مسعود سلطانی/شهرآرانیوز - فرایند واریز وام مشاغل از ابتدای خرداد ماه آغاز میشود و کارفرمایانی که بیمه نیستند نیز تسهیلات حمایتی دریافت میکنند. براساس اعلام مسئولان کشوری تاکنون 18 هزار واحد صنفی در این طرح ثبتنام کردهاند و این در حالی است که بیش از 3 میلیون واحد صنفی اعم از توزیعی و تولیدی در کشور فعالاند. علت استقبال محدود فعالان صنفی از این طرح را از رئیس اتاق اصناف مشهد و عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف ایران جویا شدیم.
آمار نداریم
محمود بنانژاد دراینباره به شهرآرا گفت: هنوز آماری درباره میزان استقبال اصناف مشهدی نداریم. بااینحال بعید میدانم اصناف مشهد بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند. این تسهیلات منوط به رعایت برخی شروط است از جمله پرداخت لیست بیمه و خودداری از تعدیل نیرو. خیلی از واحدهای صنفی مشهد خویشفرما هستند و لیست تأمین اجتماعی و کد کارگاهی ندارند.
وی ادامه داد: نیروی کار در بسیاری از واحدها نوسان دارد و اینطور نیست که تعدیل اتفاق نیفتاده باشد. با درنظر گرفتن این موارد بعید میدانم بیشتر از 20 درصد اصناف مشهدی بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
رئیس اتاق اصناف مشهد بیان کرد: توصیه ما به تمام فعالان صنفی این است که حتیالمقدور با طلبکاران خود صلح کنند. اگر اجاره ملکشان معوق شده یا به تأمینکنندگان مواد اولیهشان بدهکارند، بهترین کار این است که با طلبکارانشان به توافق برسند؛ چراکه این تسهیلات نیز وام است و باید با 12 درصد سود، بازپرداخت آن را انجام دهند.
در مرحله اول فرایند آغاز این وام، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به صاحبان کسبوکار از
۱۳ رسته شغلی پیامک ارسال کرد و در مرحله دوم، ثبتنام اینترنتی این افراد از روز چهارشنبه هفته گذشته در سامانه کارا به آدرس kara.mcls.gov.ir آغاز شد.
اما شرط دریافت این وام این است که کارفرمایان باید لیست بیمه را تا پایان فروردینماه امسال به سازمان تأمین اجتماعی ارائه دهند. بنابراین مشاغلی که بیمه نیستند مشمول دریافت وام ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومانی کرونا نمیشوند.
بااینحال علاءالدین ازوجی، مدیرکل سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار، در خصوص صاحبان مشاغلی که بیمه نیستند، به تجارتنیوز گفت: در مصوبه ستاد اقتصادی کرونا، پرداخت وام به مشاغلی که بیمه هستند در اولویت است اما در حال بررسی هستیم تا از صاحبان مشاغلی که مجوز دارند ولی بیمه نیستند نیز به نوعی حمایت شود.