پایان رسیدگی به پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران علت آتش‌سوزی در ساختمان شرکت سیمان سبزوار چه بود؟ مهار آتش سهمگین ساختمان سیمان لار سبزوار با تلاش آتش‌نشانان فرودگاهی چالش‌های اصلی خدمات‌دهی حوزه سلامت در مشهد از زبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: امنیت شغلی و اجتماعی پزشکان به مخاطره افتاده است خبر خوش برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود
سرخط خبرها

احتمال افزایش آتش‌سوزی در جنگل‌های کشور/ مشکل دسترسی به تجهیزات اطفای هوایی

  • کد خبر: ۲۵۹۲۰
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۳
احتمال افزایش آتش‌سوزی در جنگل‌های کشور/ مشکل دسترسی به تجهیزات اطفای هوایی
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ضمن اشاره به اینکه به دلیل بارش‌های خوب پوشش جنگلی و مرتعی در کشور انبوه است و این موضوع ظرفیت آتش‌سوزی را افزایش داده است، گفت: اکنون با استفاده از تصاویر ماهواره نقاط بحرانی وقوع آتش تعیین شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، سرهنگ علی عباس‌نژاد با اشاره به اینکه هم‌زمان با گرم‌شدن هوا و رفع محدودیت‌ها برای سفر، حضور افراد در عرصه‌های منابع طبیعی افزایش پیدا می‌کند، اظهار کرد: هر سال سازمان جنگل‌ها برای کنترل و پیشگیری از وقوع حریق در فصل بهار و تابستان برنامه‌ریزی‌هایی را انجام می‌دهد. امسال نیز تمهیدات حفاظتی به استان‌ها ابلاغ و تأکید شده است که برای جلوگیری از آتش‌سوزی و کنترل آن با دستگاه‌های مربوط از جمله استانداری‌ها و مراکز مدیریت بحران، هماهنگی‌های لازم صورت گیرد.

وی گفت: در استان‌های مختلف کشور هماهنگی‌های لازم با جوامع محلی و معتمدانی که پیش از این نیز در اطفای حریق به ما کمک کردند، صورت گرفته است. بنابراین علاوه بر نیروهای یگان حفاظت، گروه‌های مختلف جوامع محلی آماده‌باش هستند. در حال حاضر بر اساس تصاویر ماهواره‌ای و تجربه‌های پیشین، نقاط بحرانی از نظر وقوع آتش‌سوزی مشخص شده‌اند و جزئیات آن‌ها در اختیار ادارات کل منابع طبیعی استان‌ها قرار گرفته است.

کدام نقاط مناطق بحرانی از نظر آتش‌سوزی هستند؟

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: از این‌رو در کنار نقاط بحرانی تجهیزات اطفای حریق مستقر می‌شود و نیروهای اطفا نیز نسبت به این نقاط آگاه‌تر خواهند بود. در حال حاضر نقاط بحرانی بخش‌هایی از جنگل‌های زاگرس در استان‌های کردستان، لرستان، چهار محال و بختیاری و خوزستان است چرا که طی سال گذشته بیشترین مشکلات حریق را در جنگل‌های زاگرس داشتیم. در شمال کشور بخشی از جنگل‌های استان گیلان نیز جزو این مناطق بحرانی است.
 

مشکل دسترسی به تجهیزات اطفای هوایی حریق در سال گذشته

سرهنگ عباس‌نژاد در ادامه ضمن اشاره به تجهیزات و امکانات این سازمان برای اطفای حریق در جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: متأسفانه سال گذشته ما برای اطفای هوایی حریق از طریق بالگرد دچار مشکل بودیم و به تجهیزات هوایی دسترسی نداشتیم. از این‌رو برخی آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌ها بیش از ۲۴ ساعت طول کشید که سبب افزایش سطح سوخته جنگلی نسبت به سال ۹۷ شد.

وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۲۵ آتش‌سوزی در جنگل‌ها به وقوع پیوست که از لحاظ عددی نسبت به سال ۹۷ کمتر بود، تصریح کرد: بیشتر این آتش‌سوزی‌ها در مناطق صعب‌العبوری رخ داد که برای اطفای آن نیاز به تجهیزات هوایی داشتیم همچنین طی سال گذشته آتش‌سوزی‌های بیشتری در سطح مراتع کشور رخ داد که بخشی از آن به دلیل پوشش انبوه و خوب مرتع نسبت به سال‌های گذشته به‌سرعت گسترش یافت.

به گفته فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری جلسه‌ای با حضور سرپرست سازمان جنگل‌ها، نمایندگان ستاد مدیریت بحران کشور و وزارت دفاع برگزار شده است و امیدواریم که امسال به تجهیزات اطفای هوایی حریق دسترسی داشته باشیم.

ظرفیت بالای آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور در امسال

عباس‌نژاد در ادامه با تأکید بر اینکه تمامی مردم می‌توانند در جلوگیری از وقوع آتش‌سوزی در سطح جنگل‌ها و مراتع به ما کمک کنند، اظهار کرد: حدود ۹۰ درصد آتش‌سوزی به دلیل عوامل انسانی رخ می‌دهد. امسال نیز با توجه به بارش‌های خوب در کشور پوشش گیاهی جنگلی و مرتعی بسیار انبوه و ظرفیت آتش‌سوزی و گسترش آن بالا است.

چگونه از وقوع حریق در جنگل‌ها و مراتع جلوگیری کنیم؟

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه پوشش جنگلی کشور ما در مقایسه با سایر کشورها بسیار اندک است و باید از آن به بهترین شکل از آن حفاظت کنیم، گفت: یکی از علت‌های وقوع آتش‌سوزی‌های جنگلی و مرتعی در کشور ما این است که رانندگان هنگام عبور از مسیرهای مرتعی و جنگلی ته سیگار خود را به حاشیه جاده پرتاب می‌کنند که این موضوع می‌تواند وقوع آتش را به دنبال داشته باشد همچنین به طور کلی آتش روشن کردن در جنگل ممنوع و جرم است. برخی افراد نه تنها اقدام به روشن کردن آتش در جنگل می‌کنند بلکه در خاموش کردن آن نیز بی‌دقتی می‌کنند.

وی با بیان اینکه از دیگر عوامل انسانی وقوع حریق در جنگل‌ها و مراتع، آتش‌زدن زمین‌های کشاورزی مجاور عرصه‌های منابع طبیعی پس از برداشت محصول است، گفت: عموما افراد قادر به کنترل این‌گونه آتش‌سوزی‌ها در زمین کشاورزی خود نیستند و این وضعیت سبب می‌شود که حریق به جنگل‌ها و مراتع برسد. این اقدام نیز جرم است و نیروهای منابع طبیعی درصورت مشاهده چنین موضوعی پیگیری قضایی خواهند کرد.

برخی به عمد جنگل‌ها و مراتع را آتش می‌زنند

عباس‌نژاد در پایان ضمن اشاره به اینکه برخی آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های منابع طبیعی به صورت عمدی رخ می‌دهد، توضیح داد: گاهی برخی افراد سودجو و متخلف که زمین‌هایی را در کنار جنگل‌ها و مراتع دارند به این دلیل که قسمتی از عرصه‌های منابع طبیعی را به زمین خود اضافه کنند، اقدام به آتش‌زدن آن می‌کنند. همچنین گاهی در مراتع که طرح‌های مرتع‌داری اجرا می‌شود برخی به دلیل اختلاف نسبت به آتش‌زدن مراتع یکدیگر اقدام می‌کنند. این‌گونه اقدامات نه‌تنها جرم است بلکه غیرانسانی است و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->