یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند
سرخط خبرها

مینو محرز: گرما و کرونا دو خط موازی نیستند/ بازگشت کرونا در سرما

  • کد خبر: ۲۶۳۴۲
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۸
مینو محرز: گرما و کرونا دو خط موازی نیستند/ بازگشت کرونا در سرما
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شایعه خاتمه کرونا با آغاز گرما را رد کرد و گفت: گرما در محیط باعث از بین رفتن سریع ویروس کرونا می‌شود، اما تأثیر بسیار کمی در روند کاهش شاخص‌های سرایت آن یا به طور کلی نابودی آن دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، مینو محرز ضمن ابراز نگرانی از احتمال اوج‌گیری مجدد ویروس کرونا بر اثر شروع زودهنگام کار و فعالیت در جامعه، افزود: همه بیرون آمده‌اند و رعایت نمی‌کنند. انگار که اصلا ویروسی نیامده و نبوده! گویا فراموش کرده‌اند. این در حالی است که هنوز هم فاصله‌گذاری فیزیکی مهم‌ترین نکته و تنها راهی است که در دنیا کنترل کرونا توسط آن صورت گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه مردم در صورت امکان و در موارد غیر ضروری نباید از خانه خارج شوند، تصریح کرد: خوشبختانه در ماه رمضان ماندن در خانه بیشتر شده و به امر مقابله با کرونا کمک کرده است، اما اگر رفت‌وآمدهای روزمره و بی‌توجه به نکات بهداشتی را تکرار کنیم و ادامه یابد، مشکل خواهیم داشت.

گرما و کرونا دو خط موازی نیستند

محرز درباره شایعه‌ای که در نخستین روزهای کرونا منتشر شد مبنی بر این که کرونا با شروع گرما از بین می‌رود، خاطرنشان کرد: گرما در محیط باعث می‌شود ویروس کرونا زودتر از بین برود، اما تأثیر بسیار کمی در روند کم شدن شاخص‌های سرایت آن یا به طور کلی از بین رفتن آن دارد.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، گزارش‌هایی که از یک مرکز تحقیقات مطالعات آمریکایی به‌تازگی منتشر و در آن بیان شده که ویروس جهش یافته و قدرت آن کم شده است را خبر خوشی عنوان کرد که در صورت تأیید صحت آن، به کاهش یا از بین رفتن ویروس کرونا کمک می‌کند.

وی توضیح داد: در صورت تأیید این تحقیقات، می‌توان گفت خود ویروس در حال کمک به بهبود شرایط ماست که اگر این روند ادامه یابد به‌طور قطع با عدم حضور در تجمعات، کنترل سفرها، خودداری از تماس‌ها و بیماریابی درست، می‌توان زودتر به حد ثابت بیماری رسید.

بازگشت کرونا در سرما

محرز هشدار داد: با سردتر شدن هوا، ویروس آنفلوانزا و کرونا با هم مخلوط شده و مشکل بزرگ‌تری در کمین افراد خواهد بود. بنابراین نباید از یاد ببریم که هنوز کرونا در دنیا وجود دارد و بیم خطر افزایش آن می‌رود.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، با تأکید بر اینکه مردم فکر نکنند این بیماری تمام شده و هنوز هستند مواردی که تمام اعضای خانواده کرونا گرفته‌اند، یادآور شد: پس تا کشف واکسن آن باید نکات بهداشتی، ایمنی و فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت شود.

بالأخره سایه کرونا چه زمانی کم می‌شود؟

وی در پاسخ به اینکه «کرونا کی تمام می‌شود؟» گفت: هنوز نمی‌دانیم. اگر خبرهای جهش کرونا و کاهش یافتن قدرت بیماری‌زایی آن صحیح باشد، می‌توان ابراز امیدواری کرد که دیگر به سرعت ادامه نخواهد یافت.

وی ادامه داد: تقریبا اتفاقی که برای ویروس سارس افتاد که بعد از مبتلاکردن افراد بی‌شماری، از قدرت ویروس کم شد. درباره کرونا هم قابل پیش‌بینی است که پس از اینکه با قدرت سرایتش جمعیت زیادی را فراگرفت جهش یابد و کم اثر شود. بنابراین اگر قدرت آن کمتر شود، بیماری خفیف‌تر شده و مصونیت جامعه اتفاق می‌افتد.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید کرد: در هر صورت افرادی که به کرونا مبتلا نشده‌اند، اگر در معرض آن قرار بگیرند حتما مبتلا می‌شوند و به بقیه هم انتقال می‌دهند. پس فراموش نکنیم هنوز تنها راه مقابله، فاصله‌گذاری فیزیکی است و تا توزیع واکسن نمی‌توان گفت ویروس دیگر نیست.

منبع: ایرنا 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->