رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: سال ۱۴۰۴، سال تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و اولویت‌دار است مدیرکل راه‌آهن خراسان رضوی: بیش از ۷۰ درصد قطار‌های مسافری کشور در نوروز ۱۴۰۴، در مسیر‌های منتهی به مشهد تردد کردند درباره مجسمه‌های قدیمی ساخته شده توسط غلامرضا رحیم‌زاده‌ارژنگ | تندیس‌های گم‌شده آقای ارژنگ بازدید بیش از ۱۳ هزار نفر از خانه داروغه مشهد در نوروز ۱۴۰۴ تأکید عضو شورای اسلامی شهر مشهد بر اتمام عملیات حفاری خطوط مترو در سال ۱۴۰۴ اسکان موقت و اضطراری بیش از ۹۲ هزار نفر در مشهد در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نگاهی به حال و هوای شهر مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | بهار تمام عیار عزم مدیریت شهری برای زمینه‌سازی و تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید» پایان باشکوه نورنما در مشهد | خاطره‌ای فراموش‌نشدنی از یک جشن خانوادگی برای ۱۵ هزار زائر و مجاور خرابی تاب در شهربازی بوستان غدیر مشهد؛ ۴ مصدوم و تعلیق فعالیت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) اقدامات فرهنگی و هنری مشهد باید در شأن شهری بین‌المللی باشد | برگزاری رویداد «نورنما» با مشارکت ۲۰۰ هنرمند مشهدی ادامه روند عملیات اجرایی پروژه احداث سطح سوم تقاطع خیام مشهد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) افزایش حداقلی قیمت بلیت اتوبوس در مشهد تصویب شد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) جمع‌آوری ۱۴۹۰ تن زباله از منطقه ثامن مشهد در ایام نوروز زائران خروج از مشهد را به ساعات پایانی تعطیلات نوروز موکول نکنند بازگشت محدودیت‌های ترافیکی مشهد به روال عادی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ شهردار مشهد خبر داد: کاشت ۱۸۰ هزار گل لاله در پارک‌های شهر به مناسبت برگزاری کنگره ۱۸ هزار شهید استان استاندار خراسان رضوی: مشهد در طراحی فضای سبز و پاکیزگی در کشور الگو بوده است | پیش‌بینی حضور ۶.۵ تا ۷ میلیون نفری زائران در مشهد شهردار مشهد مقدس: پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی‌(ره) به بولوار نماز تا خرداد ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد+ فیلم آلودگی هوا در ۵ منطقه کلانشهر مشهد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کلید موفقیت بازآفرینی شهری ایجاد طرح‌­های انگیزشی است

  • کد خبر: ۲۶۱۲۲
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۱
کلید موفقیت بازآفرینی شهری ایجاد طرح‌­های انگیزشی است
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد بر لزوم ایجاد برنامه­‌های انگیزشی و مشوق‌های اقتصادی برای توسعه و پیشرفت اهداف بازآفرینی فضاهای شهری در مناطق کم‌­برخوردار شهری تأکید کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، سید سعید ملک الساداتی با تأکید براینکه در مقوله بازآفرینی در دوره‌های اخیر مدیریت شهری به تکامل در رویکرد‌ها رسیده‌ایم، گفت: پیش از این دوره در طرح‌های بازآفرینی، ابعاد شهرسازی بیشتر اهمیت داشت، اما به تدریج وجه اجتماعی مهم شده تا نگهداشت بافت جمعیتی انجام شود.

وی با تأکید بر لزوم حفظ بافت جمعیتی در اجرای برنامه‌ها گفت: اگر محله چهره نو و زیبا پیدا کند، اما مردم جابه‌جا شوند و فقر را با خود جابه‌جا کنند و توانمند نشوند، اتفاق مثبتی رخ نداده است.
در اجرای برنامه‌های بازآفرینی، باید افزایش درآمد مردم از طریق اشتغال پایدار و ایجاد زنجیره ارزش‌افزوده برای پایداری درآمد و مشاغل مدنظر باشد تا مهارت و درآمد به تناوب در محلات ایجاد شود.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: مشارکت مردم در ساخت لکه‌ها و پلاک‌ها مهم است، اما امروز سیاست‌های حمایتی در حوزه بافت‌های فرسوده و ناکارآمد بیشتر فردگرایانه است، در حالی که سیاست‌ها باید مشارکت‌ها را تقویت کرده تا افراد به تجمیع پلاک‌ها بپردازند. برای این کار باید یک نظام انگیزشی طراحی شود و سیاست‌های تشویقی را که سبب مشارکت افراد شود تقویت کرد.

ملک الساداتی خاطرنشان کرد: مردم باید احساس کنند مشارکت در پروژه‌های بازآفرینی از مشارکت نکردن برای ایشان منافع بیشتری دارد در غیر این صورت در مقابل طرح‌های احیا و بازسازی مقاومت می‌کنند. اگر با ایجاد پروژه‌ها، مردم خود را بازنده احساس کنند اجرای پروژه طولانی شده و معضلات اجتماعی به بار می‌آورد.
لزوم جلب اعتماد مردم
یک سرمایه‌گذار فعال در حوزه ساخت‌وساز و طرح‌های بازآفرینی نیز با تأکید بر مزایا و منافع تجمیع پلاک‌های کوچک و جلب مشارکت شهروندان گفت: در شرایط امروز امور خدمات جایگاهی برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصاد ندارد و باید به سامان‌دهی سرمایه‌های محلی بپردازیم.

رضا احدیان با بیان اینکه در انجمن توسعه سرمایه‌گذاری و عمران مدت‌هاست به دنبال اجرای ایده تجمیع پلاک‌ها و ارائه مشوق حتی در بافت‌های خارج از هدف بازآفرینی بوده‌ایم، گفت: در حوزه بازآفرینی و در شرایط کنونی تسهیلات محلی نقش مهمی دارد، اما مهم‌تر از آن باید تلاش کرد سرمایه‌های خرد مردم برای اجرای برنامه‌های بازآفرینی تجمیع شود.

وی ادامه داد: با اتفاقات اخیر برای جمع‌آوری سرمایه‌های مردمی راهی وجود ندارد مگر ورود شهرداری برای جلب اطمینان مردم. تجمیع سرمایه‌های محلی برای هزینه‌کرد در پروژه‌های محله سبب ایجاد منافع پایدار و برکات محلی خواهد شد و با جلب اطمینان مردم اتفاقات خوبی رخ می‌هد‪. ‬

احدیان تأکید کرد: برای رسیدن به این روند و جلب اطمینان مردم و تجمیع سرمایه‌های ایشان، ورود مدیریت شهری و رایزنی با شهروندان ضروری به نظر می‌رسد.
 
منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->