شهردار مشهد: شهر مشهد در کشور رتبه‌ اول و در غرب آسیا رتبه‌ سوم هوشمندسازی را دارد «کینیاز دابیژا»، سرکنسول روسیه تزاری در مشهد متهم ردیف‌اول واقعه به توپ‌بستن حرم رضوی اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش تا پایان شهریورماه پاسخ گویی تلفنی مدیرعامل تاکسی‌رانی مشهد | چند کورس پاسخگویی برای سرویس مدارس گذر از بحران آبی با هم‌افزایی شهرداری مشهد و شرکت آب و فاضلاب علت اختلال در خط یک مترو مشهد چه بود؟ (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) مشارکت شهروندان، زمینه‌ساز توسعه شهر انتخاب «رئیس» و «نایب‌رئیس» کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد برای سال پنجم افتتاح معراج شهدا در هفته دفاع مقدس کاهش ۳۰ درصدی مبتلایان به سالک در یکسال اخیر با اقدامات شهرداری مشهد | مبارزه با سالک جواب داد بوستان مینیاتوری مشهد با نصب ۳۲ المان جدید احیا می‌شود بخش اول فاز یک بوستان جهانشهر مشهد چه زمانی به بهره‌برداری خواهد رسید؟ ۹۰ میلیون تومان خسارت در پاساژ قائم مشهد در پی آتش‌سوزی | پیگیری‌ها برای جبران خسارت ادامه دارد شاخص کیفی هوای شهر مشهد، ناسالم برای گروه‌های حساس (امروز، ۱۷ شهریور ۱۴۰۴) مشهد در هفته وحدت، غرق در نور و همبستگی | اکران گسترده پیام‌های اتحاد و فضاآرایی ویژه شهر آتش، بازاری در ولایت تخار افغانستان را تبدیل به خاکستر کرد + فیلم گذری بر سرگذشت یخدان روستای «چهاربرج» به مناسبت سالروز ثبت‌ملی شدنش | موقوفه «نجدالسلطنه» در دیار شاهنامه شهردار مشهد مقدس خبر داد: تسهیلات ۴۰۰ میلیونی با سود ۸ درصد برای نوسازی تاکسی‌های فرسوده مشهد در میدان‌بار نوغان مشهد، یکی از سنتی‌ترین دادوستدها، همچنان زنده است | بازار تاریخی بارفروش‌ها آغاز نوسازی ناوگان تاکسی‌رانی مشهد
سرخط خبرها

کلید موفقیت بازآفرینی شهری ایجاد طرح‌­های انگیزشی است

  • کد خبر: ۲۶۱۲۲
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۱
کلید موفقیت بازآفرینی شهری ایجاد طرح‌­های انگیزشی است
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد بر لزوم ایجاد برنامه­‌های انگیزشی و مشوق‌های اقتصادی برای توسعه و پیشرفت اهداف بازآفرینی فضاهای شهری در مناطق کم‌­برخوردار شهری تأکید کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، سید سعید ملک الساداتی با تأکید براینکه در مقوله بازآفرینی در دوره‌های اخیر مدیریت شهری به تکامل در رویکرد‌ها رسیده‌ایم، گفت: پیش از این دوره در طرح‌های بازآفرینی، ابعاد شهرسازی بیشتر اهمیت داشت، اما به تدریج وجه اجتماعی مهم شده تا نگهداشت بافت جمعیتی انجام شود.

وی با تأکید بر لزوم حفظ بافت جمعیتی در اجرای برنامه‌ها گفت: اگر محله چهره نو و زیبا پیدا کند، اما مردم جابه‌جا شوند و فقر را با خود جابه‌جا کنند و توانمند نشوند، اتفاق مثبتی رخ نداده است.
در اجرای برنامه‌های بازآفرینی، باید افزایش درآمد مردم از طریق اشتغال پایدار و ایجاد زنجیره ارزش‌افزوده برای پایداری درآمد و مشاغل مدنظر باشد تا مهارت و درآمد به تناوب در محلات ایجاد شود.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: مشارکت مردم در ساخت لکه‌ها و پلاک‌ها مهم است، اما امروز سیاست‌های حمایتی در حوزه بافت‌های فرسوده و ناکارآمد بیشتر فردگرایانه است، در حالی که سیاست‌ها باید مشارکت‌ها را تقویت کرده تا افراد به تجمیع پلاک‌ها بپردازند. برای این کار باید یک نظام انگیزشی طراحی شود و سیاست‌های تشویقی را که سبب مشارکت افراد شود تقویت کرد.

ملک الساداتی خاطرنشان کرد: مردم باید احساس کنند مشارکت در پروژه‌های بازآفرینی از مشارکت نکردن برای ایشان منافع بیشتری دارد در غیر این صورت در مقابل طرح‌های احیا و بازسازی مقاومت می‌کنند. اگر با ایجاد پروژه‌ها، مردم خود را بازنده احساس کنند اجرای پروژه طولانی شده و معضلات اجتماعی به بار می‌آورد.
لزوم جلب اعتماد مردم
یک سرمایه‌گذار فعال در حوزه ساخت‌وساز و طرح‌های بازآفرینی نیز با تأکید بر مزایا و منافع تجمیع پلاک‌های کوچک و جلب مشارکت شهروندان گفت: در شرایط امروز امور خدمات جایگاهی برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصاد ندارد و باید به سامان‌دهی سرمایه‌های محلی بپردازیم.

رضا احدیان با بیان اینکه در انجمن توسعه سرمایه‌گذاری و عمران مدت‌هاست به دنبال اجرای ایده تجمیع پلاک‌ها و ارائه مشوق حتی در بافت‌های خارج از هدف بازآفرینی بوده‌ایم، گفت: در حوزه بازآفرینی و در شرایط کنونی تسهیلات محلی نقش مهمی دارد، اما مهم‌تر از آن باید تلاش کرد سرمایه‌های خرد مردم برای اجرای برنامه‌های بازآفرینی تجمیع شود.

وی ادامه داد: با اتفاقات اخیر برای جمع‌آوری سرمایه‌های مردمی راهی وجود ندارد مگر ورود شهرداری برای جلب اطمینان مردم. تجمیع سرمایه‌های محلی برای هزینه‌کرد در پروژه‌های محله سبب ایجاد منافع پایدار و برکات محلی خواهد شد و با جلب اطمینان مردم اتفاقات خوبی رخ می‌هد‪. ‬

احدیان تأکید کرد: برای رسیدن به این روند و جلب اطمینان مردم و تجمیع سرمایه‌های ایشان، ورود مدیریت شهری و رایزنی با شهروندان ضروری به نظر می‌رسد.
 
منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->