زمان واریز کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ اعلام شد انفجار کانکس در یک مرکز نظامی سپاه در تهران| یک نفر شهید و ۱۰ نفر مصدوم شدند دستگیری ۴ متهم به کلاهبرداری‌های سایبری با ۵۲ شاکی در مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) میان‌وعده‌ای که ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد بیش از یک کیلوگرم طلای قاچاق در مرز تایباد خراسان رضوی کشف شد مواد ارزیابی و تاریخ آزمون جامع دانشجویان دکتری ۱۴۰۴ اعلام شد فروش دارو‌های سرطانی کمیاب و فاسد با بسته‌بندی جدید در بازار آزاد ۵ ماده غذایی مفید برای افزایش قد امضای تفاهم‌نامه بین وزارتخانه‌های بهداشت و فرهنگ‌وارشاداسلامی درراستای کاهش تصادفات جاده‌ای برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید رشد ۲ درصدی آمار اهدای خون در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۳ کشف کارگاه تولید دارو‌های تقلبی در جنوب تهران (۱۶ اسفند ۱۴۰۳)  خطر زایمان زودرس مادران باردار با بیماری‌های دهان و دندان صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش باران (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) رمزگشایی ۲ سرقت میلیاردی منزل در مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) برگزاری نشست کارگروه پیشگیری از مخاطرات چهارشنبه‌‌سوری تحویل سال ۱۴۰۴ چه ساعتی است؟ بازسازی صحنه قتلی که سال گذشته اتفاق افتاده بود | اعترافات «حسین قلعه» در «قلعه جغری» پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۶ اسفند ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما طی دو روز آینده هر ۴۳ ثانیه، یک فرد در جهان خودکشی می‌کند زوج‌های نابارور چه خدماتی از تأمین اجتماعی دریافت می‌کنند؟ تأکید شینا انصاری بر لزوم حمایت حقوقی از محیط‌بانان افزایش ساعت کاری مراکز تعویض پلاک در آستانه نوروز ۱۴۰۴ آخرین وضعیت جوی و ترافیکی جاده‌های کشور (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) اعتراف به قتل زن صاحبخانه با وسوسه سرقت طلا بارش برف و باران طی امروز و فردا در ۱۵ استان (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان بهزیستی خبر داد: نیمی از کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ سپرده شدند کشف جسد جوان ۳۰ ساله سبزواری از استخر پرورش ماهی + فیلم(۱۵ اسفند ۱۴۰۳) صرفه‌جویی ۷۵۰ میلیارد تومانی، با اصلاح سیستم روشنایی معابر سطح شهر مشهد
سرخط خبرها

ماه گرفتگی‌های ۲۰۲۰

  • کد خبر: ۲۹۰۲۶
  • ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۵
ماه گرفتگی‌های ۲۰۲۰
۴ ماه گرفتگی مهم سال ۲۰۲۰ را از دست ندهید.

به گزارش شهرآرانیوز، یک مدرس و پژوهشگر نجوم گفت: ۱۶ خرداد ۹۹ دیگر ماه گرفتگی سال ۲۰۲۰ رخ می‌دهد که در مناطق استرالیا، اروپا و آسیا قابل رصد است.

 

عمران مرادی در خصوص ماه گرفتگی ۱۶ خرداد ۱۳۹۹، اظهار کرد:  ۱۶ خرداد در ساعت ۲۳ و ۵۶ دقیقه ماه گرفتگی نیم سایه ای رخ می دهد که میزان گرفت آن ۵۷ درصد است.

 

وی با بیان اینکه زمین در مسیر حرکت خود مانند دیگر اجسام می تواند سایه داشته باشد، افزود: سایه زمین مخروطی شکل است که از دو قسمت تشکیل شده، یکی قسمت مرکزی است که مخروط سایه یا بسته و دیگری مخروط نیم سایه گفته می شود.

 

عضو فعال مرکز نجوم ادیب اصفهان با اشاره به اینکه ماه گرفتگی یا خسوف دارای انواع مختلف است، گفت: زمان هایی که ماه بین زمین و خورشید قرار می گیرد در سایه زمین است و در این حالت اگر ماه وارد مخروط بسته مرکزی شود، ماه گرفتگی کامل خواهیم داشت که تمام مراحل گرفت با چشم قابل رویت است.

 

مرادی اظهار کرد: از سوی دیگر اگر یک تکه از ماه وارد سایه زمین شود، در این حالت ماه گرفتگی جزئی دیده می شود که تنها تکه ای از ماه دچار گرفت می شود. درحالتی که ماه وارد مخروط سایه مرکزی نمی شود و وارد مخروط نیم سایه شود، ماه گرفتگی نیم سایه است و تشخیص آن با چشم دشوار است.

 

وی خاطرنشان کرد: ۱۶ خرداد ۹۹ دیگر ماه گرفتگی سال ۲۰۲۰ رخ می‌دهد که در مناطق استرالیا، آفریقا، اروپا، شرق آمریکای جنوبی و آسیا قابل رصد است.

 

مرادی افزود: بر اساس ساعت رسمی ایران، ماه گرفتگی از ساعت ۲۲:۱۵:۵۰ شامگاه جمعه آغاز و تا ساعت ۰۱:۳۴:۰۳ بامداد شنبه ۱۷ خرداد ادامه می یابد.

 

این عضو هیئت علمی مرکز نجوم ادیب اصفهان با بیان اینکه ماه گرفتگی نیم سایه ای است و با چشم به راحتی قابل تشخیص نیست، تصریح کرد: اما اگر در طول زمان گرفتگی، از ماه عکس برداری شود، مشخص می شود که یک بخش از آن اندکی تاریکتر شده است.

 

این مدرس و پژوهشگر نجوم اظهار کرد: ماه در ساعت ۲۲ و ۱۵ دقیقه و ۵۰ ثانیه شامگاه آدینه ۱۶ خرداد به نیم سایه زمین وارد می شود و در ساعت ۲۳ و ۵۴ دقیقه و ۵۶ ثانیه که در میانه نیم سایه قرار دارد اوج ماه گرفتگی است.

 

مرادی درمورد رویداد نجومی پنج شنبه ۱۵ خرداد، گفت: در این زمان، عطارد در بیشترین کشیدگی شرقی قرار دارد. عطارد در فاصله حدود ۲۳.۶ درجه از خورشید قرار می گیرد و بهترین زمان برای مشاهده این سیاره است، زیرا حداکثر فاصله از خورشید را دارد.

 

وی با بیان اینکه عطارد و زهره معمولا در اطراف خوشید هستند و رصد عطارد به دلیل نزدیکی زیاد با خورشید بسیار سخت است، افزود: هنگام غروب خورشید در ارتفاع نه چندان زیاد می توانیم سیاره را رصد کنیم و چون این ارتفاع زیاد نیست اگر کوه و ساختمان در راستای افق غرب باشد امکان رصد وجود ندارد، از این رو برای رصد باید افق غرب کاملا باز باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->