از زمانی که ادارات زمان آزمونها را اعلام کنند، با رعایت پروتکلهای بهداشتی برای شرکت حضوری در امتحانات معرفی میشوند که به احتمال زیاد تا پایان اردیبهشتماه است. هم اکنون در 4شهر استان وضعیت سفید اعلام شده است که با اعلام فرمانداری منطقه میتوانند با رعایت پروتکل بهداشتی امتحانات را برگزار کنند. همچنین اداراتی که تعداد سوادآموز کمتری دارند هم میتوانند آزمونهای پایان سال را برگزار کنند. درباره شهرستانهایی که هنوز در وضعیت قرمز هستند، منتظر دستورالعمل وزراتخانه و ستاد مدیریت کرونا خواهیم ماند.
وی توضیح داد: شیوه آموزش این افراد با آموزشوپرورش عادی متفاوت است، به همین دلیل روشهایی را برای آموزش پیشبینی کردیم. مرحله اول این بود که آموزشدهندهها با استفاده از تلفن همراه و اینترنت آموزش خود را شروع کردند، بر همین مبنا کلاسها برگزار شد و ادامه یافت.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش خراسان رضوی گفت: در مرحله بعد آموزش فردبهفرد انجام شد که آموزشدهندههای ما در کلاسهایی که تنها یک یا دو سوادآموز داشتند، با رعایت پروتکلهای بهداشتی به منازل آنان مراجعه کردند و آموزش را ادامه دادند.
اسدی افزود: روش سوم آموزش از طریق صداوسیمای کشوری بود که هماکنون در برنامه «لوح و قلم» به این بخش از افراد جامعه آموزش داده میشود. این برنامه از شنبه ۱۳اردیبهشت، آغاز شده است و هر هفته شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۷:۲۵ به روی آنتن خواهد رفت.
وی ادامه داد: در راستای آموزشهای بزرگسالان، دستورالعمل وزارتخانه این است که ادارات سیدیهایی را براساس آموزشهای باقیمانده تهیه کنند و پس از زمانبندی در صداوسیمای استانی پخش کنند. هم اکنون درحال تکثیر این سیدیها هستیم تا در شهرستانها هم توزیع شود.
وی همچین روش دیگر آموزش را خودخوان ذکر کرد و افزود: سوادآموزان میتوانند با کمک یک فرد باسواد در خانواده مطالعه کنند و آموزش ببیند.