قیمت سیب زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد مراسم قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد+ جزئیات (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش قیمت خودرو‌های خارجی (۴ اسفند ۱۴۰۳) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ اسفند ۱۴۰۳) | شاهین اتوماتیک پلاس ۱۵ میلیون تومان ریزش کرد پیش فروش بلیت‌های نوروز ۱۴۰۴ در دهه نخست اسفند ۱۴۰۳ بخشنامه وام ۶۵۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌فروش سه محصول سایپا ویژه ماه رمضان از (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات بررسی بروکر آلپاری با بروکر‌های دیگر: مقایسه کامل آخرین جزئیات از واریز سود سهام عدالت (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش بورس در اولین روز هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ اسفند ۱۴۰۳) حدود یک‌سوم صنایع باارزش ایران در خراسان رضوی هستند | سهم استان از سبد مالیاتی کشور کمتر از یک درصد است زمان مرحله دوم پیش فروش سکه مشخص شد + جزئیات خطوط مترو و اتوبوس‌رانی مشهد فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) در روز تشییع پیکر سید مقاومت، رایگان است قیمت حلیم و شله در ایام ماه مبارک رمضان ۱۴۰۳ در مشهد اعلام شد تمدید تغییر ساعات کاری بانک‌ها تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ خرید قسطی خودرو تا قبل از نوروز ۱۴۰۴ نرخ طلا در مشهد اعلام شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آغاز طرح نظارتی تعزیرات حکومتی ویژه رمضان و نوروز ۱۴۰۴ در مشهد و خراسان رضوی از فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۴ اسفند ۱۴۰۳) | دلار ۹۴ هزار تومان را هم رد کرد ۸۰ درصد اشتغال خراسان رضوی در فضای غیرصنعتی است | مشهد، میزبان ۵۲ درصد هتل‌های کشور عضو کمیسیون عمران مجلس: گرانی بلیت هواپیما اگر مصوبه قانونی ندارد، باید لغو شود وزیر نیرو: کشف ۱۰هزار ماینر قاچاق در کشور ریزش آبشاری قیمت دلار دیجیتال (۴ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بازار کیف‌‌وکفش در دستان اتباع غیرمجاز | قاچاق کیف‌وکفش بی‌کیفیت به کشور، یک مشکل دیگر

  • کد خبر: ۲۶۰۰۲۹
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
بازار کیف‌‌وکفش در دستان اتباع غیرمجاز | قاچاق کیف‌وکفش بی‌کیفیت به کشور، یک مشکل دیگر
در حال حاضر، ۸۰ درصد تولید‌ کیف زنانه در تهران، توسط اتباع افغانستانی انجام می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، صنعت تولید کیف و کفش ایران که زمانی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور شناخته می‌شد، حال در آستانه فروپاشی قرار دارد. تسلط بی‌سابقه اتباع افغانستانی بر بخش عمده‌ای از تولید کیف‌وکفش زنانه، به ویژه در تهران و افزایش قاچاق کالا، تولید‌کنندگان و فعالان این عرصه را با چالش‌های زیادی مواجه کرده است. تحریم، ممنوعیت واردات و نوسانات ارزی تنها بخشی از مشکلات این صنعت هستند. به دلیل این شرایط، آینده این صنعت هم در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

تسلط اتباع غیرقانونی بر بازار کیف‌وکفش

سید محمود موسوی، رئیس اتحادیه سراجان تهران، درباره تولید کیف‌وکفش توسط اتباع افغانستانی گفته است که در حال حاضر ۸۰ درصد تولید‌ کیف زنانه در تهران، توسط اتباع افغانستانی انجام می‌شود. این افراد سال‌هاست در این صنف مشغول به فعالیت هستند. این افراد تمام امور مربوط به بنکداری، کارگری و باربری را خودشان انجام می‌دهند.

وی درباره کیفیت تولیدات آن‌ها اظهار کرد: هیچ‌یک از تولیدات آن‌ها مجوز ندارند و همه این بنگاه‌ها به صورت غیرقانونی فعالیت می‌کنند.

قاچاق و کاهش قدرت خرید؛ ۲ چالش بزرگ

قاچاق گسترده کیف و کفش از دیگر مشکلات این صنعت است. ورود بی‌رویه محصولات قاچاق با قیمت پایین، رقابت را برای تولید‌کنندگان به امری دشوار تبدیل کرده است. از سوی دیگر، کاهش قدرت خرید مردم به دلیل مشکلات اقتصادی، تقاضا برای محصولات غیرحیاتی نظیر کیف‌وکفش را کاهش داده است.  

رئیس اتحادیه سراجان هم با اشاره به موضوع قاچاق و تأثیر آن بر این صنف، تصریح کرد: امسال تعداد زیادی کیف قاچاق وارد کشور شده که این امر بدهی زیادی برای تولید‌کنندگان ایجاد کرده است؛ چراکه اگر قیمت کیف تولید داخل ۵۰۰ هزار تومان باشد و کیف خارجی یک میلیون تومان، مردم خرید کیف قاچاق خارجی را ترجیح می‌دهند.

وی درباره ممنوعیت واردات در این حوزه بیان کرد: واردات کیف در ایران از سال ۹۷ ممنوع شد. به دلیل ورود اجناس قاچاق و همین‌طور فعالیت اتباع، مخالف آزادسازی قیمت‌ها هستیم؛ چراکه در حال حاضر این صنف در معرض ورشکستگی قرار دارد.

صادرات کفش، تنها نقطه روشن

در مقابل، صنعت کفش ایران وضعیت بهتری دارد؛ چراکه طبق اطلاعات منتشرشده از سوی آنا و به گفته رئیس اتحادیه کفاشان دست‌دوز تهران، متوسط صادرات سالانه کفش به ۱۰۰ میلیون دلار می‎‌رسد. با این حال واردات غیرقانونی همچنان ادامه دارد؛ چراکه سال گذشته، ۴۵ میلیون دلار کفش قاچاق وارد کشور شده است.

راهکار چیست؟

تولید‌کنندگان کیف و کفش، نگرانی زیادی بابت آینده این صنعت دارند. اگر به مشکلات فعالان این عرصه رسیدگی نشود، قطعاً بسیاری از واحد‌های صنفی تعطیل می‌شوند. برای بهبود این شرایط و جلوگیری از ورشکستگی فعالان این صنف راهکار‌های متفاوتی وجود دارد. یکی از این راهکار‌ها حمایت از تولید‌کنندگان داخلی است که دولت می‌تواند با ارائه تسهیلات مالی، کاهش هزینه‌های تولید و حمایت از صادرات، به تولید‌کنندگان کمک کند.

علاوه بر این، دولت باید با کنترل بیشتر مبادی ورودی کشور، در راستای کاهش ورود کالای قاچاق به کشور تلاش کند. همچنین دولت می‌تواند با واردات مواد اولیه باکیفیت و ابزار و ماشین‌آلات مورد نیاز، برای بهبود کیفیت کالای داخلی اقدام کند. علاوه بر موارد فوق، دولت باید با فعالیت اتباع غیرقانونی مقابله کند تا این‌گونه کسب‌وکار‌ها آسیب نبینند.

صنعت کیف و کفش ایران با چالش‌های جدی مواجه بوده که نیازمند توجه ویژه مسئولان و نهاد‌های مربوطه است. دولت می‌تواند با اتخاذ تصمیمات درست و سیاست‌‌گذاری مناسب، برای حل این مشکل اقدام کند تا این صنعت بتواند همچون گذشته، در اقتصاد کشور سهم داشته باشد.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->