نقشه‌های اراضی پادگان لشکر ۷۷ و آبشار ۲ در مشهد پس از ۱۴ سال به مرحله امضا رسید مردم باید به پروژه‌های آموزش و پرورش حس مالکیت داشته باشند خواب‌آلودگی مداوم می‌تواند زنگ خطر زوال عقل در زنان باشد سرطان پوست را با نیش حشرات اشتباه نگیرید فرماندار مشهد: زیرساخت‌های زیارت و گردشگری تقویت می‌شود قرعه‌کشی حساب‌های طرح «رویش جوانه‌های جهاد» انجام شد + اسامی دانش‌آموزان برگزیده تغییر سبک زندگی، عامل اصلی افزایش آمار ابتلا به سرطان در خراسان رضوی عدم اتصال‌ بیش از نیمی از مشاوران املاک خراسان رضوی به سامانه کاتب سرقت ۵ میلیاردی از کیف پول الکترونیک مرد فراموش‌کار! چند نکته مهم درباره حفاظت از محیط زیست | توجه به کاتالیست‌ها کیفیت سوخت را بالا می‌برد امضای تفاهم‌نامه جدید برای ارتقای عدالت آموزشی و کیفیت آموزش مدارس استثنایی پاسخ آموزش‌وپرورش به نارضایتی‌های والدین درباره تغییر ساعت مدارس شرط جالب مال باخته مشهدی برای بخشیدن زن سارق محل تحویل کارت‌های ورود به جلسه امتحان تعیین شد تغییر ساعت فعالیت مدارس؛ تصمیمات خلق‌الساعه، بلاتکلیفی والدین اصلاح روش حفاظت از محیط زیست بعد از ۶ سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر می‌کند؟ | برگزاری همه امتحانات در نوبت صبح ۲۴ رشته تحصیلی فنی‌وحرفه‌ای به‌روزرسانی شدند آیا می‌توان به نوزادان برای رفع تشنگی آب یا آب جوش داد؟ بازدید وزیر آموزش و پرورش از نمایشگاه کتاب تهران کاهش حدود ۳ درصدی تلفات تصادفات در ۱۴۰۳| خراسان رضوی رتبه سوم مرگ‌بارترین استان‌ها در تصادفات را دارد غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند از عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی! ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی | آیا این وام به همه بازنشستگان تعلق می‌گیرد؟ واریز دیه متوفیان حادثه بندر شهید رجایی به حساب اولیای‌دم، طی ۴۸ ساعت ورود بیش از ۱۷ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی گزارش کمیسیون اصل نود درباره عملکرد صندوق‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی و کشوری در انتشار صحیح اطلاعات فعالیت تمام مدارس دولتی و غیردولتی از امروز (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)، ساعت ۱۳ پایان می‌یابد علائم اختلالات یادگیری در کودکان کدام‌اند؟ ساعات امتحانات نهایی و هماهنگ کشوری تغییر نکرده است
سرخط خبرها

آموزش و پرورش در جهان کنونی

  • کد خبر: ۲۶۰۰۴۶
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۱
شرط داشتن آگاهی و دانش و پیش از آن مهیا بودن شرایطی برای دسترسی به این مهم به جهت دستیابی به توسعه پایدار از بدیهی‌ترین اموری است که جوامع باید مدنظر قرار دهند. از این رو شکل گیری بستری برای آموزش علوم باتوجه به کارکرد ذکر شده جزء لاینفک زندگی بشر بوده است که ماحصل آن سیستم آموزش و پرورش است.
لیلی رحمانی
نویسنده لیلی رحمانی

علاوه بر این کارکرد مهم این نهاد کارکرد حیاتی دیگری نیز دارد که تکمیل فرایند جامعه پذیری و قوام و جهت دادن این مساله پس از نهاد خانواده است. این کارکرد اهمیت نهاد آموزش و پرورش را تا حدی بالا میبرد که با نهاد بسیار مهم خانواده هم تراز می‌گردد.

در واقع باید گفت آنچه هر جامعه را حیات بخشیده و تداوم میدهد فرایند جامعه پذیری است که دو بال اصلی آن خانواده و آموزش و پرورش هستند. جامعه پذیری به تعبیر ساده مسیری است که افراد هر جامعه طی آن خود را با جامعه و ارزش‌ها و هنجارهایش همنوا می‌کنند. این همنوایی مسیری طولانی دارد و نه تنها فرهنگ را انتقال می‌دهد بلکه نحوه زندگی آینده فرد را نیز تعیین می‌کند؛ بنابراین تاکید مجدد بر این مساله که آموزش و پرورش توانمند به معنای سرمایه گذاری کلان انسانی برای داشتن جامعه‌ای کارآمد‌تر و البته با میزان آسیب کمتر است، سخنی بیراه و تکرار مکررات نیست. این نهاد مهم خود دارای آسیب‌هایی است که با تعریف فوق خواهد توانست جامعه را رو به افول ببرد. این آسیب‌ها از گذشته وجود داشته اند؛ اما فرآیند جهانی شدن آن را به سمتی نو برده است.

جهانی شدن و آموزش و پرورش

نهاد آموزش و پرورش در دنیای امروزی میبایست اصل تغییر را بپذیرد. در واقع مفهوم آموزش و پرورش نوین که مبتنی بر این اصل است به دنبال اهدافی، چون ایفای نقش مسئولانه در افراد، پرورش هوش و استعداد، خلاقیت، غلبه بر آسیب‌ها و انگیزه‌های نامطلوب موثر در آن است که برخی جوامع از طرفی، چون هدایت اجتماعی، تغییرات در فرهنگ، الگو‌های اقتصادی متصل به هم و ... آن را مورد توجه قرار داده اند.

جهانی شدن از جمله مسائل مهم در آموزش و پرورش است که آنرا متاثر می‌کند. افراد در دنیای امروزی شخصیت‌های چند بعدی می‌یابند و ماندگاریشان در عرصه بین المللی نیازمند مهارت‌هایی است که منجر به تغییراتی در نهاد آموزش وپرورش خواهد شد. در دنیای کنونی برخی مخالف و برخی موافق جهت گیری‌های این نهاد با توجه به جریان جهانی شدن هستند.

این امر تهدید‌ها و فرصت‌هایی را در دل خود دارد. در دنیای امروزی برخی بحران‌ها میان تمامی جوامع مشترک هستند و آموزش مسائل مربوط به آن می‌تواند فرصتی برای کمک به بشریت باشد. آموزش‌های زیست محیطی برای مقابله با بحران‌های این حوزه و توجه به فرهنگ شهروندی و مشارکت اجتماعی موضوعاتی از این دست محسوب می‌شوند.

از سوی دیگر امر جهانی شدن که در دل خود حضور رایانه، اینترنت و وسایل ارتباط جمعی را همراه دارد، منجر به ایجاد خدشه‌هایی در روابط معلم و دانش آموز و حواشی مربوط به حضور در فضای مجازی و یافتن اطلاعات سریع و بدون محدودیت خواهد شد. مساله جهانی شدن همچنین هویت ملی هر کشور را متاثر خواهد کرد و و جهان را به سمت تک فرهنگی سوق خواهد داد.

نهایتا با توجه به اهمیت نهاد آموزش و پرورش و بحران‌های زیر ساختی و مدرن موجود، توجه و اختصاص بودجه‌های مناسبت به آن خواهد توانست آینده‌ای روشن که نه تنها امر فرهنگ بلکه اقتصاد را متاثر خواهد کرد را رقم بزند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->