توصیه هایی برای مادران شیرده از عوارض مصرف الکل، کمبود ویتامین B است برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از تخلف در پروتکل‌های بهداشتی کرونا خبر داد:

پلمب ۲۰۰ هزار واحد صنفی متخلف در کشور

  • کد خبر: ۲۷۹۶۴
  • ۰۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۷
پلمب ۲۰۰ هزار واحد صنفی متخلف در کشور
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیش از ۲۰۰ هزار واحد صنفی متخلف از پروتکل‌های بهداشتی کرونا تاکنون پلمب شده‌اند و با‌توجه‌به روند بازگشایی‌ها، نظارت و برخورد با متخلفان تشدید می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، محسن فرهادی افزود: به‌طور میانگین در کل کشور حدود ۷۰ درصد اصناف کشور پروتکل‌های بهداشتی ابلاغ شده برای پیشگیری از کرونا را رعایت کرده‌اند. در تهران میزان رعایت پروتکل‌ها پایین‌تر از میانگین کشوری و حدود ۵۶ درصد است، البته در استان تهران وضعیت بهتر و حدود ۷۰ درصد است و به‌طور کلی میزان رعایت پروتکل‌ها در کلان‌شهر‌ها مانند تهران، اصفهان، مشهد یا تبریز از میانگین کشوری کمتر است.

وی گفت: بیماری کووید۱۹ مرگ هم دارد و هر چقدر کمتر اصول بهداشتی رعایت شود، میزان مرگ بیشتر است و در شهر‌هایی که اصول بهداشتی کمتر رعایت شده، میزان مرگ ناشی از ویروس کرونا بیشتر است. برای اینکه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی ابلاغی بیشتر شود در ستاد ملی کرونا مصوب شد که میزان نظارت‌ها و برخورد با اصناف متخلف تشدید شود.

تشدید نظارت بر اصناف

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بیش از ۲۰۰ هزار صنف مختلف که به‌نوعی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکرده بودند از زمان ابلاغ این پروتکل‌ها تاکنون به علت رعایت نکردن اصول بهداشت فردی یا اجتماعی و پروتکل‌ها تعطیل شده‌اند. البته همه آن‌ها اکنون تعطیل نیستند و تعدادی از آن‌ها باز شده‌اند و به‌طبع با‌توجه‌به مصوبه جدید ستاد ملی کرونا، نظارت‌ها، بازرسی‌ها و شدت برخورد با متخلفان بیشتر می‌شود.

فرهادی گفت: در افزایش سخت‌گیری‌ها برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی، وزارت بهداشت تنها نیست. دستگاه‌های نظارتی دیگر در وزارتخانه‌ها، شهرداری‌ها و قوه قضائیه نیز در این مسیر با وزارت بهداشت همکاری می‌کنند و تیم‌های نظارتی بیشتر می‌شوند.

وی درباره تردد‌ها و نقش آن در انتقال کرونا گفت: درباره اجرای طرح ترافیک سیاست رسمی وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا اعلام شد. وزارت بهداشت در این شرایط مخالف اجرای طرح ترافیک و شلوغی وسایل حمل‌ونقل عمومی است. خوشبختانه مسئولان حوزه شهری نیز همکاری کردند و با اعمال طرح ترافیک سیستم حمل‌ونقل عمومی شلوغ‌تر شده بود. رعایت پروتکل‌های بهداشتی مثل زدن ماسک و رعایت فاصله‌گذاری‌ها سخت و کنترل این پروتکل‌ها هم مشکل‌تر می‌شود.

وی افزود: سیاست و توصیه کلی وزارت بهداشت همچنان این است که فقط در صورت ضرورت از خانه خارج شویم و فقط برای خرید ارزاق و کار از خانه خارج شویم، هنوز نباید فکر کنیم شرایط عادی است و بخواهیم به صورت عادی تردد کنیم، به همین علت وزارت بهداشت مخالف اجرای طرح ترافیک در شهر‌های بزرگ است.

