۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد
سرخط خبرها

صفر تا صد ETF به زبان ساده/ آیا سرمایه‌گذاری در صندوق واسطه‌گری مالی یکم سودآور است؟

  • کد خبر: ۲۷۴۳۰
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۱
  • ۹
صفر تا صد ETF به زبان ساده/ آیا سرمایه‌گذاری در صندوق واسطه‌گری مالی یکم سودآور است؟
صدای زنگ پیامک تلفن همراهتان را می‌شنوید و صندوق ورودی را بررسی می‌کنید. برای بار چندم از شما دعوت شده است با هر میزان سرمایه‌ای که دارید...
فرزانه شهامت/شهرآرانیوز -  ... به جمع خریداران سهام دولت در قالب صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) بپیوندید.
خبر‌ها و تحلیل‌های مرتبط با ETF در هفته‌های گذشته بار‌ها از طریق شبکه‌های اجتماعی، صدا‌و‌سیما، روزنامه‌ها و حتی برخی نرم‌افزار‌های پرداخت موبایلی تکرار شده است.
امروز، ۳۱ اردیبهشت، آخرین مهلت پذیره‌نویسی اعلام شده است و گویا بنا به تمدید آن هم نیست. اگر جزو بورس‌بازان حرفه‌ای هستید، احتمالا تا الان اطلاعات لازم را کسب کرده‌اید و تصمیمتان را برای خریدن یا نخریدن سهام گرفته‌اید، اما اگر در این گروه قرار ندارید و از سوی دیگر با خبر‌های تخفیف قیمت سهام و سودآوری شرکت‌های صندوق، همچنان برای خرید دو‌دل مانده‌اید، مرور دیدگاه‌های موافق و مخالف می‌تواند در تصمیم‌گیری نهایی کمکتان کند.

کلیات ماجرا این است که امسال دولت می‌خواهد سهام خود را در مجموعه‌های مالی (بانکی و بیمه‌ای)، صنایع پالایش نفت و پتروشیمی و صنایع خودروسازی و فلزی عرضه کند. این کار در قالب ۳ صندوق مجزا انجام می‌شود و صندوق واسطه‌گری مالی یکم، نخستین آن‌ها به شمار می‌رود. قرار است سهام دولت در ۵ مجموعه مالی و بیمه‌ای شناخته‌شده شامل بانک‌های صادرات، تجارت، ملت و بیمه‌های البرز و امین در قالب این صندوق ارائه شود. البته دولت برای ایدرو و ایمیدرو هم برنامه‌هایی دارد و آن‌ها را احتمالا در قالب یک هلدینگ وارد بورس خواهد کرد.

دیدگاه موافقان و منتقدان
اصلا چرا دولت تصمیم به عرضه سهام خود گرفته است؟ آیا اجازه چنین کاری را دارد؟ در اینکه اصل اقدام دولت قانونی است، تردید نکنید. مجلس شورای اسلامی در بند الف تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۹، مجوز این نوع واگذاری تا سقف ۶۷۰۰ میلیارد تومان را به دولت داده است.

بخش دولتی، از جمله وزیر اقتصاد تا مدیران کل تابعه در استان‌های مختلف، درباره دلیل استفاده از این ظرفیت، به نکات مشترکی اشاره می‌کنند. آن‌ها معتقدند این کار با هدف مردمی کردن اقتصاد، دسترسی آحاد جامعه به بازار سرمایه، سودبردن مردم از رشد این بازار و کوچک‌کردن دولت انجام می‌شود.
 
برخی کارشناسان اقتصادی مانند یحیی آل‌اسحاق، وزیر اسبق بازرگانی، نیز هم‌سو با این دیدگاه، به مزایای دیگر تصمیم دولت اشاره می‌کنند؛ مواردی مثل جذب سرمایه‌های سرگردان که یک روز از بازار طلا سر در می‌آورد، یک روز بازار ارز و روز دیگر خودرو یا مسکن. این گروه از کارشناسان به کشور‌های توسعه‌یافته و سهم بالای بازار سرمایه در تأمین سرمایه‌شان اشاره می‌کنند و ضمن مقایسه آن با بانک‌محوری در اقتصاد ما می‌گویند که در مجموع، تصمیم دولت یک اقدام رو‌به‌جلوست.
 
اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای بازارگردانی و جلوگیری از افت قیمت سهام صندوق در بازار بورس از دیگر مزایای آن اعلام می‌شود.

