به گزارش شهرآرانیوز، مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه امسال شاهد دو ابر ماه (Supper Moon) هستیم، گفت: اولین و بزرگترین ابرماه امسال «ابرماه صورتی» بود که در ۲۰ فروردین ماه رخ داد و امشب پنجشنبه ۱۸ اردیبهشتماه شاهد دومین پدیده نجومی ابرماه خواهیم بود.
وی ادامه داد: در ساعت ۷:۳۳دقیقه صبح روز گذشته چهارشبه ۱۷ اردیبهشت، ماه به کمترین فاصله با زمین رسید و ۳۵۹ هزار و ۶۵۶ کیلومتر با زمین فاصله داشت و از سوی دیگر در ساعت ۱۵:۱۵دقیقه امروز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه به وضعیت «بدر» یا «ماه کامل» میرسد که به ماه کامل اردیبهشت امسال میتوان لقب «ابر ماه» داد.
عتیقی خاطرنشان کرد: پدیده ابر ماه در زمان قرار داشتن ماه در کمترین فاصله با زمین و همچنین وضعیت ماه کامل رخ میدهد.
وی دراینباره توضیح داد: باتوجهبه اینکه ساعت رسیدن ماه به وضعیت بدر که در شرایط نور روز هستیم، ماه در شامگاه پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت به صورت ماه کامل طلوع خواهد کرد و آخرین ابر ماه امسال خواهد بود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان اینکه در فرهنگ بومیان امریکا نام هر ماه کامل، باتوجهبه فصل و ماه قرار داشتن در آن به یک عنوان مشهور میشود، یادآور شد: بر این اساس ماه کامل ماه گذشته به نام «ماه صورتی» (ابر ماه صورتی) و در اردیبهشت ماه نیز نام ماه کامل باتوجهبه فصل بهار و شکوفههای بهاری، به نام «ماه کامل گُل» معروف است.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر باتوجهبه قرار داشتن ماه در کمترین فاصله با زمین، به این ماه کامل «ابر ماه کامل گُل» گفته میشود.
به گفته این محقق حوزه نجوم آماتوری، این نامگذاری در شرایطی است که در رنگ، شکل و ظاهر ماه تغییری ایجاد نمیشود.
منبع: ایسنا