تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم
سرخط خبرها

قاتل خاموش

  • کد خبر: ۲۷۱۳۱
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۲
قاتل خاموش
در واقع فشاری که بر عروق کل بدن وارد می‌شود فشارخون نامیده می‌شود و اگر فردی فشارش بالاتر از ۱۴ در زمان انقباض قلب و در زمان انبساط قلب بیش از ۹ باشد، این فرایند فشار خون نامیده می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، هر چه فکر می‌کنم و مطالب علمی را مرور می‌کنم باز هم به همین اصطلاح روزنامه‌ای می‌رسم؛ قاتل خاموش. می‌خواهم از علائم این بیماری برای‌تان بنویسم، اما بزرگ‌ترین علامت این بیماری بی‌علامتی است و به همین خاطر به آن قاتل خاموش می‌گویند. ممکن است وقتی کسی بداند مبتلا به فشار خون است، علائم خاصی را احساس کند و بر آن اساس، این بیماری خود را کنترل کند، ولی پیش از احساس و شناخت بیماری تقریبا می‌توان گفت هیچ کس به کنترل فشار خونش دقت نمی‌کند. جالب اینجاست که شما خواننده محترم باید بدانید که اگرچه سن بالایی ندارید، باز هم ممکن است همین الآن خون با فشار نامتعادلی به رگ‌های شما پمپاژ شود و این یعنی فشار خون!

هیپرتانسیون نام علمی فشار خون بالاست. سال گذشته معاون تحقیقات وزیر بهداشت از بی‌خبری ۶.۵ میلیون ایرانی از ابتلا به فشار خون بالا خبر داد؛ بیماری‌ای که ممکن است در خواب منجر به مرگ افراد شود و حالا در روز‌های کرونایی، افراد مبتلا به این بیماری، از اقشار آسیب‌پذیر در برابر این ویروس شناخته می‌شوند. البته باید اشاره کرد که این مسأله آن‌قدر حیاتی است که هر سال ۲۷ یا ۲۸ اردیبهشت‌ماه مصادف با ۱۷ ماه مه میلادی را به نام روز جهانی فشار خون نام‌گذاری کرده و از سال گذشته پویشی ملی برای پیشگیری و کنترل آن به راه افتاده است.

در این رابطه با پزشک قلب و عروق مشهد، دکتر سپیده افضل‌نیا، به گفتگو نشسته‌ایم که شما را دعوت می‌کنیم در این گفتگو میهمان ما باشید.

خانم دکتر، برای ما بگویید که دقیقا به چه فرایندی فشار خون می‌گوییم؟
در واقع فشاری که بر عروق کل بدن وارد می‌شود فشارخون نامیده می‌شود و اگر فردی فشارش بالاتر از ۱۴ در زمان انقباض قلب و در زمان انبساط قلب بیش از ۹ باشد، این فرایند فشار خون نامیده می‌شود. با کنترلی که بر روی فشار خون افراد مشکوک به این بیماری صورت می‌گیرد، فشار میان ۱۲ تا ۱۴ در انقباض و ۸ تا ۹ در انبساط را مرحله احتمال ابتلا به بیماری می‌دانیم و این فرد باید حتما رژیم غذایی‌اش را رعایت کند.
رژیم غذایی؟
 
بله. رژیم غذایی که برای این افراد توصیه می‌شود، به طور کلی رژیم حاوی غذا‌های کم‌نمک است. رژیمی که در آن، از خوردن چربی و نمک، زرده تخم‌مرغ که حاوی کلسترول بالایی است پرهیز می‌شود، مصرف سیگار و الکل محدود شود و ترجیحا قطع می‌شود؛ البته باید تأکید کنم که در این مرحله فرد نیاز فراوانی به فعالیت‌های بدنی دارد؛ و سؤالی که برای همه مطرح است این است که فعالیت بدنی مبتلایان به این بیماری باید چگونه باشد؟

نیم ساعت در ۵ روز در هفته. البته به‌طوری که ضربان قلب بیمار بالا رود و تعریق برای وی ایجاد شود. این توصیه سازمان بهداشت جهانی است؛ ۱۵۰ دقیقه در هفته به طور منظم و متداول. این فرایند باید در زندگی روزمره افراد قرار بگیرد تا ز ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری شود؛ حتی کسانی که مبتلا نیستند؛ و این بیماری زمینه ابتلا به چه بیماری‌هایی است؟

ببینید فشار خون اولین علامتی است که فرد را به سمت بیماری‌های قلبی و عروقی می‌کشاند و نخستین فاکتور خطر در این زمینه محسوب می‌شود. پس از فشار خون، دخانیات را عامل دوم ابتلا به این بیماری‌ها مطرح کردند و باید توجه داشت که دخانیات خود امکان ابتلا به فشار خون را افزایش می‌دهد. به طور کلی فشار خون باید کاملاً درمان شود.

علامت هم ندارد. درست است؟
۸۰ درصد از افراد مبتلا به این بیماری ممکن است علامتی نداشته و به همین دلیل از آن بی‌اطلاعند. اغلب مبتلایان با سردرد‌های طولانی و مدت‌دار در ناحیه پس سر و حالت تهوع مراجعه می‌کنند، اما در کل، نمی‌توان علامت بارزی را برای آن برشمرد.

پس پیشگیری از این بیماری از اوجب واجبات است. مبتلایان باید چه‌کنند؟
بیماران مبتلا به فشارخون باید ابتدا به صورت منظم تحت نظر و اکوکاردیوگرافی قرار بگیرند چراکه این بیماری در وهله نخست، به کلیه‌ها آسیب وارد می‌کند و به همین دلیل، باید آزمایشات کامل کلیوی برای این افراد انجام شود تا میزان پروتئین در ادرار چک شود که علت فشار خون در آن‌ها به طور کلی چیست و هرچه زودتر از آن علت پیشگیری شود.

کنترل فشار خون به صورت منظم و داشتن دستگاه فشار در منازل ضروری است؟
در واقع، علاوه بر اینکه بیماران مبتلا باید به صورت دوره‌ای ویزیت شوند، فشار خون آن‌ها باید توسط خودشان به صورت منظم کنترل شود؛ البته مبتلایان نباید به هیچ وجه استرس داشته باشند که هر روز فشار خود را چک کنند، چون همین استرس ممکن است فشار خون آن‌ها را بالا ببرد. بهتر است در زمانی که علامتی بروز نیافته و اگر چنانچه دچار حالت تهوع و سردرد شوند باید فشار خود را چک کنند؛
 
و توصیه نهایی شما؟
مهم‌ترین مسئله در کاهش بیماری قلب و عروق در جامعه پیشگیری از فشارخون است که پیشگیری از آن با ورزش منظم و رژیم غذایی دقیق حاصل می‌شود. در کل، زندگی سالم که شامل تغذیه مناسب و ورزش منظم است می‌تواند بیماری‌های قلب و عروق را در جامعه کم کند. این را هم بگویم که با کاهش بیماری‌های قلب و عروق در جامعه می‌توان هزینه‌های کلی درمان را در جامعه کاهش داد.
 
منبع: روابط عمومی بیمارستان رضوی
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->