در مقابل، مصادف‌شدن این واگذاری‌ها با مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا باعث شده است جبران کسری بودجه، از سوی منتقدان به عنوان دلیل اصلی اقدام دولت مطرح و بر شیوه اجرای آن نقد‌هایی وارد شود. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز پذیره‌‍‌نویسی، با انتشار گزارشی به نقد کاستی‌های تصمیم دولت پرداخت و درباره عواقب احتمالی آن هشدار داد.

البته این نخستین گزارش بازوی پژوهشی مجلس در‌این‌باره نیست و در زمان بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق نیز این مخالفت‌ها مطرح شد. رعایت‌نکردن سقف ۶۷۰۰ میلیارد تومان از سوی دولت، امکان حفظ کنترل دولت بر بنگاه‌های مشمول واگذاری حتی در افق بلندمدت، مغایرت با سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و تضییع دارایی‌های عمومی تعدادی از دلایلِ بیان شده است.
 
این مرکز در نهایت با بیان اینکه «به‌نظر می‌رسد هدف اصلی از این اقدام، تأمین سریع کسری بودجه و درعین‌حال، حفظ مدیریت دولت بر این شرکت‌ها تا پایان برنامه ششم توسعه است»، این‌طور نتیجه‌گیری کرده: «استفاده از سازوکار صندوق‌های سرمایه‌گذاری، اگر چه مسئله کوتاه‌مدت دولت را به نحو ساده‌ای حل می‌کند، اما مسئله‌ای بزرگ برای کشور در آینده ایجاد خواهدکرد.»

صندوق واسطه‌گری مالی یکم در یک نگاه

قیمت هر سهم: ۱۰ هزار تومان
سقف سرمایه‌گذاری: صاحب هر کد ملی، ۲۰۰ سهم
محدودیت سنی: ندارد
نماد بورسی: دارایکم
زمان آزادسازی معامله در بورس: حداقل ۲ ماه پس از پایان پذیره‌نویسی
نحوه خرید سهام:
الف) دارندگان کد بورسی: درگاه‌های حضوری و غیرحضوری بانک‌های منتخب (ملی، سپه، مسکن، اقتصاد نوین، پست بانک، توسعه تعاون، کشاورزی، رفاه، ملت، تجارت، صادرات، مهر ایران)، درگاه آنلاین کارگزاری‌ها (ساعت ۱۴ تا ۱۶).
ب) فاقدان کد بورسی: نرم‌افزار‌های پرداخت موبایلی، درگاه‌های حضوری و غیرحضوری بانک‌های منتخب.
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
0
1
سلام.شماره شبا حتما باید با هر کد ملی مطابق باید یا پرداخت کننده میتواند برای ثبت نام همه اعضای خانواده شبای خود را (یک شبا) بدهد؟
رامین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
0
0
ببخشید من پریروز هشصد تومنی از سایت گرفتم بعدش که تمدید کردن ۱۲۰۰ تومنی هم از بورس نماد دارایکم گرفتم اشکال که نداره اینجوری؟
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
0
4
سلام من ازدرگاه مبایلی دومیلیون خریداری کردم بفرماییدالان چجوری پیگیراصل وسودمبلغ باشم شماره شباازماگرفته نشده به چه طریق پرداخت میشه
نصیر
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
سلام،سامانه سجام ثبت نام کنید،خودتون هم با گوشی موبایل یا کامپیوتر میتوانید،آنجا شماره شبا بدهید
فرشته
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
0
1
سلام، من یبار واسه خرید سهام ETF تا قبل از مرحله پرداخت رفتم،ولی پرداخت نکردم، الان که میخوام بخرم خطا میده بیشتر از 2 میلیون نمیتونی بخری، چجوری میتونم خریدم و تکمیل کنم؟
فرشته
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
0
0
سلام، من یبار واسه خرید سهام ETF تا قبل از مرحله پرداخت رفتم،ولی پرداخت نکردم، الان که میخوام بخرم خطا میده بیشتر از 2 میلیون نمیتونی بخری، چجوری میتونم خریدم و تکمیل کنم؟
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
0
0
باسلام. من خواستم سهام صندوق رو خرید کنم ولی بدلیل ترافیک موفق نشدم لطفا مهلت رو تمدید کنید. باتشکر
منصور علی زاده
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۷
0
0
سلام بنده درتاریخ 20 /2از بانک اقتصاد نوین اوراق خرید کردم وبعد دو روز بعد برای پیگیری باهمان سامانه رفته ام باز هم از من دو میلیون دیگر از من کم شد در ضمن بایک کد ملی تا حالا بر گشت نخو رده لطفا راهنمایی بفرمایید چکار کنم
روشن
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
0
0
سلام سرنوشت این سهام ها چه شد؟ کی معلوم میشه چقدر تعلق گرفته ؟ کجا مقدار سهام رو میشه دید؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->