دستگیری ۶ نفر و هلاکت ۴ تروریست در جنوب سیستان و بلوچستان اوکراین مدعی شد: ۱۱ هزار نیروی کره شمالی به کمک روسیه آمدند کاهش ارزش نرخ دلار در آستانه انتخابات ریاست جمهوری درخواست آمریکا از ایران برای عدم پاسخ به رژیم صهیونیستی تعداد شهدای لبنان به ۳ هزار و ۲ نفر رسید (۱۴ آبان ۱۴۰۳) شمار نظامیان زخمی رژیم صهیونیستی به پنج هزار و ۲۶۱ نفر رسید پیش‌نویس قطعنامه جدید آتش‌بس در غزه روی میز شورای امنیت تا رفع فیلترینگ فقط یک روز باقی‌ مانده است؟ عارف بخشنامه به‌کارگیری جوانان و زنان در سطوح مدیریتی را ابلاغ کرد ۱۰ دلیلی که هریس یا ترامپ هرکدام شانس رئیس‌جمهورشدن دارند پزشکیان به جمهوری آذربایجان سفر می‌کند (۱۴ آبان ۱۴۰۳) پوتین با وزیر خارجه کره شمالی دیدار کرد+فیلم هریس در ۴ ایالت کلیدی از ترامپ پیش افتاد اتحادیه اروپا و کره‌جنوبی مدعی ارسال تسلیحات از سوی کره‌شمالی به روسیه شدند تاکید عراقچی بر پاسخ به هرگونه تجاوز به حریم امنیتی و سرزمینی ایران تجهیز تهران با ۱۳۰۰ اتوبوس و ۳۹ کیلومتر خط مترو جدید ایران به گزارش ادعایی تلاش ترور مقامات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد آیت‌الله علم‌الهدی: مسئله مقاومت تنها یک جریان سیاسی علیه استکبار نیست| بنیان فکری نخبگان باید مبتنی بر شناخت عمیق مسائل باشد دفتر رئیس جمهور: از اظهارات امروز پزشکیان برداشت نادقیقی شد رزمایش مرکب در دریای خزر پایان یافت گسترش روابط؛ محور گفت و گوی وزرای کشور ایران و عراق ۳۱ هزار روستای کشور خالی از سکنه شده است شهادت خلبان سانحه بالگرد در زرین‌دشت فارس (۱۴ آبان ۱۴۰۳) اژه‌ای: احکام جایگزین حبس نباید موهِن و تمسخرآمیز باشد فرمانده نیروی زمینی سپاه: اقدامات تروریستی جنوب شرق با هدایت سرویس‌های امنیتی دشمن است عراقچی در پاکستان چه خواهد کرد؟ تأکید جانشین فرمانده کل انتظامی بر دیپلماسی همراه‌سازی کشور‌های همسایه در مقابله با قاچاق موادمخدر پزشکیان: با جنگ تمام عیار اقتصادی مواجه هستیم سخنگوی وزارت خارجه: به هر چه که برای دفاع از ایران لازم باشد، مجهز خواهیم شد | سفر گروسی به ایران در دستور کار است
سرخط خبرها

قاچاق کالا مانع اشتغال یک میلیون نفردر بخش کفش و پوشاک

  • کد خبر: ۲۷۱۰۲
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۷
قاچاق کالا مانع اشتغال یک میلیون نفردر بخش کفش و پوشاک
سخنگوی دولت گفت: بیشترین قاچاق ورودی به کشور در بخش کفش و پوشاک، لوازم آرایش و لوزام خانگی و قطعات خودرو است و تنها در دو بخش کفش و پوشاک ظرفیت یک میلیون شغل را از ایرانی‌ها گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز،«علی ربیعی» عصر روز شنبه در نشست هم‌اندیشی و هم‌افزایی مدیران و رییسان روابط عمومی‌ها در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تبریک «روز جهانی ارتباطات» به جامعه ارتباطی و اطلاع‌رسانی کشور، گفت: امیدوارم به برکت شب‌های قدر و تلاش‌های اعضای این جامعه تا امروز و تداوم آن در آینده، بتوانیم جامعه‌ای فعال‌تر و پویاتر در مقابله با همه مشکلات، به ویژه در مسیر مبارزه با کرونا و مقاومت برابر تحریم داشته باشیم تا به بهبود زندگی مردم کمک کند.  

