تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان ماجرای درگذشت متخصص طب اورژانس در مشهد چه بود؟ اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

آموزش و پرورش در جهان کنونی

  • کد خبر: ۲۶۰۰۴۶
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۱
آموزش و پرورش در جهان کنونی
شرط داشتن آگاهی و دانش و پیش از آن مهیا بودن شرایطی برای دسترسی به این مهم به جهت دستیابی به توسعه پایدار از بدیهی‌ترین اموری است که جوامع باید مدنظر قرار دهند. از این رو شکل گیری بستری برای آموزش علوم باتوجه به کارکرد ذکر شده جزء لاینفک زندگی بشر بوده است که ماحصل آن سیستم آموزش و پرورش است.

علاوه بر این کارکرد مهم این نهاد کارکرد حیاتی دیگری نیز دارد که تکمیل فرایند جامعه پذیری و قوام و جهت دادن این مساله پس از نهاد خانواده است. این کارکرد اهمیت نهاد آموزش و پرورش را تا حدی بالا میبرد که با نهاد بسیار مهم خانواده هم تراز می‌گردد.

در واقع باید گفت آنچه هر جامعه را حیات بخشیده و تداوم میدهد فرایند جامعه پذیری است که دو بال اصلی آن خانواده و آموزش و پرورش هستند. جامعه پذیری به تعبیر ساده مسیری است که افراد هر جامعه طی آن خود را با جامعه و ارزش‌ها و هنجارهایش همنوا می‌کنند. این همنوایی مسیری طولانی دارد و نه تنها فرهنگ را انتقال می‌دهد بلکه نحوه زندگی آینده فرد را نیز تعیین می‌کند؛ بنابراین تاکید مجدد بر این مساله که آموزش و پرورش توانمند به معنای سرمایه گذاری کلان انسانی برای داشتن جامعه‌ای کارآمد‌تر و البته با میزان آسیب کمتر است، سخنی بیراه و تکرار مکررات نیست. این نهاد مهم خود دارای آسیب‌هایی است که با تعریف فوق خواهد توانست جامعه را رو به افول ببرد. این آسیب‌ها از گذشته وجود داشته اند؛ اما فرآیند جهانی شدن آن را به سمتی نو برده است.

جهانی شدن و آموزش و پرورش

نهاد آموزش و پرورش در دنیای امروزی میبایست اصل تغییر را بپذیرد. در واقع مفهوم آموزش و پرورش نوین که مبتنی بر این اصل است به دنبال اهدافی، چون ایفای نقش مسئولانه در افراد، پرورش هوش و استعداد، خلاقیت، غلبه بر آسیب‌ها و انگیزه‌های نامطلوب موثر در آن است که برخی جوامع از طرفی، چون هدایت اجتماعی، تغییرات در فرهنگ، الگو‌های اقتصادی متصل به هم و ... آن را مورد توجه قرار داده اند.

جهانی شدن از جمله مسائل مهم در آموزش و پرورش است که آنرا متاثر می‌کند. افراد در دنیای امروزی شخصیت‌های چند بعدی می‌یابند و ماندگاریشان در عرصه بین المللی نیازمند مهارت‌هایی است که منجر به تغییراتی در نهاد آموزش وپرورش خواهد شد. در دنیای کنونی برخی مخالف و برخی موافق جهت گیری‌های این نهاد با توجه به جریان جهانی شدن هستند.

این امر تهدید‌ها و فرصت‌هایی را در دل خود دارد. در دنیای امروزی برخی بحران‌ها میان تمامی جوامع مشترک هستند و آموزش مسائل مربوط به آن می‌تواند فرصتی برای کمک به بشریت باشد. آموزش‌های زیست محیطی برای مقابله با بحران‌های این حوزه و توجه به فرهنگ شهروندی و مشارکت اجتماعی موضوعاتی از این دست محسوب می‌شوند.

از سوی دیگر امر جهانی شدن که در دل خود حضور رایانه، اینترنت و وسایل ارتباط جمعی را همراه دارد، منجر به ایجاد خدشه‌هایی در روابط معلم و دانش آموز و حواشی مربوط به حضور در فضای مجازی و یافتن اطلاعات سریع و بدون محدودیت خواهد شد. مساله جهانی شدن همچنین هویت ملی هر کشور را متاثر خواهد کرد و و جهان را به سمت تک فرهنگی سوق خواهد داد.

نهایتا با توجه به اهمیت نهاد آموزش و پرورش و بحران‌های زیر ساختی و مدرن موجود، توجه و اختصاص بودجه‌های مناسبت به آن خواهد توانست آینده‌ای روشن که نه تنها امر فرهنگ بلکه اقتصاد را متاثر خواهد کرد را رقم بزند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->