ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴
سرخط خبرها

آموزش و پرورش در جهان کنونی

  • کد خبر: ۲۶۰۰۴۶
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۱
شرط داشتن آگاهی و دانش و پیش از آن مهیا بودن شرایطی برای دسترسی به این مهم به جهت دستیابی به توسعه پایدار از بدیهی‌ترین اموری است که جوامع باید مدنظر قرار دهند. از این رو شکل گیری بستری برای آموزش علوم باتوجه به کارکرد ذکر شده جزء لاینفک زندگی بشر بوده است که ماحصل آن سیستم آموزش و پرورش است.
لیلی رحمانی
نویسنده لیلی رحمانی

علاوه بر این کارکرد مهم این نهاد کارکرد حیاتی دیگری نیز دارد که تکمیل فرایند جامعه پذیری و قوام و جهت دادن این مساله پس از نهاد خانواده است. این کارکرد اهمیت نهاد آموزش و پرورش را تا حدی بالا میبرد که با نهاد بسیار مهم خانواده هم تراز می‌گردد.

در واقع باید گفت آنچه هر جامعه را حیات بخشیده و تداوم میدهد فرایند جامعه پذیری است که دو بال اصلی آن خانواده و آموزش و پرورش هستند. جامعه پذیری به تعبیر ساده مسیری است که افراد هر جامعه طی آن خود را با جامعه و ارزش‌ها و هنجارهایش همنوا می‌کنند. این همنوایی مسیری طولانی دارد و نه تنها فرهنگ را انتقال می‌دهد بلکه نحوه زندگی آینده فرد را نیز تعیین می‌کند؛ بنابراین تاکید مجدد بر این مساله که آموزش و پرورش توانمند به معنای سرمایه گذاری کلان انسانی برای داشتن جامعه‌ای کارآمد‌تر و البته با میزان آسیب کمتر است، سخنی بیراه و تکرار مکررات نیست. این نهاد مهم خود دارای آسیب‌هایی است که با تعریف فوق خواهد توانست جامعه را رو به افول ببرد. این آسیب‌ها از گذشته وجود داشته اند؛ اما فرآیند جهانی شدن آن را به سمتی نو برده است.

جهانی شدن و آموزش و پرورش

نهاد آموزش و پرورش در دنیای امروزی میبایست اصل تغییر را بپذیرد. در واقع مفهوم آموزش و پرورش نوین که مبتنی بر این اصل است به دنبال اهدافی، چون ایفای نقش مسئولانه در افراد، پرورش هوش و استعداد، خلاقیت، غلبه بر آسیب‌ها و انگیزه‌های نامطلوب موثر در آن است که برخی جوامع از طرفی، چون هدایت اجتماعی، تغییرات در فرهنگ، الگو‌های اقتصادی متصل به هم و ... آن را مورد توجه قرار داده اند.

جهانی شدن از جمله مسائل مهم در آموزش و پرورش است که آنرا متاثر می‌کند. افراد در دنیای امروزی شخصیت‌های چند بعدی می‌یابند و ماندگاریشان در عرصه بین المللی نیازمند مهارت‌هایی است که منجر به تغییراتی در نهاد آموزش وپرورش خواهد شد. در دنیای کنونی برخی مخالف و برخی موافق جهت گیری‌های این نهاد با توجه به جریان جهانی شدن هستند.

این امر تهدید‌ها و فرصت‌هایی را در دل خود دارد. در دنیای امروزی برخی بحران‌ها میان تمامی جوامع مشترک هستند و آموزش مسائل مربوط به آن می‌تواند فرصتی برای کمک به بشریت باشد. آموزش‌های زیست محیطی برای مقابله با بحران‌های این حوزه و توجه به فرهنگ شهروندی و مشارکت اجتماعی موضوعاتی از این دست محسوب می‌شوند.

از سوی دیگر امر جهانی شدن که در دل خود حضور رایانه، اینترنت و وسایل ارتباط جمعی را همراه دارد، منجر به ایجاد خدشه‌هایی در روابط معلم و دانش آموز و حواشی مربوط به حضور در فضای مجازی و یافتن اطلاعات سریع و بدون محدودیت خواهد شد. مساله جهانی شدن همچنین هویت ملی هر کشور را متاثر خواهد کرد و و جهان را به سمت تک فرهنگی سوق خواهد داد.

نهایتا با توجه به اهمیت نهاد آموزش و پرورش و بحران‌های زیر ساختی و مدرن موجود، توجه و اختصاص بودجه‌های مناسبت به آن خواهد توانست آینده‌ای روشن که نه تنها امر فرهنگ بلکه اقتصاد را متاثر خواهد کرد را رقم بزند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->