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری افزود: در اصلاح قانون قاچاق کالا و ارز فعال بودم و مخالف تشکیل این گونه ستادها در ساختار دولت هستم؛ اما یک نظر قوی‌تر وجود دارد که با توجه به ساختار اقتصادی و جغرافیایی و مرزهای کشور نیازمند به ستاد هستیم قطعا لایه‌هایی در این ستاد است که دیده نمی‌شود.

ربیعی با اشاره به ارتباط فعالیت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با برنامه‌های توسعه کشور تصریح کرد: فعالیت این ستاد با حفظ اشتغال و فقرزدایی و تولید در کشور نیز ارتباط مستقیم دارد.  

وی به دو بخش قاچاق ورودی و خروجی کالا از کشور اشاره کرد و گفت: بیشترین قاچاق ورودی به کشور در بخش کفش و پوشاک، لوزام آرایش و لوزام خانگی و قطعات خودرو است.

 قاچاق جلو اشتغال یک میلیون نفر را در بخش کفش و پوشاک گرفت

وی به دوبخش قاچاق وردی و خروجی کالا از کشور اشاره کرد و گفت: بیشترین قاچاق ورودی به کشور در بخش کفش و پوشاک، لوزام آرایش و لوزام خانگی و قطعات خودرو است؛ و تنها در دو بخش کفش و پوشاک ظرفیت یک میلیون شغل را از ایرانی‌ها گرفته است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ادامه داد: بیشترین ایجاد اشتغال ما اکنون در بخش تولید است ما به راحتی می‌توانستیم در بخش تولید افزایش شغل داشته باشیم حتی در پنج سال می‌توانستیم سه الی چهار میلیون شغل به وجود بیاوریم این در حالی است که بنگلادش ۱۰ میلیون شغل فقط در این حوزه دارد.

ربیعی یادآورشد: قاچاق موجب تعمیق فقر و بی‌عدالتی می‌شودجلوه‌های از بی‌عدالتی که امروز مورد شورش‌های ذهنی قرار می گیرد، ما نظریه "هرمان تعرض" داریم یعنی افرادی که نگاه می‌کنند با افرادی که یک شبه پولدار می‌شوند دچار نوعی هرمان می‌شوند که بی‌عدالتی را عمیق‌تر می کند.

وی اظهار داشت: قاچاق باعث رشد پول‌دارهای بی‌ارزشی بدون ارزش افزوده که هیچ نقشی در تولید ملی ندارند می‌شوند. پول‌هایی که نه بر اساس تولید ملی و ارزش کار ایجاد شده باشد، متاسفانه در طول سال‌های گذشته این اتفاق افتاده است. ما در سال ۹۲ روزی که به دولت آمدیم ۲۵ میلیارد دلار قاچاق بر اساس برآوردهای اقتصاد پنهان و مدل شکاف عرضه  و تقاضا صورت می گرفت.  این ۲۵ میلیارد دلار قاچاق تبدیل به ثروت هنگفت می‌شود که چقدر موجب فقر، بی‌عدالتی و تبدیل به ضداشغال شده است. مبارزه با قاچاق کالا جلوه‌هایی از مبارزه با بی‌عدالتی را در جامعه گسترش می‌دهد چرا که کار مبارزه با قاچاق مبارزه با بی‌عدالتی هم هست.

ربیعی تصریح کرد: شاید آه افسوس و نگرانی که از مناطق مرزی پدید می‌آید که نشود بیان کرد که قاتلان اصلی کولبران ما چه کسانی هستند؟ قاتلان اصلی کولبران ما قاچاقچیان هستند. آنهایی که به خاطر نیاز با پول اندکی روی کول خودشان باید اجناسی بکشند و در جایی تجمیع بشود و زنجیره‌ای از یک شبکه تشکیل شود و به تهران برسد و اینها جان آنها را می‌گیرند و هم رنگ ننگ به مرزنشینان ما می‌زنند.

