مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

وزارت بهداشت: نیم درصد ایرانی‌ها به کرونا مبتلا شده‌اند/ امسال منتظر واکسن کرونا نباشید

  • کد خبر: ۲۶۰۴۸
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۴
وزارت بهداشت: نیم درصد ایرانی‌ها به کرونا مبتلا شده‌اند/ امسال منتظر واکسن کرونا نباشید
رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کمتر از نیم درصد ایرانیان تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند، بنابراین موضوع ایمنی گله‌ای در کشور مطرح نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین عرفانی افزود: میزان بروز بیماری کووید۱۹ در ایران اکنون حدود یک در ۱۰۰۰ نفر است، در حالی که برای ایمنی گله‌ای یا ایمنی انبوه که برخی مطرح می‌کنند باید ۷۰ تا ۷۵ درصد جمعیت گرفته باشند. آمار وزارت بهداشت نشان می‌دهد که کمتر از یک دهم درصد از افراد جامعه به کرونا مبتلا شده‌اند و اگر بخواهیم موارد خفیف شناسایی نشده را هم در نظر بگیریم می‌توانیم این عدد را در ۵ ضرب کنیم که می‌شود ۵ در ۱۰۰۰ یا نیم درصد جمعیت، پس حتی یک درصد جمعیت کشور هم به ویروس کرونا مبتلا نشده‌اند.

بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، تاکنون ۹۹ هزار و ۹۷۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده است. از این تعداد ۶۳۴۰ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده و ۸۰ هزار و ۴۷۵ نفر نیز بهبود یافته‌اند. 

رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: هنوز با ایمنی گله‌ای یا انبوه در ایران خیلی فاصله داریم. بنابراین اینکه عده‌ای از مردم فکر کنند ایمنی پیدا کرده‌اند و می‌توانیم وارد شرایط عادی زندگی شویم، درست نیست.

وی گفت: اکنون با‌توجه‌به اینکه این بیماری هنوز واکسن و داروی اختصاصی ندارد، ایمنی انبوه هم در جامعه ایجاد نشده است، اکثریت قریب به اتفاق جامعه هنوز در معرض خطر هستند. حتی افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند نیز ممکن است دوباره مبتلا شوند و احتمال عفونت مجدد در افراد مبتلا وجود دارد. زیرا در بدن برخی افرادی که به بیماری مبتلا شده‌اند، ممکن است پادتن درست نشود، ضمن اینکه وجود پادتن نیز به معنای ایمنی قطعی نیست.

رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: با‌توجه‌به احتمال عفونت و ابتلای مجدد به کرونا در افراد کمی که مبتلا شده‌اند و اکثریت جامعه که مبتلا نشده و ایمنی ندارند و همچنان به بیماری حساس هستند و با‌توجه‌به اینکه بیماری کووید‌۱۹ واکسن و داروی اختصاصی هم ندارد، تنها راه پیش رو رعایت توصیه‌های بهداشتی و پیشگیری است.

امسال منتظر واکسن کرونا نباشید

وی در پاسخ به این پرسش ایرنا که آیا ممکن است هم‌زمان با واکسن امسال آنفلوانزا که حدود شهریور به بازار می آید، واکسن بیماری کووید۱۹ هم به بازار بیاید، گفت: هنوز واکسن بیماری کووید۱۹ در دنیا تولید نشده است، بعد از تولید آن هم بین ۶ ماه تا یک‌سال طول می‌کشد تا به تولید انبوه برسد، بنابراین با‌توجه‌به شواهد موجود پاییز امسال به واکسن این بیماری دسترسی نخواهیم داشت مگر اینکه معجزه‌ای اتفاق بیفتد.

عرفانی در پاسخ به اینکه آیا امسال با‌توجه‌به هم‌زمانی این دو بیماری در پاییز آیا میزان واکسن آنفلوانزای بیشتری وارد می شود، گفت: درخواست واردات بیشتر واکسن آنفلوانزا را به سازمان غذا و دارو داده‌ایم تا حداقل تعداد بیشتری از مردم نسبت به آنفلوانزا خیالشان راحت‌تر باشد و میزان واردات واکسن آنفلوانزا را سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند.

رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: واکسن آنفلوانزا دو نوع سه ظرفیتی و چهار ظرفیتی دارد که صرفا نوع آنفلوانزای A و B را پوشش می‌دهد و هیچ ربطی به کرونا ندارد. هیچ یک از انواع قدیمی ویروس کرونا نیز تاکنون واکسن نداشته‌اند. چهار نوع غیر خطرناک ویروس قدیمی کرونا که نیازی به واکسن نداشت، سارس و مرس هم واکسن ندارند، کرونای جدید که عامل کووید۱۹ هست هم که تازه پیدا شده است و واکسن ندارد.

عرفانی درباره داروهای مؤثر در درمان کرونا از جمله رمدسیور افزود: آمپول رمدسویر جزو داروهای است که در کارآزمایی‌های بالینی در کشور مورد آزمایش قرار گرفته و به عنوان کار تحقیقاتی در حال بررسی است، اما هنوز نتایج آن به صورت قطعی منتشر نشده است و هنوز جزو پروتکل درمانی کووید۱۹ کشور ما نیست.

وی گفت: بیماری کووید۱۹ هنوز داروی اختصاصی ندارد، اما برای موارد سرپایی داروی کلرکین تجویز می‌شود، برای موارد بستری خفیف کلرکین را با کلترا می‌دهیم و در موارد شدید بستری در آی‌سی‌یو نیز ممکن است داروی ریباویرین نیز به این ترکیب اضافه شود.

رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: تاکنون ۶ نسخه از دستورالعمل‌های کشوری تشخیص، مراقبت، کنترل و درمان بیماری کووید۱۹ را به جامعه پزشکی برای بخش دولتی و غیر دولتی، سرپایی و بستری ارائه کرده‌ایم و با‌توجه‌به تجارب و دانش درمان این بیماری که ممکن است هر روز تغییر کند، در کمیته علمی کشور تجارب جدید بررسی می‌شود و ممکن است این پروتکل‌ها تغییر کند.

منبع: ایرنا 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->