فرهادی درباره تأثیر استفاده از ماسک در فاصله‌های نزدیک افراد مثل اتوبوس و قطارشهری ادامه داد: به هر حال استفاده از ماسک مفید است. البته تأثیرگذاری نوع ماسک‌ها فرق دارد. ماسک‌های سه‌لایه معمولی در اماکن عمومی و وسایل حمل‌ونقل تا حدودی ایمنی ایجاد می‌کند. افرادی که بیمار هستند یا افرادی که با بیماران سروکار دارند حتما باید ماسک بزنند. به‌طور مسلم ماسک N۹۵ ایمن‌تر است، اما استفاده از آن سخت‌تر است و کمتر از در بازار پیدا می‌شود. نمی‌شود و لزومی هم ندارد به همه مردم توصیه کنیم از این نوع ماسک‌های فیلتردار بزرگ استفاده کنند. ماسک N۹۵ بیشتر برای مرکز درمانی لازم است و برای اتوبوس و قطارشهری همین ماسک‌های معمولی سه‌لایه کفایت می‌کند.

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره پیشگیری از انتقال کرونا از طریق زباله‌ها به ایرنا گفت: از نظر وزارت بهداشت، در شرایط همه‌گیری کرونا همه زباله‌های بیمارستانی و خانگی عفونی تلقی می‌شوند، نظارت بر دفع بهداشتی زباله‌ها و جلوگیری از فعالیت زباله‌گرد‌ها وظیفه وزارت کشور و شهرداری‌هاست. پسماند‌های تولیدی در شرایط شیوع کرونا با شرایط عادی متفاوت است. البته این نکته به معنای این نیست که نباید بازیافتی صورت بگیرد.

وی افزود: بطری‌های شیشه‌ای در حرارتی که ذوب می‌شود و از آن شیء دیگری تولید می‌شود، ایمن است، اما جا‌هایی که زباله‌ها و پسماند‌ها جمع‌آوری می‌شود ناامن است. زباله‌ها باید به شکل ایمن جمع‌آوری شود. در واقع سیستم جمع‌آوری و دفع پسماند‌ها باید ایمن شود. این مسئله مهمی است که به شهرداری تهران و شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از طرف وزارت بهداشت اعلام شده است و از دیدگاه وزارت بهداشت چه قبل و بعد از کرونا زباله‌گردی اقدامی مخاطره‌آمیز است. در شرایط کرونا موضوع حساس‌تر است و در انتقال بیماری نقش دارد.

فرهادی گفت: شهرداری‌ها باید سیستم جمع‌آوری و دفع زباله‌ها را بازنگری و اصلاح کند و از فعالیت زباله‌گرد‌ها نیز به هر شکل باید جلوگیری شود. زباله‌ها باید به شکل کاملا مکانیزه از مبدأ جمع‌آوری شود به شکلی حداقل تماس را با افراد داشته باشد و قطعا رعایت اصول بهداشتی در جمع‌آوری زباله به شکل دستی محقق نمی‌شود.

افزایش شهر‌های سفید در کشور

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره رنگ‌بندی شهر‌ها به قرمز، سفید و زرد و انتقاد‌هایی که به این طرح شده است، گفت: این طرح تاکنون موفق بوده است به این دلیل که سیاست‌های اجرایی و رعایت پروتکل‌ها بر اساس شهر‌های پر‌‌خطر و کم‌خطر برنامه‌ریزی شده است. پیش‌بینی اپیدمیولوژیست‌های وزارت بهداشت این است که این روند، شهر‌ها و مناطق سفید را افزایش می‌دهد.

وی افزود: تاکنون شهری را نداشته‌ایم که سفید باشد و به زرد یا قرمز تبدیل شود و مناطق سفید رو به افزایش است. نکته این است که از تردد در بین شهر‌ها و مناطق قرمز و سفید باید خودداری کنیم، زیرا با رفتن به مناطق قرمز خودمان را در برابر بیماری قرار می‌دهیم و با رفتن به مناطق سفید آن منطقه را در خطر افزایش بیماری قرار می‌دهیم. این‌طور نیست که یک منطقه سفید یک دفعه قرمز شود. وضعیت شهر‌ها و مناطق مختلف مدام بازنگری می‌شود. بازنگری وضعیت آن‌ها به فاصله چهار روز تا یک هفته‌ای انجام می‌شود و نتیجه بازنگری‌ها نیز اعلام عمومی می‌شود.

فرهادی ادامه داد: طرح رنگ‌بندی شهر‌های کشور تاکنون موفق بوده و تاکنون روند تغییرات به این شکل بوده است که شهر‌های سفید رو به افزایش است نه اینکه شهر‌های سفید، زرد یا قرمز بشوند. ضمن اینکه هنوز منطقه سبز و عاری از بیماری در هیچ جای کشور نداریم.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->