ثبت اطلاعات ۲۵ دستگاه در سامانه مبارزه با قاچاق 

سخنگوی دولت با اشاره به هوشمند شدن مبارزه با قاچاق کالا و ارز و ایجاد سامانه بین دستگاه‌های مختلف در دولت اظهار داشت: حدود ۲۵ دستگاه اطلاعات‌شان در این سامانه وارد می شود و ما به سمتی می‌رویم که به طور ساختارمند جلو قاچاق را بگیریم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: اگرمی خواهیم با فساد مبارزه کنیم باید به جای فساد هیجانی، کوتاه مدت و پر سرو صدا، یک مبارزه با فساد ساختارمند و بنیادی داشته باشیم و کاری که در مبارزه با قاچاق کالا می کنیم حتما از این جنس است.  

ربیعی در بخش دیگری از سخنانش گفت: وقتی درباره اقدامات جامعه اطلاعاتی و ارتباطی در دوران کرونا سخن می گوییم، نمی‌توانیم نسبت جامعه اطلاعاتی و ارتباطی با کرونا را مورد بحث قرار ندهیم. ما نیاز به یک پویش نظری در ارتباط با وظایف جامعه اطلاعاتی وارتباطی با کرونا داریم.
 سخنگوی دولت اضافه کرد: همه ما در دهه‌های اخیر واقف هستیم که جهان ارتباطات مسائل مختلفی داشته است و  امروز پرسش‌های زیادی درباره آثار جدید و تحولات آینده فرآیندهای ارتباطی در پیش روی ماست. شاید اگر یک روز درباره جهانی شدن و جهانی سازی نزاع بود، هر چه بود آثار آن آثار واقعی بود.

مفهوم امنیت انسانی باید بازتعریف شود

وی ادامه داد: ما امروز با بیماری‌های جهانی شده روبه رو هستیم بیماری‌هایی که قطعاً بر فرآیندهای ارتباطات، زمینی، هوایی و دریایی و ارتباطات انسانی استوار شد و ارتباطات دیجیتال هم به سرعت آثار و اپیدمی روانی خود را به جای داشته است به طوری که یک درگیری فیزیکی داشتیم یک درگیری روانی انسان‌ها. به هر حال موج فناوری‌های ارتباطی در بیماریهای جهانی تاثیر زیادی داشته است و ما امروز با آن مواجه هستیم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ با توجه به شیوع ویروس کرونا باید در مورد نقش ارتباطات بیشتر بحث کنیم، گفت: دوران کرونا ما را به فهم جدیدتر و تأمل عمیق‌تر واداشته است. ما در بعد ارتباطات با نوعی شوک مواجه شدیم که با هیچ هراس رسانه‌ای و زیستی با قبل خودش قابل مقایسه نیست.

وی ادامه داد: به نظر من بار روانی اشباع بیش از حد نوعی از اخبار و اطلاعات از آثار اقتصادی کرونا امروز ویران‌گر عمل می‌کند در بخشی جاها ویرانگرتر هم عمل کرده است.

ربیعی با اشاره به اینکه جامعه ما امروز با سردرگمی و فشارهای روانی بسیاری روبرو هست، گفت: همه ما در اخبار می‌بینیم که مردم آمریکا، بریتانیایی‌ها و آلمانی‌ها در اعتراض به آنچه که قرنطینه بود، بیرون ریختند. ما این اخبار را بسیار سرسری نگاه کردیم. من فکر می‌کنم این یک اعتراض به شرایط روحی و روانی کرونا است و نشان می‌دهد که تعادل های اجتماعی - روانی به هم ریخته است.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: بیرون ریختن  مردم با اسلحه در آمریکا آن هم در جامعه‌ای که معنابخش‌های زندگی هم کمتر هست، نوعی اعتراض به آثار روانی پدیده کرونا است. ما حق نداریم صرف این اخبار را مطالعه کنیم و به نظرم نیاز به یک مطالعه عمیق تر داریم.
 
