وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان قانون ثبت مالکیت معنوی راه را برای سودجویان باز گذاشته است
سرخط خبرها

در بازار «طلا و سکه» چه خبر است؟ / پیش‌بینی بازار طلا در روزهای آینده چیست؟

  • کد خبر: ۲۶۴۵۴
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۹
در بازار «طلا و سکه» چه خبر است؟ / پیش‌بینی بازار طلا در روزهای آینده چیست؟
به دلیل اتفاقاتی که در این چند سال رخ داده است، بازار طلا دیگر مانند سابق رونق ندارد و این در حالی است که بانک مرکزی برای حفظ دارایی‌های خود آن‌ها را به طلا تبدیل می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، فعالان بازار طلا معتقدند، علت افزایش قیمت‌های داخلی باوجود کم‌نوسان بودن قیمت‌های جهانی، از دو عامل نشأت می‌گیرد، اول اینکه در طول هفته گذشته قیمت سکه به بالاترین رقم خود رسید که علت آن افزایش تقاضا برای خرید سکه امامی جهت سرمایه‌گذاری بود، عامل دوم نیز مرتبط با افزایش قیمت ارز است، این دو عامل سبب شد که قیمت سکه در هفته گذشته حباب ۲۷۰ هزار تومانی پیدا کند، در حالی که هفته پیش‌تر از آن حباب سکه در حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان بوده است.


در هفته‌ای که گذشت، قیمت انس جهانی از ۱۶۸۸ دلار تا ۱۷۰۵ دلار در نوسان بود، البته بیشترین ثبات قیمت در محدوده ۱۷۰۲ تا ۱۷۰۵ بود و تنها یک روز و برای یک ساعت به ۱۶۸۸ دلار رسید، این در حالی است که هر گرم طلای ۱۸ عیار در ابتدای هفته گذشته ۶۳۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شد، اما بهای آن در پایان هفته به ۶۵۳ هزار تومان افزایش یافت.
 

سیر قیمت طلا افزایشی خواهد بود
عباد محمدولی، کارشناس بازار طلا و سکه، با اشاره به اینکه قیمت‌ها در بازار در کوتاه‌مدت و بلند‌مدت افزایشی خواهد بود، گفت: به دلیل کاهش ارزش پول ملی، قیمت‌ها سیر صعودی به خود گرفته است، به بیان دیگر این سکه، طلا، ارز و... نیست که در حال افزایش است، بلکه این ریال است که در برایر سایر ارزهای بین‌المللی ارزش خود را از دست داده است، بنابراین با این وضعیت همواره قیمت‌ها در حال رشد خواهند بود.

وی با تأکید بر اینکه بازار طلا در رکود کامل به سر می‌برد، اظهار کرد: این مسئله را که بازار با هجوم مردم برای فروش طلا و جواهر روبه‌رو شده را تأیید نمی‌کنم، شاید مردم برای نیاز‌های اقتصادی یا تهیه نقدینگی برای حضور در بورس طلا و سکه خود را به فروشند، اما اینکه ما از لفظ هجوم بخواهیم استفاده کنیم، به اعتقاد بنده درست نیست و خرید و فروش عادی بوده که همیشه نیز وجود داشته است.

محمدولی با بیان اینکه دیگر طلا و جواهر آن جاذبه سابق را برای مردم به همراه ندارد، افزود: به دلیل اتفاقاتی که در این چند سال رخ داده است، بازار طلا دیگر به مانند سابق رونق ندارد، این در حالی است که بانک مرکزی برای حفظ دارایی‌های خود آن‌ها را به طلا تبدیل می‌کند، اما مردم دیگر این امر برایشان جذاب نیست. دلیلش نیز بحث مالیات بر ارزش افزوده است که باعث شده، خرید و فروش طلا با افت فاحشی روبه‌رو شود و کسب و کار طلا در چندین سال گذشته از رونق بیفتد.

این کارشناس بازار طلا با اشاره به اینکه سیاست‌گذاری غلط باعث این اتفاقات در بازار طلا شد، بیان داشت: با توجه به اینکه دیگر مردم آنچنان به طلا به عنوان پشتوانه سرمایه خود نگاه نمی‌کنند، به تبع آن نیز کسب و کار صنف طلا نیز در رکود به سر می‌برد، ما درباره اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده حرفی نداریم و در این زمینه قانون باید اجرا شود، اما صحبت ما بر سر نحوه اجرای قانون است و تنها حرف ما نیز در این موضوع است.

محمدولی با بیان اینکه قیمت اونس در بازار جهانی نیز همچنان سیر صعودی خواهد داشت، خاطرنشان ساخت: با توجه به اینکه در حال حاضر هزینه استخراج طلا با افزایش روبه‌رو است و از سوی دیگر تقاضا برای آن نیز زیاد شده است، باید منتظر افزایش قیمت تدریجی این فلز گران‌بها در بازار‌های جهانی باشیم، این مسئله در بازار داخل نیز تأثیرگذار است و باعث افزایش قیمت طلا، جواهر و سکه خواهد شد.
 
 
در بازار
 

می‌توانیم از صنعت طلا ۸ میلیارد دلار درآمد کسب کنیم
وی با اشاره به اینکه صنعت طلا و جواهر ظرفیت بسیار زیادی برای سرمایه‌گذاری دارد، اضافه کرد: ما در این زمینه کار اصولی انجام نداده‌ایم و بازار ۸۰ میلیونی کشور خود را در اختیار رقبا قرار داده‌ایم، از سوی دیگر در زمینه صادرات نیز هیچ‌گونه برنامه‌ریزی درستی انجام نشده است، در این رابطه ما اگر همت کنیم و برنامه داشته باشیم، می‌توانیم حدود نیم درصد از گردش صنعت طلا و جواهر دنیا را به دست آوریم.

محمدولی ادامه داد: این نیم درصد درصد بیش از ۸ میلیارد دلار خواهد بود که اشتغال‌زایی ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار فرد را تضمین خواهد کرد، از سوی دیگر ظرفیت این موضوع در کشورمان وجود دارد، اما این اقدام نیاز به حمایت دولت دارد که باید در این زمینه راهبرد‌های درست و مشخصی را اتخاذ کند، این در حالی است که ما برای هیچ‌کدام از صنایع مولد و ارزآور خود برنامه نداریم و این کار باعث شده است که این تورم بالا بر اقتصاد کشور حکم‌فرما شود.

این کارشناس بازار طلا با اشاره به اینکه امروز تنها بازار بورس است که برای مردم جذابیت دارد، تصریح کرد: سهام بازار موقتی است که یک روزی دیگر سودده نخواهد بود و بعد از آن نیز مردم ممکن است یک بازار دیگر را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند، بنابراین اگر در این رابطه برنامه‌ریزی درست وجود داشته باشد، می‌توان این نقدینگی‌ها را جذب کرد و در امور تولیدی و مولد به کار گرفت، نه اینکه آن‌ها به بازار‌های سوداگرانه وارد شوند و باعث کاهش ارزش پول ملی شوند.

وی با بیان اینکه دولت باید به سمت حمایت از صنایع مولد و ارزآور حرکت کند، گفت: با توجه به اینکه این فضا در کشور وجود دارد تا با تکیه بر آن یک رونق واقعی ایجاد کرد، اما این مسئله تنها به یک مدیریت، تعیین راهبرد و برنامه نیاز دارد تا سمت و جهت بگیرد، در غیر این صورت هر روز باید شاهد افزایش نرخ تورم و کاهش ارز پول ملی باشیم.
 
منبع: فرارو 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->