وی گفت: امروز هر کدام از ما به جامعه نگاه کنیم نوعی احساس بی‌اتکائی ممکن است اپیدمی شود. نیاز به حمایت اجتماعی و حمایت از هم را احساس می‌کنیم و این نیازها در حال رشد است.
 
ربیعی اضافه کرد:  من قبلاً درباره حفاظت از جان توأمان در برابر تهدید سلامت و تهدید معیشت هم نوشتم و هم گفتم. امروز در روز جهانی ارتباطات از ضرورت حفاظت از تعادل‌های روانی و اجتماعی صحبت کنم و معتقد هستم مفهوم امنیت انسانی باید بازتعریف شود.
وی تصریح کرد: حفاظت از جان و روان در مقابل تهدید سلامت و تهدید معیشت امروز یک مسئله جدی است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: من با همکاران خودم در روابط عمومی ها و جامعه ارتباطی می خواهم چند سوال را مطرح کنم که باید به دنبال آن برویم و در یک پویش نظری پاسخ گو باشیم که ارتباطات امروز در جامعه ایران چه وضعیتی دارد؟ به چه میزان ارتباطات ما در حمایت اجتماعی، عاطفی و روانی جامعه موثر بوده است و بررسی کنیم که این گونه بوده است یا بر عکس عمل کرده‌ایم.

ربیعی تصریح کرد: نسبت ارتباطات و ویروس کرونا چیست؟ اینکه تاثیر ارتباطات بر گسترش آثار منفی کرونا در زندگی‌های فردی و اجتماعی و مقاومت روانی عمل کرده و یا بر عکس فرایندهای ارتباطی و جامعه اطلاعاتی در ایجاد و تقویت روانی به جامعه ما کمک کرده است؟ پاسخ به این سوالات در روز جهانی ارتباطات برای جامعه تحریم زده‌ای که با کرونا هم مواجه شده است بسیار ضروری است.

سخنگوی دولت با اشاره به ورودی اخبار جعلی نگران کننده و ویرانگر ذهنی در کشور افزود: اخبار جعلی نگران کننده، مقایسه‌های ناامیدکننده از وضع مردم، بدشماری و پرشماری بدبختی، سرگشاده نویسیهایی که هیچ راه حلی در آن نیست و بر ناامیدی طبق ناامیدی میزند، این که هیچ کس به فکر شما نیست، هیچ کاری درست صورت نمیگیرد. آینده بیمناکی در انتظار ما است.

وی اضافه کرد: متاسفانه در فضای مجازی و برخی نوشته‌ها و بیانیه‌ها  بدون توجه به تعادل‌های روحی و روانی که در دوران کرونا خود به خود به وجود میآیند و اینکه جامعه چقدر به یک تعادل روانی نیاز دارد، این گونه از اطلاعات بسیار تولید شده است.

ربیعی در بخش دیگر از سخنانش گفت: باید با مطالعاتی که انجام می‌دهیم، به فضای روانی کشور کمک کنیم. ما امروز درگیر اقتصاد و فقر ناشی از کرونا هستیم. درگیر بحث اجتماعی و روانی کرونا هستیم که دهک پذیر نیست و کل جامعه امروز با آن درگیر است.  

 دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری افزود: فرایند اطلاعات و ارتباطات امروز باید ما را به سمت جامعه خوشحال ببرد. اپیدمی ناامیدی و آدم‌های مبتلا به ناامنی فکری نباید در جامعه گسترش پیدا کند. امروز وظیفه ما در جامعه ارتباطاتی و اطلاعاتی است که با این وجهه از بیماری کرونا بتوانیم مقابله کنیم.

سخنگوی دولت ادامه داد: ما امروز نیازمند ترمیم فرایندها و جهتگیری‌های ارتباطاتی هستیم. باید به ترمیم ارتباطات با تمرکز با ارتباطات انسانی برگردیم. امروز به گسترش ارتباطات آیینی و ارتباطات تسلی‌بخش نیاز داریم. ارتباطات آیینی تسلی بخش امروز نیاز جامعه ما در همه گروه‌های اجتماعی است.  

ربیعی گفت: ما به ارتباطات برای گرم کردن روابط اجتماعی  و نیز به ارتباطات گفت و گو گشا نیاز داریم. گاهی وقت‌ها ارتباطات برای ارتباطات است. ما بدون توجه به محتوا نمی‌توانیم نقش ارتباطات را درست ایفا کنیم در شرایطی که جامعه بیش از هر دوره‌ای به فرایندهای اطلاعاتی و ارتباطاتی نیاز دارد.

دستیار ارتباطات اجتماعی ما بیش از هر دوره دیگری امروز نیاز به تاثیر ارتباطات و اطلاعات به بهبود زندگی، نه بهبود زندگی مادی که البته آن هم میتواند دربرگیرنده باشد. ما در بهبود چگونه زندگی کردن امروز نیاز داریم. نباید بگذاریم کلافگی همه گیر ایجاد شود. بلکه باید با فرایند اطلاعات به نوعی گریز از تنهایی را به جمع تبدیل کنیم.

 باید از قاعده‌های سرزنش و منفی‌بافی پرهیز کنیم

وی تاکید کرد: باید همه ظرفیت‌های ارتباطاتی به کمک ترمیم اجتماعی در تولید محتوا بیاییم. باید از قاعده‌های سرزنش و منفی بافی پرهیز کنیم. با این بیانم نمی خواهم نقد را و جان نارسایی ها را تخطئه کنم. این که سیاستگذار را راهنمایی کنیم که چگونه سیاستگذاری کند قطعا مورد نیاز جامعه ایران است.  

ربیعی خاطرنشان کرد: من رصد کردم اطلاعاتی که از روز ۳۰ بهمن در جامعه پخش شد از آن روزی که از روز ۳۰ بهمن فهمیدم و پاستور حدود ساعت ۱۲ به ما گفت که آزمایش ۲ نفر قمی قطعی است. احتمالا از ۱۵ بهمن کرونا در کشور جاری بوده است که ما در ۳۰ بهمن فهمیدیم. فردای ۳۰ بهمن یعنی یک اسفند عکس یک نفر در جلوی بیمارستان با یک آمبولانسی که قرنطینه نبود از آنجا تخریب و مقایسه‌ها دائم به ذهن جامعه شروع شد. عکس‌ها و فیلم‌هایی بیرون آمد و ما قدرت تخریب‌گر آنها را متوجه نبودیم. به هم زدن تعادل‌های روانی جامعه را متوجه نبودیم.

 بایدبه سمت بازآفرینی روحیه جامعه حرکت کنیم

سخنگوی دولت ادامه داد: در پسا کرونا اقتصادها آباد خواهد شد. در پساکرونا تلاش خواهیم کرد که اشتغال‌ها برگردد. در پساکرونا باید بتوانیم زندگی کنیم. در پساکرونا باید بتوانیم به آغوش بکشیم. در پساکرونا نباید با ذهن‌ها و روان‌های آسیب خورده مثل تصادفی که لنگان لنگان باید حرکت کند نباید برخورد کنیم. این وظیفه جامعه اطلاعاتی و ارتباطاتی است که به سمت بازآفرینی روحیه جامعه حرکت کنیم.

 ربیعی گفت: خوشبختانه امروز خلاء ارتباطات انسانی را رادیو و تلویزیون و فضای مجازی بخشی از آن را پر کرده است.  خلاء جمع شدن ها را دارد پر می‌کند اما ما بیشتر نیازمندیم که خلاء ها را پر کنیم و خلاء عاطفی را گسترش دهیم. بنابراین امروز باید به این پرسش‌ها که جامعه اطلاعاتی و ارتباطاتی در دوران کرونا برای این که مردم رنج کمتر ببرند و فردای بهتری در پساکرونایی داشته باشند پاسخ دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->